KORTE KURSER 17/18


Familiekursus
1. – 7. juli 2018

Grøntsager og grønne sager
8. – 14. juli 2018

Elektronisk musikproduktion
8. – 14. juli 2018

Politik & Filosofi
15. – 21. juli 2018

Nutidskunst & Vævning
23. – 30. juli 2018

Musik med rødder
  30. juli – 5. aug.  2018

Litteratur
  5. – 11. aug. 2018

FØLG OS PÅ FACEBOOK

DAGSRYTMEN
På de korte kurser, skolen og omgivelserne

BELIGGENHED OG FACILITETER

Jyderup Højskole har hjemme på det smukke historiske slot, Sølyst, i Jyderup. Skolen ,ligger midt i den vestsjællandske natur – med skov og sø uden for vinduet og samtidig kun en time fra København med direkte tog eller bil. Vi har egne kanoer, kajak, udendørs sauna, hytte på tømmerflåde, shelters samt bål og grill faciliteter.

DAGSRYTME

Alle dage starter med morgenmad kl. 8-9 efterfulgt af morgensamling. Til morgensamling vil der være et oplysende og underholdende indslag og vi synger sammen fra højskolesangbogen

Formiddagen står derefter i dit valgte fags tegn.

Frokost, kl. 12:30, spises sammen i slottets spisesal eller i de grønne omgivelser udenfor.

Eftermiddagen er igen dedikeret til dit fag (med mindre du er på familiekursus, hvor der er fællesaktiviteter om eftermiddagen)

Aftensmad serveres kl. 18:00 og spises sammen, inde eller ude.

Mange aftenener vil der være et underholdende eller oplysende indslag samt mulighed for bål en aftensejlads på søen, arbejde i værkstederne. I spisesalen åbner vi en lille cafe, hvor man kan slappe af og sludre med lærere og medkursister over en øl, sodavand eller et glas vin

KØKKENET

Køkkenet på Jyderup Højskole laver sæsonbetonet mad tilberedt med stor faglig stolthed og passion! Vi laver mad vi kan lide, som er sund og “grøn”. Vi inspireres af en vekslen mellem et mere traditionelt dansk køkken og internationale indput.

Så vidt muligt bruger vi årstidens råvarer og prioriterer økologi og lokale fødevarer.

Da Jyderup Højskole er en  højskole med politisk profil går vi aktivt ind i kampen mod madspild. Dette gør vi bl.a. ved at lave aftaler med de lokale supermarkeder.

Er du vegetar, veganer eller glutenintolerant? Det er ikke noget problem. Du skal bare fortælle os det, så skal kokken nok sørge for at du får lækker mad og bliver mæt!

VÆRELSER OG FÆLLESRUM

Skolen råder over tre bygninger; Slottet, som er hovedbygningen, Villaen og Lerchehuset

På slottet kan der bo 38 elever fordelt på dobbeltværelser, et mindre antal enkeltværelser og et enkelt trepersoners-værelse. Der er fælles bad og toilet på gangene. Der er hyggerum og fjernsynsstue med balkon og udsigt over Skarresø samt et bibliotek/arbejdslokale og flere smukke undervisningslokaler, nogle med terrasse. I midten af slottet finder du foredragssalen, hvor vi mødes for at spise, sludre over en kop kaffe og ikke mindst holder morgensamlinger, koncerter og foredrag . På anden sal finder du vores elektroniske musiklokaler og studie.

Villaen ligger 100 meter fra hovedbygningen. Her er der et mindre antal sovepladser fordelt på enkeltværelser med bad på gangen. Bygningen rummer også et stort undervisningslokale i stueetagen.

Lerchehuset ligger 300 meters gang gennem skoven. Huset ligger med udsigt til søen og rummer værkstedslokaler og sengepladser fordelt på forskellige værelsestyper samt badeværelser