Pressemeddelelse:

Jyderup Højskoles forstander giver
depechen videre.

2. februar, 2021

Jyderup Højskoles forstander Poul-Henrik Jensen har meddelt, at han har besluttet at stoppe som forstander for højskolen primo maj 2021.

Poul-Henrik Jensen er grundlægger af højskolen, og har været forstander siden højskolens start i 2012, og han videregiver en succes til sin efterfølger. Skolen er gået fra at være en idé, over tomme bygninger, til i dag, hvor skolen har fuldt bookede hold frem til efteråret 21 og et mangfoldigt kursusudbud.

Under hans ledelse har skolen gjort værdigrundlaget aktivt, og det har bl.a. resulteret i, at skolen er en af de første skoler med en grøn undervisningslinje.

Poul-Henrik Jensen har gennem årene brugt sit store personlige netværk til at tiltrække kunstnere og politikere, og har på den måde ligeledes skabt et stærkt lokalt debat- og koncertsted, og har netop gjort alvor af det, en højskole også skal – være lokalt forankret.

Han står ligeledes bag et samarbejde med Roskilde kommune, som har givet skolen mulighed for at give flygtninge danskundervisning og understøtte deres integration i det danske samfund.

Poul-Henrik Jensen fortæller:

’Det har været fantastisk at opleve, hvor godt ideen om Højskolen er blevet modtaget og se hvordan lokale borgere, politikere og virksomheder har lagt energi og interesse i Jyderup Højskole. Det har været vigtigt for mig, at skolen tager et samfundsansvar. Blandt andet ved at invitere nye borgere, og medborgere der har særlige sociale udfordringer, ind på skolen. Jeg er meget taknemmelig og glad for at det er lykkedes. Der er mange lærere og enkeltpersoner som bør takkes for, at det faktisk lykkedes at skabe denne skole, og nu er det tid for, at jeg skal koncentrere mig om andre opgaver, og jeg giver derfor stolt stafetten videre.’

Det er således en meget aktiv, mangfoldig og succesfuld højskole som Poul-Henrik Jensen giver videre. Formand for Højskolens bestyrelse, Lena Brostrøm siger:

’Det er med en kæmpe indsats med etablering og udvikling af Jyderup Højskole i bagagen, at PoulHenrik Jensen drager videre. Vi er imponerede over Poul-Henriks iværksætteri og enestående indsats, og vi skylder stor tak og ønsker alt det bedste i fremtidige nye opgaver.’

Jyderup Højskole igangsætter nu arbejdet med ansættelse af ny forstander, som skal begynde 1. maj 2021.

Kontakt: Forstander Poul-Henrik Jensen 21487914 – bestyrelsesformand Lena Brostrøm 40204841