DATO

søndag 9. juli
– lørdag 15. juli

2017

PRISER

Almindelig elev
  Voksen: 3800 kr. pr. uge
Barn: 2200 kr. pr. uge
(Inkl. kost, logi og undervisning)

Elev på Glaskursus
Voksen: 4000 kr. pr. uge.
Barn: 2400 kr. pr. uge.
(Inkl. kost, logi og undervisning)

(Tillæg enkeltværelse: 500 kr.)

Dagselev
Der er også mulighed for at være dagselev,
spar 1000 kr. pr. person.
(inkl. kost og undervisning)

25% rabat for studerende og gamle elever

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Familiekursus – Elektronisk musik, glaspustning, vævning og udeliv


Dette sommerkursus er perfekt for familier med større børn. Om formiddagen går vi i dybden på værkstederne: glaspustning, vævning, udeliv og elektronisk musik. Om eftermiddagen og aftenen er der fælles tilbud til alle. Kurset er bygget op som en skøn vekselvirkning mellem faglighed, leg, fantasi oplevelser og fælleskab med rum og plads til alle.

Jyderup Højskole slår endnu en gang dørene op for et sommerkursus for hele familien
(
få pladser tilbage)

På kurset skal der leges med elektronisk musik, glaspustning, vævning og udeliv, vi skal lære om naturen og høre foredrag for voksne og unge. Onsdag er udflugtsdag med strandtur og kultur i det skønne Odsherred.

Program

Efter morgenmaden er dagens første fællesarrangement morgensamlingen hvor vi synger et par sange og hører en god historie.

Om dagen vil der være linjefag: Det er de to forskellige fag, som ligger fire dage i løbet af ugen (mandag, tirsdag, torsdag, fredag) fra kl. 10 til kl. 16. Hver person, både voksne og børn, skal vælge ét fag, som man ønsker at følge de fire dage.

Om eftermiddagen er der fællesaktiviteter som er tilrettelagt for hele familien. Det vil være gåture i den smukke natur omkring Skarresø, idræt, tegning, motion og leg; vi skal battle, spille bold, få pulsen i vejret og bevæge os, samtidig med at vi har det sjovt sammen.

Onsdag er fælles udflugtsdag i Odsherred, hvor vi skal besøge Dragsholm slot, Naturskolen på Røsnæs og Naturpark Åmosen.

Om aftnerne er der arrangementer for hele familien, programmet byder på:

 • Dans, bevægelse og koreografi for hele familien
 • Koncert med danske artister.
 • Tryllerishow for børn og voksne med André Nybo, Jyderups lokale tryllekunstner.
 • “Showblow” i glaspusterværkstedet med Eric Meaker.
 • Sodavandsdisco med stopdans, dansekonkurrence og limbo.

– Der er desuden bålaften, og caféaftner med foredrag for voksne. Vi sørger for underholdning for alle, sjov og ballade. Alle aftener slutter med, at vi åbner en lille hygge café, hvor man kan slappe af over en øl, et glas vin eller en sodavand.

Vælg mellem disse Linjefag

 1. Glasværksted
  Her skal du arbejde med glas som materiale – ovnglas eller det vi kalder kold glas. Du lærer og får indblik i de mest elementære processer ved glaskunsten. Vi skal lære at skære i glas, lave glasdyr, smykker og andre pyntegenstande.
  Dette er et åbent hold for alle aldre, men børn under 10 år skal have en voksen med. Der vil være et ekstra materialebeløb på ca. 200 kr. for at deltage i glasværkstedet.
 1. Elektronisk musikværksted
  Vi laver elektronisk musik så alle kan være med, uanset om du er nybegynder eller garvet og uanset hvilken musik du laver. Du lærer at selv producere musik på din computer eller iPad, og vi tager desuden skolens studie i brug til vokaloptagelse og mix, så musikken lyder helt rigtigt. Vi skal lave årets elektroniske sommer-hits, og fokusere på sangskrivning, beats, form, tekst og fremførelse. Børn under 10 år skal have en voksen med på holdet.
 1. Udeliv
  Har du mod på eventyr i naturen, drages du mod de store skove og savner du at kramme et træ.
  Med den nordvestsjælandske natur, som rammen, arbejder vi med teori og praksis, og målet er at få erfaringer så man færdes trygt i naturen, og føler sig klar til at tage på eventyr, ung som ældre. Fokus kommer til at ligge på basale færdigheder inden for friluftsliv, og vi arbejder med et sigte, der gør os komfortable med naturen. Hvordan holder du dig varm, kort og kompas, mad på tur, kano, knob og praktisk turplanlægning er elementer i undervisningen.
  Det meste af undervisningen foregår udendørs, så du skal være praktisk klædt til at kunne være udenfor.

 2. Vævning
  Vil du være kreativ, lære et 5000 år gammelt håndværk og skabe noget med konkret med dine hænder og samtidig hygge dig i godt selskab med andre? – så er vævning lige noget for dig. Gitte Karlshøj er professionel væver og tekstildesigner, og hun vil i vores hyggelige vævestudie lære dig, hvordan man frembringer fantastisk stærke billeder frem fra væven og samtidig lære dig om materiale, historie og håndværk.

  Hvad laver vi: Vi væver os selv og hinanden og fremstiller et stort fælles ”familieportræt”.I bedste Andy Warhole stil med glade farver og ny energi. Gennem digital bearbejdning af fotos når vi frem til væveoplæggene. Vævearbejdet foregår på store gobelinvæve, som i forvejen er sat op. Gennem kurset får du kendskab til forskellige væveteknikker og materialer. Væveglæde for voksne såvel som for børn over 10 år.

Jyderup Højskole har hjemme på det smukke gamle slot Sølyst i Jyderup, som ligger midt i den vestsjællandske natur med skov og sø uden for vinduet – kun en time fra København i direkte tog og bil. Skolen har sine egne kanoer, sauna, hytte på tømmerflåde, shelters samt bål og grill faciliteter.

 UGESKEMA:
Søndag d. 9 juli
16-18: ankomst og indkvartering
19.30: velkomst og introduktion

Mandag d. 10 juli
8.00-9.00: Morgenmad
9.00-9.30: Morgensang
10.00-12.00: Undervisning
12.30: frokost
14.00-16.00: Undervisning
16.00-18.00: fri
18.00: Aftensmad
19.30: aftenarrangement: Dans for hele familien

Tirsdag d. 11 juli
8.00-9.00: Morgenmad
9.00-9.30: Morgensang
10.00-12.00: Undervisning
12.30: frokost
14.00-16.00: Undervisning
16.00-18.00: fri
18.00: Aftensmad
19.30: aftenarrangement: Koncert

Onsdag d. 12 juli
8.00-9.00: Morgenmad
9.00-9.30: Morgensang
10.00-12.00: udflugt til Dragsholm Slot og Odsherreds smukke natur
12.30: frokost i det fri
14.00-16.00: udflugt fortsat(husk badetøj)
16.00-18.00: fri
18.00: Aftensmad.
19.30: aftenarrangement

Torsdag d. 13 juli
8.00-9.00: Morgenmad
9.00-9.30: Morgensang
10.00-12.00: Undervisning
12.30: frokost
14.00-16.00: Undervisning
16.00-18.00: fri
18.00: Aftensmad
19.30: aftenarrangement: Showblow i Glasværkstedet+Minidisco

Fredag d. 14 juli
8.00-9.00: Morgenmad
9.00-9.30: Morgensang
10.00-12.00: Undervisning
12.30: frokost
14.00-16.00: Undervisning
16.00-17.00: Afslutningsudstilling/koncert
18.00: Festmiddag
19.30: Fest

Lørdag d. 15 juli
8.00-9.00: Morgenmad
10.00 farvel og tak for denne gang

KURSUSLEDER – ERIK MEAKER

Erik voksede op i USA, men besluttede som femtenårig at flytte til Europa for at lære at puste glas hos sin far, Charlie Meaker. Erik blev videreuddannet som glaspuster og designer, på forskellige europæiske kunst- og designskoler. Ved siden af sit kunstneriske virke arbejder han nu deltid som kunstlærer.

Erik har pustet glas i 25 år og behersker mange forskellige teknikker indenfor glaspusterkunsten. Han bruger farverunderfang, battuto (en italiensk overflade teknik), roll-up, støbning i sandforme, pastorelli (traditionel italiensk teknik), ligesom han former skulpturer af den varme glasmasse.

KURSUSLEDER – HENRIK SUNDH

Henrik er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang, bred erfaring fra musikbranchen, og har undervist i synthesizer, Ableton Live, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium.
E-mail: henrik@jyderuphojskole.dk

KURSUSLEDER – SANDER BLOHM

Sander Blohm er kok, underviser og naturformidler. Han har de sidste mange år arbejdet med grupper i naturen, og ser det som sin fornemmeste opgave, at bringe folk ud i det fri.

I sit eget firma Naturkok, laver han arrangementer for grupper, hvor der er fokus på mad og naturoplevelser. Men han bruger også rummet til personlig udvikling, og finder ro derude.

Tilgangen til friluftsliv, er let og ukompliceret. Det er kvalifikationer før udstyr, som man kender det fra den nordiske friluftstradition.

GITTE KARLSHØJ
Underviser – Vævning

Gitte Karlshøj, født i 1954, medstifter af Vævere i Vestsjælland. Gitte fortæller om sig selv: – “Som 17 årig købte jeg min første væv og har siden da identificeret mig som ‘væver af Guds nåde’!”
Gitte har opbygget et professionelt vævestudie på højskolen, hvor hun underviser i valgfaget vævning.

TILMELDING

Skriv venligst alle deltageres fulde navn, fødselsdato+CPR, statsborgerskab og valg af linje i feltet ovenover.
(Eksempel: Jens Jensen, DK, 010192-2222, Glaspustning)

VIGTIGT: Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummer. Hvis man ikke har dansk CPR-nummer kan man indtaste sin fødselsdato.