DATO

søndag 5. august
– lørdag 11. august

2018

PRISER


–  4000 kr. pr. uge
–  2900 kr. for studerende
(Inkl. kost, logi og undervisning)

(Tillæg enkeltværelse: 500 kr.)

Dagselev
3000 kr. pr. uge
(inkl. kost og undervisning)

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling. (Find tilmeldingsformularen nederst på siden)

FØLG OS PÅ FACEBOOK

INFORMATION og TILMELDING til kurset
GODE PENGE

Penge ud af den blå luft

Vi skal snakke om penge. Ikke fordi de skal fylde mere i vores liv, men fordi de skal fylde mindre. Penge tager vi ofte for givet, men de bliver skabt fra grunden af, når vi ”låner” penge i banken; de bliver skrevet ind som cifre på vores konto og nærmest skabt ud af den blå luft. Findes der et magisk pengetræ? Kan man få en gratis frokost? Nej, siger økonomerne. Jo, siger folkene bag foreningen Gode Penge, der i denne uges formiddagsforedrag tager os på rejse gennem pengenes mysterium.

Ved hjælp af en pengeskabelon skal du prøve at designe dine foretrukne penge – sølvmønter, lokalvalutaer, digitale penge, bank-fikumdik. Vi skal undersøge, hvordan man kan udvikle et pengesystem, der ikke kontrolleres af bankerne eller puster finansbobler op. Kan en verden skabes, hvor alt ikke handler om penge – fordi pengene tjener befolkningen og styres af fællesskabet.
Om eftermiddagen vælger du blandt følgende fire workshops.

Pengesystemet med spil og interaktiv læring
Er du typen, der ikke intuitivt kan forholde dig til det indviklede pengesystem, så er dette workshoppen for dig. Formålet er at komme under huden på pengeskabelsen på en vedkommende, personlig og legende måde. Dette gøres gennem værktøjer som et matadorrollespil, et interaktiv læringskort over vores bankvæsen og en masse deltagerstyrede auktioner. Der vil også være mulighed for selv at tilpasse værktøjerne, så de kan bruges til at forklare flere elementer i det sindrige pengesystem.

Teater, musik, performance
Pengenes dæmoner og gode feer sættes i sving i denne workshop, der kalder på deltagernes lyster og evner med ord og krop, instrumenter og rekvisitter. Sammen og alene-i-samtale skriver vi sange, improviserer sketches, rapper igennem og klovner en performance sammen til glæde for resten af holdet.

Pengebilleder og -historier
Synes du at gængse medier og diverse undervisningsmaterialer præsenterer økonomi og penge på en tør, indspist og utilgængelig måde? Har du en journalist, billedkunstner eller anden kreativ formidler i maven? På denne workshop angribes formidlingen af emnet penge med alternative tilgange, for at åbne emnet op — for økonomi er for vigtigt til, at vi kan overlade det til økonomerne. Her får du mulighed for selv at lave et produkt, der kan bruges til at oplyse, provokere, skabe debat eller på anden måde sætte fokus på pengeskabelsen.

Nyt Nørdisk Pengekøkken
Vi nørder igennem med bankernes pengeskabelse. Hvorfor er der finanskriser? Hvorfor ved økonomer og finansfolk så lidt om pengenes rolle i bobler? Hvad med den særlige danske realkredit – har bankerne taget livet af den? Hvordan skal vi få indført et nyt pengesystem? Hvor vil modstanden komme fra? Hvad skal vi bruge alle de penge til, som bankerne førhen skabte, men som staten nu får overdraget, måske et par milliarder om måneden?

TILMELDING

VIGTIGT:  Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummeret.  Hvis du ikke har et dansk CPR-nummer vil vi bede dig om at indtaste din fødselsdato (dd.mm.yy)