søndag 1. juli
– lørdag 7. juli

Voksen: 4000 kr. pr. uge
Barn: 2500 kr. pr. uge

Der er også mulighed for at være dagselev,
spar 1000 kr. pr. person.

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.
Find tilmeldingsformular nederst på siden.

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Familiekursus – Elektronisk musik, vævning, kor og udeliv

Jyderup Højskole slår endnu en gang dørene op for et sommerkursus for hele familien

Dette sommerkursus er perfekt for familier med større børn. Om formiddagen går vi i dybden på værkstederne: kor, vævning, udeliv og elektronisk musik. Om eftermiddagen og aftenen er der fælles tilbud til alle. Kurset er bygget op som en skøn vekselvirkning mellem faglighed, leg, fantasi oplevelser og fællesskab med rum og plads til alle.

Program

Efter morgenmaden er dagens første fællesarrangement morgensamlingen hvor vi synger et par sange og hører en god historie.

Om dagen vil der være linjefag: Det er de to forskellige fag, som ligger fire dage i løbet af ugen (mandag, tirsdag, torsdag, fredag) fra kl. 10 til kl. 16. Hver person, både voksne og børn, skal vælge ét fag, som man ønsker at følge de fire dage.

Om eftermiddagen er der fællesaktiviteter som er tilrettelagt for hele familien. Det vil være gåture i den smukke natur omkring Skarresø, idræt, tegning, motion og leg; vi skal battle, spille bold, få pulsen i vejret og bevæge os, samtidig med at vi har det sjovt sammen.

Om aftnerne er der arrangementer for hele familien, programmet bliver offentliggjort senere.
– Der bliver desuden mulighed for bål, og caféaftner. Vi sørger for underholdning for alle, sjov og ballade. Alle aftener slutter med, at vi åbner en lille hygge café, hvor man kan slappe af over en øl, et glas vin eller en sodavand.

Vælg mellem disse Linjefag

1. Elektronisk musikværksted
    Vi laver elektronisk musik så alle kan være med, uanset om du er nybegynder eller garvet og uanset hvilken musik du laver. Du lærer at selv producere musik på din computer eller iPad, og vi tager desuden skolens studie i brug til vokaloptagelse og mix, så musikken lyder helt rigtigt. Vi skal lave årets elektroniske sommer-hits, og fokusere på sangskrivning, beats, form, tekst og fremførelse. Børn under 10 år skal have en voksen med på holdet.
  2. Udeliv
    Har du mod på eventyr i naturen, drages du mod de store skove og savner du at kramme et træ.
    Med den nordvestsjælandske natur, som rammen, arbejder vi med teori og praksis, og målet er at få erfaringer så man færdes trygt i naturen, og føler sig klar til at tage på eventyr, ung som ældre. Fokus kommer til at ligge på basale færdigheder inden for friluftsliv, og vi arbejder med et sigte, der gør os komfortable med naturen. Hvordan holder du dig varm, kort og kompas, mad på tur, kano, knob og praktisk turplanlægning er elementer i undervisningen.
    Det meste af undervisningen foregår udendørs, så du skal være praktisk klædt til at kunne være udenfor.

3. Vævning
    Vil du være kreativ, lære et 5000 år gammelt håndværk og skabe noget med konkret med dine hænder og samtidig hygge dig i godt selskab med andre? – så er vævning lige noget for dig. Gitte Karlshøj er professionel væver og tekstildesigner, og hun vil i vores hyggelige vævestudie lære dig, hvordan man frembringer fantastisk stærke billeder frem fra væven og samtidig lære dig om materiale, historie og håndværk.
    Hvad laver vi: Vi væver os selv og hinanden og fremstiller et stort fælles ”familieportræt”. I bedste Andy Warhol stil med glade farver og ny energi. Gennem digital bearbejdning af fotos når vi frem til væveoplæggene. Vævearbejdet foregår på store gobelinvæve, som i forvejen er sat op. Gennem kurset får du kendskab til forskellige væveteknikker og materialer. Væveglæde for voksne såvel som for børn over 10 år.
  4. Kor
    Kor og stemmetræning for store og små.

Jyderup Højskole har hjemme på det smukke gamle slot Sølyst i Jyderup, som ligger midt i den vestsjællandske natur med skov og sø uden for vinduet – kun en time fra København i direkte tog og bil. Skolen har sine egne kanoer, sauna, hytte på tømmerflåde, shelters samt bål og grill faciliteter.

KURSUSLEDER – HENRIK SUNDH

Henrik er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang, bred erfaring fra musikbranchen, og har undervist i synthesizer, Ableton Live, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium.
E-mail: henrik@jyderuphojskole.dk

KURSUSLEDER – SANDER BLOHM

Sander Blohm er kok, underviser og naturformidler. Han har de sidste mange år arbejdet med grupper i naturen, og ser det som sin fornemmeste opgave, at bringe folk ud i det fri.

I sit eget firma Naturkok, laver han arrangementer for grupper, hvor der er fokus på mad og naturoplevelser. Men han bruger også rummet til personlig udvikling, og finder ro derude.

Tilgangen til friluftsliv, er let og ukompliceret. Det er kvalifikationer før udstyr, som man kender det fra den nordiske friluftstradition.

GITTE KARLSHØJ
Underviser – Vævning

Gitte Karlshøj, født i 1954, medstifter af Vævere i Vestsjælland. Gitte fortæller om sig selv: – “Som 17 årig købte jeg min første væv og har siden da identificeret mig som ‘væver af Guds nåde’!”
Gitte har opbygget et professionelt vævestudie på højskolen, hvor hun underviser i valgfaget vævning.

TILMELDING

Skriv venligst alle deltageres fulde navn, fødselsdato+CPR, statsborgerskab og valg af linje i feltet ovenover.
(Eksempel: Jens Jensen, DK, 010192-2222, Vævning)

VIGTIGT: Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummer. Hvis man ikke har dansk CPR-nummer kan man indtaste sin fødselsdato.