SE UGESKEMA

DANSK SPROG OG KULTUR

For dig der vil lære mere om Danmark og komme dybere ind i sproget, historien, kulturen og Danmarks placering i international sammenhæng

Kurset Dansk Sprog & Kultur er tilrettelagt så alle kan være med, både nybegyndere i sproget, øvede og de der allerede har en stærk interesse i dansk sprog og kultur. Alt sker med den almene højskole og den smukke omkringliggende natur som ramme.

Jyderup Højskole har derudover fokus på at få elever med flygtningestatus i arbejde eller uddannelse efter endt højskoleophold. Vi har derfor aftaler med en række lokale firmaer om virksombesøg og adoptionsordninger, hvilket understøttes af målrettet undervisning i det danske arbejdsmarked.

Endelig deltager eleverne på Dansk sprog og kultur på fælles studietur, hvor alle skolens elever rejser rundt i Danmark og besøger kulturelle og historiske steder, som alle har eller haft stor betydning for landets udvikling og selvforståelse.

OPLEV DANMARK SOM HØJSKOLEELEV
Højskolerne er en stolt tradition for samvær og uddannelse

Kurset i Dansk Sprog & Kultur foregår på Jyderup Højskole, hvor man som elev også bliver en del af  højskolens øvrige aktiviteter med morgensamlinger, aftenforedrag, musikarrangementer samt fælles-og valgfag.

Skolen rummer flere andre kreative linjer som du også får mulighed for at prøve kræfter med i de mange valgfag, hvor du kan vælge fag som fx: Kunst, Friluftsliv, Elektronisk Musik, Ukulele/Guitar/Klaver og Vævning. Der vil i løbet af et semester være forskellige samarbejdsprojekter med skolens øvrige linjer. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover linjefagets undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter. Du har også mulighed for at sejle i kano, overnatte i et træ eller tage en tur i sauna.

Højskolen har hjemme i et gammelt slot tæt ved skov og sø, kun en time fra København.

LINJEFAGSLÆRER I DANSK SPROG OG KULTUR:
ANDERS SCHREINER

Anders underviser i Dansk Sprog & Kultur, og er Cand. mag i dansk. Han er også ekspert i nyere dansk bondelitteratur, har tidligere arbejdet på Karen Blixen museet og Den frie udstillingsbygning.

Anders Schreiner