fbpx
Jonus, 21 år

Jeg er lidt dårlig til at prøve nye ting, og det var en stor beslutning af komme her, men det har virkelig åbnet mig og givet mig mod til at tage imod nye udfordringer. Som musiker har jeg fået mulighed for at spille sammen med andre og brede mig ud på flere instrumenter. Jeg har nydt undervisningen, hvor der har været frihed til at vælge sin egen vej og samtidig lære nyt. Det har været et super hold med god kemi og en fantastisk lærer.

Jonus, 21 årMusik, 2018
Tabea, 23 år

Jeg er opvokset i Tyskland, og har lært dansk på de tre måneder, jeg har været her. Selv om jeg altid er kommet meget i Danmark, så har mit ophold og undervisning i Dansk sprog og kultur været lidt som at starte i børnehave. Vi har lært, hvordan man fungerer sammen i Danmark, hvordan man arbejder sammen om projekter og andre opgaver. Her er tid og frihed. Jeg har simpelthen fået flere kreative tanker og idéer og nye venskaber, jeg savner dem allerede.

Tabea, 23 årDansk sprog og kultur, 2018
Bella, 26 år

Jeg har brugt tre måneder på elektronisk musik og tre måneder på kunst. Det har været en unik mulighed, at jeg kunne skifte linje. Det har givet mig frihed, til at udvikle mig som kunstner ved at kombinere flere forskellige kunstneriske retninger. Jyderup Højskole har virkelig gjort en forskel for mig.

Bella, 26 årElektronisk musik og kunst, 2018
Natasja, 26 år

At være på Jyderup Højskole har været et pusterum, hvor jeg har fået tid til at vende tilbage, til det der betyder noget, og jeg har opdaget nye ting, der betyder noget. Især vores mange snakke om natursyn har givet mig en helt anderledes opfattelse af mit ståsted her i verden. Jeg har fået en anden opfattelse af menneske-natur-relationen og menneske-menneske-relationen. Jeg kom egentlig med en slags klima-depression. Jordens fremtid virkede ret håbløs. Nu har jeg fået modet og handlekraften til at gøre noget, og jeg ved, at jeg ikke står alene med den udfordring.

Natasja, 26 årGrøn Guerilla, 2018
Malte, 20 år

Jeg har udviklet mig utrolig meget. Som forfatter er jeg skiftevis blevet nedbrudt og opbygget for til sidst at opbygge en større selvtillid og mod til at prøve nye ting. Men det vigtigste er det helt særlige fællesskab, der er her. Det har jeg ikke har oplevet andre steder. Stedet er befolket af mennesker, som bare siger ja til at opbygge og afprøve. Her er et frirum uden officielle rammer. Derfor bliver stedet og fællesskabet skabt af de mennesker, som er her. Det har jeg lært en masse af.

Malte, 20 årForfatterlinjen, 2018
Hans, 21 år

Før var min musik kun en hobby, her har jeg arbejdet med det hver dag. Det har været fedt, at der hele tiden er projekter og koncerter, hvor vi har spillet de ting, vi har produceret. Man bliver virkelig udviklet som musiker, af at stå på en scene og spille foran et publikum.

Hans, 21 årElektronisk musik, 2018
Leah, 20 år

At gå på forfatterlinjen har betydet ret meget for mig. Jeg var gået død i min hverdag og manglede kreative input. Det var vildt opmuntrende at komme her og læse tekster og lave skriveøvelser med en inspirerende lærer. Det gav mig selvtilliden tilbage, og mod på at søge ind på en skriveskole. Det har været stort at være en del af det kreative miljø her på skolen, hvor alle åbent og tillidsfuldt deler sin kreativitet på tværs af linjer og fag.

Leah, 20 årForfatterlinjen, 2018
Benedicte, 22 år

For mig har det betydet rigtig meget at have det sjovt sammen med andre og kunne slå hjernen og tankerne helt fra. Jeg har udfordret mig selv med kroppen, været i naturen og i den friske luft. Det er noget helt andet end at gå i skole.

Benedicte, 22 årNordisk Friluftslive, 2018
Kirsten, 19 år

Der er så meget fantastisk. Det har været utrolig rigt at fordybe sig i noget vigtigt og i et fællesskab, der betyder noget. Jeg har virkelig udviklet mig utrolig meget, og ser verden på en helt anden måde politisk, filosofisk og åndeligt.

Kirsten, 19 årGrøn Guerilla, 2018
Kristine Bjørn Thomsen

“På Grøn Guerilla har jeg oplevet at se muligheder frem for begrænsninger. Det har givet mig engagement og lyst til i fremtiden at træffe bæredygtige valg, som ikke længere kun handler om global opvarmning, men også er blevet et personligt valg om livskvalitet og fællesskab.”

Kristine Bjørn Thomsen Grøn Guerilla, 2016
Nikolaj Aage Høi

“Tillad mig at remse op:

– Forrygende sted
– Formidable undervisere og gæstelærere
– Fremragende køkkenpersonale
– Fucking fed undervisning

Det lyder måske corny, men her er det virkelige  op dig selv, hvor meget du vil have ud af dit ophold og undervisningen.  Du får både tiden, viden og hjælpen til det, du vil.

Opholdet på Jyderup Electronic gav – udover grundlæggende viden om musikproduktion i – og udenfor elektronisk musik – en helt ny opfattelse af, hvad lyd kan være.”

Nikolaj Aage HøiJyderup Electronic, 2016
Preben Højer

Kunstlinjen har givet mig en bred forståelse for kunst og fået mig til at tænke over det jeg laver, hvorfor jeg laver det, samt hvad der giver mening for mig at lave. Derudover har jeg fået en bedre forståelse for kunst og andre kunstnere både danske og internationale, og gennem mange gode samtaler og dialoger fået sat ord på hvorfor de gør som de gør. Alt i alt har det givet mig blod på tanden, fornyet lyst til at lave kreative ting, og gjort det muligt nu at leve af min hobby!

Preben HøjerKunst, 2016
Søren Majlund Jensen

“Sangerskriverlinjen på højskolen hjalp mig først og fremmest til at fastholde idéer og skitser og til dermed at færdiggøre mine sange. Derudover udgjorde benspænd, opgaver og samtalerne i det venskabelige sangskrivermiljø med læreren og de andre sangskrivere nogle gode og tit ret overraskende inspirationskilder til konkrete sange, men også til andre måder at arbejde kreativt med melodier, tekster, instrumentering, fremførsel, osv., som jeg nok aldrig ville være stødt på ellers. Jeg blev kort sagt skubbet ud på det dybe vand i kunstnerisk henseende i et humoristisk, venskabeligt men også udfordrende miljø.”

Søren Majlund Jensen Sangskrivning, 2016
Bent Warney

“Som 67-årig billedkunstner samt underviser i billedkunst gennem en årrække kan det undre, hvorfor søge Anders Reventlov som underviser i billedkunst? En selvudvikling, en ny tilgang, en nødvendig “selvnedbrydning”, er nogle af svarene. Stor tak til Anders! For ikke at gå på kompromis, for sin store indsigt i kunstverden fra gadekunst til Kunsthallerne, for med liv og sjæl at forblive tro mod egne værdier. Jeg har til fulde fået det nødvendige indspark,fornyelse, indføling og løsrivelse fra vanemønstre. Genfødt i den malestil der er min”

Bent Warney Kunst, 2016
Malou

Mit ophold på Grøn Guerilla har lært mig at se vores udfordringer og vores verden i et nyt perspektiv – jeg har fået vendt min klima- og samfundsdepression i en konstruktiv retning og har nu optur over at kunne forstå strukturer og problematikker der før ellers virkede meget komplekse. Nana er en fantastisk engageret lærer og kan gøre ethvert emne sjovt at lære om! Jyderup Højskole er en enormt åbensindet skole og jeg følte mig hjemme fra dag 1. Derudover ligger skolen midt i den smukkeste skov og ud til en magisk sø – kan ikke anbefales nok!!!

Malou Grøn Guerilla, 2016
Anders Dalhøj

Jyderup Electronic har lært mig at udfolde mig på en måde jeg ikke kunne lære fra youtube tutorials og fagbøger – Det har lært mig at kunne begå mig i musikken som jeg aldrig har kunnet før – det skyldes ikke kun sammenholdet og de fantastiske lærere, men hele det magiske sted, som Jyderup Højskole er.

Anders DalhøjJyderup Electronic, 2016
Erik Steiger

“What I got from Jyderup Højskole, and the art class, was total freedom to do what I liked. The only boundary to that freedom was the discipline that I discovered I had to enforce on myself if I was going to be successful with my artwork. Also, I was exposed to many different ways of working that never would have occured to me had I not been at the school, which greatly opened up my own practice. And last, but not least, Anders Reventlov gave me the kick in the ass I needed to move forward.”

Erik Steiger Kunst, 2015/2016
Ebbe Bertelsen

“På Jyderup Højskole lærte jeg at omsætte ord til handling. Jeg fandt ud af, at forudsætningen for at handle er et stærkt fællesskab, og det finder du på højskolen. Fagligt set er Grøn Gueriella et overflødigshorn af dygtigere undervisere: jeg blev uddannet i global politik og praktisk viden om grønsager, kompost og bier.

Nana er den gennemgående underviser, og det er svært ikke at blive smittet af hendes engagement. Jyderup Højskole har altid en kæmpe ja-hat på, og hvis du vil kan du gribe ud og få muligheder, som du ellers ikke ville komme i nærheden af.

På højskolen mødte jeg derudover musik og kunst, der fik atmosfæren til at vibrere og gør det hele lidt magisk. Jyderup Højskole har mine varmeste anbefalinger”

Ebbe BertelsenGrøn Guerilla, 2015
Giulia Consonni (Kawn)

“I’ve always been fascinated by electronic music making but I never had the time or the right guidance to do anything about it, until I got a spot at Jyderup Electronic.

Thanks to the best inputs, awesome atmosphere (super chill) and great creative freedom I managed to make TONS of music from scratch and get so much live experience.

From total beginner in January 2015, (opening Ableton at the school for the first time) I ended up getting involved in Karriere Kanonen and playing at SPOT Festival in 2016. Jyderup Electronic was the start of it all, just saying. I can’t recommend it enough!”

Giulia Consonni (Kawn) Jyderup Electronic, 2015