DATO

søndag 1. juli
– lørdag 7. juli

2018

PRISER

Almindelig elev
  Voksen: 4000 kr. pr. uge
Barn: 2500 kr. pr. uge
(Inkl. kost, logi og undervisning)

Dagselev
Der er også mulighed for at være dagselev,
spar 1000 kr. pr. person.
(inkl. kost og undervisning)

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.
Find tilmeldingsformular nederst på siden.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

FAMLIEKURSUS: ELEKTRONISK MUSIK, PLANTEFARVNING, KOR OG UDELIV
Information og tilmelding


Kurset er desværre blevet aflyst.
Se vores andre kurser på siden her.

Jyderup Højskole slår endnu en gang dørene op for et sommerkursus for hele familien

Vores familiekursus veksler på skønneste vis mellem fantasi, faglighed, leg og oplevelser. Mellem afslapning, fordybelse, tid til sig selv og fællesskab. Det er perfekt til familier med større børn og unge, der er nemlig både tid til aktivitet og afslapning med familien samtidig med at I kan fordybe jer på værkstederne i det I hver især ønsker – enten sammen eller hver for sig.

Om dagen går vi på opdagelse på de værksteder vi tilbyder på dette års familiekursus. Her kan I melde jer til Elektronisk musik, Udeliv, Plantefarve eller Kor.

Om eftermiddagen og om aftenen vil der være fællesaktiviteter, som er tilrettelagt for hele familien. Det vil bl.a. være fællessang og musik, bålhygge og pandekager, sport og leg, ny viden, historiefortælling, gåture i den smukke natur omkring højskolen og trylleri.

Om onsdagen tager vi på tur til Røsnæs, hvor vi skal lede efter sjældne blomster og giftige frøer, gå på opdagelse i det vilde krats labyrint og nyde smukke udsigter. På vej tilbage til højskolen, slår vi vejen forbi den skønne strand til en dukkert og frokost i det grønne.

Værksteder:

Når I melder Jer til, vælger I et af de fire værksteder, men undervejs i opholdet vil der være rig mulighed for at få kendskab til de øvrige værksteder også.

Elektronisk musik
Vi laver elektronisk musik så alle kan være med. Uanset om du er nybegynder eller garvet og lige meget hvilken slags musik du vil lave. Du lærer at producere musik på din computer eller iPad og vi tager desuden skolens studie i brug til vokaloptagelse og mix. Sådan kan selv nybegyndere producere musik der svinger og lyder godt. I løbet af ugen vil vi bl.a. lave årets elektroniske sommer-hits, dykke ned i sangskrivning, beats, form, tekst og fremførelse. Børn under 10 år skal have en voksen med på holdet. Underviser: Mikael Elkjær // Spejderrobot

Udeliv
Udeliv er for dig der har mod på eventyr i naturen og elsker at være sammen med andre udenfor. Jyderup Højskole er perfekt placeret med let adgang til skov, sø og strand. Vi skal sejle i kano/kajak, klatre i træer, vandre, bygge huler, gå på slagline, finde spiselige planter i skoven og sove udenfor – forhåbentlig under åben himmel, ellers i vores shelter og huler. Du vil lære hvordan du holder dig varm, bruger kort og kompas, sørger for mad over bål, nøgler spiselige planter i skoven og planlægger en tur. Med andre ord, du vil få erfaringer med at færdes trygt og nysgerrigt i naturen, så du føler dig klar til at tage på eventyr, uanset om du er barn, ung eller voksen. Det meste af undervisningen foregår udendørs, så du skal være praktisk klædt på i forhold til vejret.

Plantefarvning
Plantefarvning er både for store og små. Vi anvender naturens egne farvestoffer og frembringer en vifte af de smukkeste farvenuancer. Af det farvede garn, som vi i løbet af ugen opnår, fremstiller vi eksempelvis små billeder og brugsgenstande. Vi tager hver dag i skoven, og går langs den skønne Skarresø, hvor vi indsamler forskellige planter til dagens farvninger. Kurset giver kendskab til naturen, planterne, deres voksesteder og farveegenskaber. Undervisningen foregår både inde ved komfuret og ude ved det åbne bål. I kurset gør vi brug af skånsomme og miljøvenlige metoder, som ikke skader naturen. Vi gør en dyd af, kun at anvende de planter, der ”vokser som ukrudt”, så vi helt undgår de sjældne og truede arter. Farvning med planter giver ny viden, dejlige oplevelser, unikke håndlavede produkter og godt samvær.

Kor
Kor er for dig, der kan lide at synge og være en del af et fællesskab. Dagene vil starte med let kropsopvarmning samt sang- og stemmeopvarmning. Herefter vil vi synge forskellige sange, der både rummer store som små. Vi vil veksle imellem at skulle stå op, sidde ned, lave lette fysiske øvelser og lege sammen igennem sangen. Det stærke ved kor er netop, at vi løfter i flok og at alle kan være med. Når vi synger sammen, knytter vi os til hinanden og oplever den nærhed og fællesskabsfølelse, som skaber tryghed, styrke og livsmod. Vi mærker, at vi er levende. I løbet af ugen forbereder vi en lille koncert af de sange, vi har lært, som vi optræder med om fredagen.

UGEPROGRAM:

KURSUSLEDER – NANNA BRENDHOLDT

Nanna er uddannet i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. Hun er specialiseret i fællesskabsdrevet naturressourceforvaltning, social retfærdighed og bæredygtighed og er særligt inspireret af oprindelige folks liv med naturen og hinanden, arbejde med jorden og verdenssyn. Derudover er hun yogalærer i Sivananda yoga.

GITTE KARLSHØJ
Underviser – plantefarvning

Gitte Karlshøj, født i 1954, medstifter af Vævere i Vestsjælland. Gitte fortæller om sig selv: – “Som 17 årig købte jeg min første væv og har siden da identificeret mig som ‘væver af Guds nåde’!”
Gitte har opbygget et professionelt vævestudie på højskolen, hvor hun underviser i valgfaget vævning og plantefarvning

CLARA BRYLD
Underviser – Kor

Clara Bryld er sangerinde og sangskriver og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København i 2012. Hendes musik spænder sig fra indiepop over soul til jazz, verdensmusik og cabaret, og hun har udgivet to album i eget navn, som hun har vundet priser og offentlig anerkendelse for. I de seneste par år har Clara også komponeret sin egen kormusik ligesom at hun har undervist i kor, solosang, sangskrivning og i klaver indenfor alle aldersgrupper. Hun byder både rytmisk, klassisk og improvisationsmusik velkommen i korundervisningen.