Fra kl. 13.00

GRATIS

HVOR?

Sølystvej 2, 4450 Jyderup

Hold dig opdateret på vores arrangementer, ved at like os på facebook.

Høstfest på Højskolen

Høstfesten er blevet aflyst som offentligt arrangement pga corona.

Lørdag d. 26. september inviterer Jyderup Højskole til et åbent folkemøde om den svære grønne omstilling af det danske landbrug.

Landbrug har altid været en bærende del af den danske folkesjæl – men hvordan kan dette ædle erhverv omstille sig til fremtidens behov?

Lokale landmænd, politikere, eksperter og ildsjæle deler deres erfaringer og visioner for fremtidens landbrug – med udgangspunkt i helt nære problemstillinger fra Holbæk og Kalundborg.

Dagen afsluttes med en høstfest med middag lavet på lokale råvarer leveret af lokale grøntsagsproducenter og et skønt høstbal, hvor Habadekuk – et af Danmarks førende folkbands – der med hårdtslående horn, heftig violin og medrivende rytmer giver et nyt liv til gamle spillemandsmelodier og sætter gang i dansegulvet.

Hele arrangementet er gratis og åbent for alle. Men aftenens høstfest og høstbal kræver tilmelding her.

Alle er velkomne til at deltage.

Vi glæder os til at se dig.

______________________________________________

FORELØBIGT PROGRAM (med forbehold for ændringer)

13.00-18.00:
FOLKEMØDE

VELKOMST
Ved forstander Poul-Henrik Jensen og borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen

HØSTMARKED
Salg af grønt fra lokale gårde, samt fra højskole-elevernes egen produktion af most, marmelade, tekstiler med mere.

DEBAT OM GRØN OMSTILLING AF LANDBRUGET

VIDNESBYRD FRA DET LILLE JORDBRUG
Højskoleelever, der har været i praktik på lokale jordbrug som del af linjefaget “Det Lille Jordbrug”, fortæller om deres erfaringer.

SPIRER AF FREMTIDENS LANDBRUG
Debat med forskellige bønder, der arbejder med grøn omstilling.

EN VANDRENDE SAMTALESALON-STAFET I DET FRI
Forskellige mærkater (fundet i naturen!) som udgangspunkt for forskellige samtaler – om landbo-kultur, landskaber, vild natur og lokalt liv.

18.00-22.00
HØSTFEST
Gratis, men forudsætter tilmelding her

FESTMIDDAG LAVET PÅ LOKALE RÅVARER

SKÅLTALE OM FREMTIDENS LANDBRUG
Med økoformidler Trine Krebs.

HØSTBAL MED HABADEKUK
Folkbandet Habadekuk sætter gang i dansegulvet!

Vi glæder os til at se dig.