KØB BILLET PÅ HØJSKOLEN

400 – 425 kr.*

HVOR?

Sølystvej 2, 4450 Jyderup

Hold dig opdateret på vores arrangementer, ved at like os på facebook.

Niels Hausgaard

Niels Hausgaard i Skarridsøsalen

“Vi er heldige”, udtaler forstander på højskolen Gert Møller Jensen og forsætter: “Hausgaard har været en god støtte og bakket op om højskolen siden begyndelsen. Og nu har vi jo jubilæumsår.”

Hausgaard drager traditionen tro på turné i årets begyndelse. Jyderup højskole har tidligere huset hans øvekoncerter, men Hausgaards koncertplan tegnede sig anderledes denne gang. “Vi troede ikke det ville lykkes at få en koncert denne gang. Men så fik jeg pludselig et opkald, der skabte glæde på højskolens kontor” lyder det fra forstanderen. “Hausgaard tilbød os en intimkoncert, hvor overskuddet går ubeskåret til højskolen. Det kan vi godt bruge – især i disse tider, hvor Corona-epidemien rammer os hårdt på flere måder.”

Hausgaard var i sin tid med til at lægge højskolens fundament. På spørgsmål om hvorfor han fandt etableringen af en højskole i Jyderup vigtig, og forsat ønsker at støtte den, svarer han: “De første tanker om Jyderup Højskole løftede sig højt imod sky. Her skulle tiden ikke spildes med nonsens. Tidens trend skulle ikke nødvendigvis følges, den skulle studeres. Vi ville skabe et sted, hvor unge skulle hjælpes til at få øje på de mange døre, der ventede på at blive åbnet. Demokrati skulle være et gennemgående tema ,og styrken i uenighed skulle blotlægges. Den skarpe debat, hvor respekt og sympati for hinanden bevares, skulle have en central plads. Der skulle være plads til hyggen, men den var ikke et mål i sig selv.”

Hausgaard mener, at de tidlige tanker fra dengang stadig gør sig gældende. De er måske endnu mere aktuelle i dag:

Unge skal gerne forlade skolen gladere for at være dem de er, end da de kom. De skal gerne have fået skærpet nysgerrigheden i alle retninger. De skal have modet til fremover at udforske sig selv og Verden.”

Forstander Gert Møller Jensen er glad for, at koncerten først finder sted midt i april. Der er længe til, og til den tid behøver vi forhåbentlig ikke bekymre os om restriktioner og for høje smittetal. Højskolens kok Nicklas Jedig er allerede gået i tænkeboks for at sammensætte det helt rigtige koncert-måltid, der både skal passe til påskehøjtiden og være i Hausgaards ånd. Det er muligt at købe madbilletter samtidig med køb af koncertbilletter. Vælger man dette, sikrer man sig samtidig tidlig adgang til salen, hvor der er u-nummererede pladser.

• Billetpris for skolekredsmedlemmer 400 kr
  • Billetpris for ikke-medlemmer 425 kr
  • Skolekredsmedlemskab 150 kr
  • Madbillet kr 125 kr
  • Der kan købes øl, vand, vin og kaffe i salen

Jyderup højskole udbyder i første omgang billetter til skolekredsens medlemmer. Billetter bliver sat til salg den 8. januar hvor vi fra kl. 14-16 åbner dørene til billetsalg i skolens kontor der er placeret i den gamle børnehave. Der vil være indgang fra gården og udgang gennem haven, således at vi sikrer os alle bedst muligt mod smitte. Vi ved af erfaring, at salget går stærkt, og et skolekredsmedlemskab for 2022 giver adgang til køb af 2 billetter.

Er der billetter tilbage, sælges de herefter til øvrige (ikke medlemmer) efter først-til-mølle princippet. Så tjek, om du har betalt dit kontingent for 2022. Eller meld dig ind i skolekredsen med det samme her,  hvis du vil øge muligheden for at få billetter.

Som skolekredsmedlem kommer du som sagt forrest i køen til køb af billetter til koncerten d. 14. april. Men der følger også andre fordele med.

Først og fremmest har du tale- og stemmeret til skolens årlige generalforsamling, og du har dermed indflydelse på Jyderup Højskoles profil.

Herudover vil du som medlem af skolekredsen kunne deltage gratis i udvalgte arrangementer på skolen, ligesom du også inden visse arrangementer kan spise gratis med på skolen.

Du vil normalt også blive indbudt til højskolens nytårskur, som vi i lyset af de stigende smittetal og restriktioner omkring forsamlinger, har vi valgt ikke at afholde i 2022, selvom vi havde glædet os meget til den.

Jyderup højskole tager imod kontanter og mobilepay. Det er ikke muligt at reservere billetter