DATO

søndag 1. juli
– lørdag 7. juli

2018

PRISER

Almindelig elev
  Voksen: 4000 kr. pr. uge
Barn: 2500 kr. pr. uge
(Inkl. kost, logi og undervisning)

Dagselev
Der er også mulighed for at være dagselev,
spar 1000 kr. pr. person.
(inkl. kost og undervisning)

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.
Find tilmeldingsformular nederst på siden.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

FAMLIEKURSUS: ELEKTRONISK MUSIK, PLANTEFARVNING, KOR OG UDELIV
Information og tilmelding


Jyderup Højskole slår endnu en gang dørene op for et sommerkursus for hele familien

Dette sommerkursus er perfekt for familier med større børn. Om formiddagen går vi i dybden på værkstederne: kor, vævning, udeliv og elektronisk musik. Om eftermiddagen og aftenen er der fælles tilbud til alle. Kurset veksler på skønneste vis mellem faglighed, fantasi, leg, oplevelser og fællesskab med rum og plads til alle.

Program

Efter morgenmaden er dagens første fællesarrangement morgensamlingen hvor vi synger et par sange og hører en god historie.

Om dagen vil der være linjefag: Det er de to forskellige fag, som ligger fire dage i løbet af ugen (mandag, tirsdag, torsdag, fredag) fra kl. 10 til kl. 16. Hver person, både voksne og børn, skal vælge ét fag, som man ønsker at følge de fire dage.

Om eftermiddagen er der fællesaktiviteter som er tilrettelagt for hele familien. Det vil være gåture i den smukke natur omkring Skarresø, idræt, tegning, motion og leg; vi skal battle, spille bold, få pulsen i vejret og bevæge os, samtidig med at vi har det sjovt sammen.

Om aftnerne er der arrangementer for hele familien, programmet bliver offentliggjort senere.
– Der bliver desuden mulighed for bål, og caféaftner. Vi sørger for underholdning for alle, sjov og ballade. Alle aftener slutter med, at vi åbner en lille hygge café, hvor man kan slappe af over en øl, et glas vin eller en sodavand.

Når du tilmelder dig, vælger du et af de fire linjefag, men undervejs i opholdet vil der være rig mulighed for at gå på opdagelse i de andre fag også.

Elektronisk musikværksted
Vi laver elektronisk musik så alle kan være med. Uanset om du er nybegynder eller garvet og ligemeget hvilken slags musik du vil lave. Du lærer at producere musik på din computer eller iPad og vi tager desuden skolens studie i brug til vokaloptagelse og mix. Sådan kan selv nybegyndere producere musik der svinger og lyder godt. I løbet af ugen vil vi bl.a. lave årets elektroniske sommer-hits dykke ned i sangskrivning, beats, form, tekst og fremførelse. Børn under 10 år skal have en voksen med på holdet.

Udeliv
Denne linje er for dig der har mod på eventyr i naturen, drages mod de store skove eller savner at kramme. Med den nordvestsjællandske natur som ramme, arbejder vi med udeliv i både teori og praksis. Målet er at få erfaringer med at færdes trygt i naturen, så man føler sig klar til at tage på eventyr, uanset om man er ung eller ældre. Fokus kommer til at ligge på basale, men afgørende færdigheder inden for friluftsliv. Du vil bl.a. lære hvordan du holder du dig varm, bruger kort og kompas, sørger for mad, sejler i kano, binder knob og planlægger en tur.
Det meste af undervisningen foregår udendørs, så du skal være praktisk klædt på i forhold til vejret.

Plantefarvning

Plantefarvning er både for de store og de små. Vi anvender naturens egne farvestoffer og frembringer en vifte af de smukkeste farvenuancer. Af det farvede garnet, som vi i løbet af ugen opnår, fremstiller vi små billeder og brugsgenstande. Vi tager hver dag i skoven, og går langs den skønne Skarresø, hvor vi  indsamler forskellige planter til dagens farvninger. Kurset giver kendskab til naturen, planterne, deres voksesteder og farveegenskaber. Gennem en stribe interessante arbejdsprocesser, opnår vi indblik i, hvordan planternes farvestoffer binder sig til garnets fibre. Undervisningen foregår både inde ved komfuret og ude ved det åbne bål. I kurset gør vi brug af skånsomme og miljøvenlige metoder, som ikke skader naturen. Vi gør en dyd af, kun at anvende de planter, der ”vokser som ukrudt”, idet vi helt undgår de sjældne og truede. Farvning med planter giver ny viden, dejlige oplevelser og godt samvær.

Kor

Kor er for dig, der kan lide at synge og være en del af et fællesskab. Dagene vil starte med let kropsopvarmning samt sang- og stemmeopvarmning, og herefter vil vi synge forskellige sange, der både rammer store som små. Vi vil veksle imellem at skulle stå op, sidde ned, lave lette fysiske øvelser og lege sammen igennem sangen. Det stærke ved kor-formatet er netop, at vi løfter i flok og at alle kan være med. Når vi synger sammen, knytter vi os til hinanden og skaber den nærhed og fællesskabsfølelse, som er forudsætningen for tryghed, styrke og uafhængighed. Vi mærker, at vi er levende og har en sjæl. I slutningen af ugen optræder vi med de sange, vi har lært i løbet af ugen. Alle er velkomne.

UGEPROGRAM:

KURSUSLEDER – SANDER BLOHM

Sander Blohm er kok, underviser og naturformidler. Han har de sidste mange år arbejdet med grupper i naturen, og ser det som sin fornemmeste opgave, at bringe folk ud i det fri.

I sit eget firma Naturkok, laver han arrangementer for grupper, hvor der er fokus på mad og naturoplevelser. Men han bruger også rummet til personlig udvikling, og finder ro derude.

Tilgangen til friluftsliv, er let og ukompliceret. Det er kvalifikationer før udstyr, som man kender det fra den nordiske friluftstradition.

GITTE KARLSHØJ
Underviser – Vævning

Gitte Karlshøj, født i 1954, medstifter af Vævere i Vestsjælland. Gitte fortæller om sig selv: – “Som 17 årig købte jeg min første væv og har siden da identificeret mig som ‘væver af Guds nåde’!”
Gitte har opbygget et professionelt vævestudie på højskolen, hvor hun underviser i valgfaget vævning.

CLARA BRYLD
Underviser – Kor

Clara Bryld er sangerinde og sangskriver og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København i 2012. Hendes musik spænder sig fra indiepop over soul til jazz, verdensmusik og cabaret, og hun har udgivet to album i eget navn, som hun har vundet priser og offentlig anerkendelse for. I de seneste par år har Clara også komponeret sin egen kormusik ligesom at hun har undervist i kor, solosang, sangskrivning og i klaver indenfor alle aldersgrupper. Hun byder både rytmisk, klassisk og improvisationsmusik velkommen i korundervisningen.

TILMELDING

Skriv venligst alle deltageres fulde navn, fødselsdato+CPR, statsborgerskab og valg af linje i feltet ovenover.
(Eksempel: Jens Jensen, DK, 010192-2222, Vævning)

VIGTIGT: Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummer. Hvis man ikke har dansk CPR-nummer kan man indtaste sin fødselsdato.