–  1600 kr. pr. uge

–

Studietur er ikke inkl. prisen

Tilmeldingsgebyr:
(Tilmelding er først gældende når tilmeldingsgebyret er betalt)

KURSER

Forår 2018

• 24 uger: 7. jan. – 23. juni
  • 12 uger: 7. jan. – 31. marts
  • 12 uger: 1. april – 23. juni

Efterår 2018

• 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
  • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
  • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

SE UGESKEMA

Dansk sprog og kultur

For dig der vil lære mere om Danmark og komme dybere ind i sproget, historien, kulturen og Danmarks placering i international sammenhæng

Kurset er tilrettelagt så alle kan være med, både nybegyndere i sproget, øvede og de der allerede har en stærk interesse i dansk sprog og kultur. Alt sker i rammen af den almene højskole og den smukke omkringliggende natur som Jyderup Højskole byder på.

Højskolen tager derudover sigte på at få elever med flygtninge-status i arbejdeeller uddannelse efter endt højskoleophold. Vi har derfor aftaler med en række lokale firmaer om virksomhedsbesøg og adoptionsordninger og så tilbyder vi målrettet undervisning i det danske arbejdsmarked.

OPLEV DANMARK SOM HØJSKOLEELEV

Højskolerne er en stolt tradition for samvær og uddannelse

Der vil desuden være en fælles studietur sammen med alle skolens elever rundt i Danmark til kulturelle og historiske steder som alle har eller haft stor betydning for landets udvikling og selvforståelse.

Kurset foregår på Jyderup Højskole, hvor man som elev også bliver en del af  højskolens øvrige aktiviteter med morgensamlinger, aftenforedrag, musikarrangementer samt fælles-og valgfag.

KREATIVT MILJØ
Som elev på Jyderup Højskole bliver man en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere kreative linjer, som man også får mulighed for at prøve kræfter med i de mange valgfag ma kan vælge indenfor kunst, politik, musik og udeliv. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover dansk-linjens undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.
Der vil i løbet af et semester være forskellige samarbejdsprojekter med skolens øvrige linjer. Højskolen har hjemme i et gammelt slot tæt ved skov og sø, kun en time fra København i tog og bil.
På skolen er der muligheder for at sejle i kano, overnatte på tømmerflåde og tage en tur i sauna.

MADEN
Skolens køkken  fokuserer på økologi og lokale fødevare, med mulighed for at være både vegetar, veganer og glutenallergiker. Hvis man af andre grunde f.eks. religiøse eller kulturelle, har ting man ikke spiser, skal det blot meldes til køkkenchefen, som så vil tage størst mulig hensyn til ønskerne.

Semesteret starter d. 13 august til den 16 dec i alt 18 uger. – For tilmelding se i skærmens venstre side

EKSEMPLER PÅ VALGFAG

Af valgfag kan du vælge mellem: Kulturledelse, Det danske arbejdsmarked, Kreativ skrivning, graffiti, litteratur, udeliv, film, begynder-guitar, elektronisk musik, klaver,  kunst og design og yoga.
Derudover er det også muligt at gå til svømning, badminton og løbeklub

LINJEFAGSLÆRER I DANSK SPROG OG KULTUR – ANDERS SCHREINER

Cand. mag i dansk, og ekspert i nyere dansk bondelitteratur, har tidligere arbejdet på Karen Blixen museet og Den frie udstillingsbygning.