DATO

Weekend 1
5.-7. maj 2017
Veje til fremtiden.

Weekend 2
29. Sep-1.okt. 2017
 Ord, lyd og billeder til fremtiden.

PRISER

Pris pr. weekend

350 kr. (inkl kost, logi og workshops)

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

INFORMATION OG TILMELDING TIL DOBBELT WEEKENDKURSUS

“Fremtidens brug af land – En folkebevægelse for landbruget”


Danmark er det mest opdyrkede land i Europa – over 60% er opdyrket agerland! Men er det egentlig sådan vi gerne vil have det skal være?
– Nyt initiativ sætter fokus på det danske landbrug og natur. Målet er på sigt at skabe et forløb, der kan hjælpe nye jordbrugere på vej og alle interesserede inviteres med i processen. 

Indvindingen af den danske natur, højmoser, søer, fjorde mm. gennem flere hundrede år har gjort den danske natur fattig og givet biodiversiteten trange kår. Deraf er det blevet stadigt svære at dyrke jorden og samtidig passe på vores fælles natur, så vi også kan sikre fremtidens muligheder for brug af landet. Dette både af biologiske og økonomiske årsager.

For at modsvare denne kortsigtede katastrofekurs er vi nødt til at finde en balance for, hvad vores jord, vand, luft, dyreliv og mennesker kan trives i, og hvilke typer af jordbrug der er attraktivt at bringe ind i fremtiden.
Derfor har Jyderup Højskole og Foreningen Praktisk Økologi startet initiativet med arbejdstitlen: ”Fremtidens brug af land – En folkebevægelse for landbruget” som starter ud med to udviklings-weekender, der sætter fokus på fremtidens brug af land.

Weekenderne er første skridt på vejen til at udvikle et længere forløb, der igennem højskoleophold og praktikker på små landbrug skal udvikle nye veje og hjælpe fremtidens forvaltere af jord og natur på vej.

Vi håber med disse weekender at kunne bidrage til at vi i Danmark får en mere nuanceret og folkelig og forhåbentlig også yngre – gennemsnitsalderen for en dansk landmand er 62 år – debat og dermed skabe grobund for at finde gode bæredygtige veje for hvordan vi bruger jorden.

Så om end du er landmand, landskabs-digter eller kunstner, økonom, drømmer om at flytte på landet, eller blot af og til overvejer hvad der dog skal ske med vores brug af landet, så håber vi at se dig på weekendkursus på Jyderup Højskole i foråret og/eller i efteråret.

Første weekend blev afholdt i maj, du kan tilmelde dig anden weekend som bliver i oktober 

PROGRAM 

Weekendkursus :
“Ord, lyd og billeder i fremtidens brug af land”
29. sep – 1. okt. 2017

Weekendkurset er en del af Jyderup Højskoles og Foreningen Praktisk Økologis initiativ med arbejdstitlen: ”Fremtidens brug af land – En folkebevægelse for landbruget”. Initiativet starter ud med to udviklings-weekender i 2017, der sætter fokus på fremtidens brug af land. Weekenderne er første skridt på vejen til at udvikle et længere forløb, der gennem højskoleophold og praktikker på små landbrug skal udvikle nye veje og hjælpe fremtidens forvaltere af jord og natur på vej.

Den første weekend havde vi fokus på hvorfor vi skal tage udviklingen i landbruget alvorligt, og vi så på udfordringer og veje til at forstå nutidens landbrug og fremtidens muligheder.

Denne anden weekend skal vi se på hvordan der kommunikeres om brugen af land og så skal vi ud i værksteder og arbejde med hvordan vi kan bidrage til at kommunikationen er konstruktiv og nyskabende.

Der vil i løbet af weekenden være 3 forskellige værksteder, hvor vi arbejder med fortællingerne. Værkstederne vil dreje sig om lyd (podcast), journalistik og skønlitteratur, mere info følger.

Fredag d. 29. september // Intro

17.00:    Indlogering

17.30:    Velkomst og intro

18.30:    Aftensmad

19.30:    INSPIRATION Fortællinger om vores fødevarer og brug af land

Lørdag d. 30. September // I VÆRKSTEDET

08.30:    Morgenmad

09.30:    Morgensamling

10.00:    I værkstedet inkl pause

12.00:     Frokost

13.30:     På inspirationstur inkl eftermiddagssnack

18.30:     Aftensmad

20.00:    I værkstedet

21.30:     Afslutning på dagen og koncert

Søndag d. 1. oktober // Vejarbejde

08.30:     Morgenmad

09.45:     Morgensamling

10:00    I værkstedet – færdiggøre produktionen

12.00:     Frokost

13.30:     Udstilling/fremvisning af produkter

15.00:     Eftermiddagskage

15.30:    Opsamling på weekenden og inputs til kommende højskoleforløb

16.30:     Farvel og tak

Pris 350 kr. (inkl kost, logi og workshops) 

Der er begrænsede pladser i værelser og derudover overnatning i sovesal på madresser.

KONTAKT
Hvis du gerne vil vide mere om projektet kan du kontakte


Nanna Brendholdt Thomsen
Kursusleder
Mobil: 30 24 09 20
Email: nannabth@gmail.com

Sandra Villumsen
Projektleder Praktisk Økologi
Mobil: 22 88 55 51
Email: sandra@praktiskoekologi.dk
Web: www.oekologi.dk

Eller 

Nana Gerstrøm Alsted
Projektleder Jyderup Højskole
Mobil: 51 90 68 81
Email: nana@jyderuphojskole.dk
Web: www.jyderuphojskole.dk

TILMELDING

Weekenden 29. september – 1. oktober
“Ord, lyd og billeder i fremtidens brug af land”

VIGTIGT: Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummer. Hvis du ikke har et dansk CPR-nummer, vil vi bede dig indtaste din fødselsdato i stedet.