PRISER

Almindelig elev
–  1400 kr. pr. uge
(Inkl. kost, logi og undervisning)

Dagselev
– 
1000 kr. pr. uge
(inkl. kost og undervisning)

Studietur er ikke inkl. prisen

KURSER

Efterår 2017

  • 18 uger: 13. aug. – 16. dec.
  • 12 uger: 13. aug. – 4. nov.
  • 12 uger: 24. sep. – 16. dec.

Forår 2018

  • 24 uger: 7. jan. – 23. juni
  • 12 uger: 7. jan. – 31. marts
  • 12 uger: 1. april – 23. juni

Efterår 2018

  • 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
  • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
  • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK

LÆS UGEPLAN 2016

SE UGESKEMA 2016

Grøn Guerilla

Økologi, natur, grøn omstilling, bæredygtighed, politik, landbrug, havebrug, permakultur

Dyrk en grøn højskole. Drømmer du om at starte dit eget økolandsby-samfund? Kribler dine fingre efter at sætte gang i en  grøn revolution? Eller vil du måske bare gerne lære at dyrke krydderurter? På Grøn Guerilla får du praktisk og politisk viden, på det lille og det store plan og du vil blive inspireret, hjulpet, udfordret og skabe erfaring til at komme videre med dit eller verdens store grønne omstillingsprojekt.

Egne projekter i fællesskab med fagfolk

Få jord mellem hænderne sammen med dygtigt fagfolk

Under kurset vil du blive udfordret af fagfolk, få jord mellem hænderne og besøge eksisterende omstillingsfyrtårne. Vi har tidligere besøgt Farendløse mosteri, Makvärket og Frøsamlernes Frø POP-UP. Du vil få masser af inspiration til at skabe egne projekter i fællesskab med holdet, og du vil desuden blive uddannet certificeret permakulturdesigner. Læs mere om permakultur her

KREATIVT MILJØ
Som elev på Jyderup Højskole bliver du en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere andre kreative linjer, som du også får mulighed for at prøve kræfter med i de mange valgfag, hvor du kan vælge fag som: Kreativ skrivning, graffiti, udeliv, elektronisk musik, ukulele, vævning og litteratur m.m. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover musiklinjens undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.
Der vil i løbet af et semester være forskellige samarbejdsprojekter med skolens øvrige linjer. Højskolen har hjemme i et gammelt slot tæt ved skov og sø, kun en time fra København i tog og bil.
På skolen er der muligheder for at sejle i kano, overnatte på tømmerflåde og tage en tur i sauna.

MADEN
Skolens køkken  fokuserer på økologi og lokale fødevare, med mulighed for at være både vegetar, veganer og glutenallergiker.

Semesteret starter d. 13 august til den 16 dec i alt 18 uger. – For tilmelding se i skærmens venstre side

 

Vi samarbejder med NOAH

NOAH har undervisere som holder oplæg om politiske og praktiske grønne emner

Jyderup Højskole har i samarbejde med miljøbevægelsen NOAH skabt rammerne for et bæredygtigheds eksperimentarium. NOAH bidrager med undervisere som vil holde oplæg om politiske og praktiske grønne emner, lave teambuildingøvelser og stille opgaver der udfordrer på det personlige plan. Læs mere om NOAH her.

KOMMENDE PROJEKTER

– Studietur til Sverige. Vi besøger forfatter Andreas Hejlskov og lærer om, hvordan det er at klare sig selv og bo langt ude i skoven. Læs mere om Andrea Hejlskov her: www.andreahejlskov.dk

– Arrangere lokal Frø-popup

– Kursus i permakultur – med certifikat efter 24 uger.

– Bygge en vindmølle

TIDLIGERE PROJEKTER

– Æblesaftpresning

– Hjemmebygget drivhus i Det Grønne Parcelhus

– Hydroponisk system med krydderurter

– Opsætning af bistader og honningslyngning

GALLERI – TIDLIGERE PROJEKTER

GRØN GUERILLA I MEDIERNE:

DR P1 Natursyn: Natursyn på P1 var forbi og lave en 45 min lang udsendelse Grøn Guerilla, som kommer rigtig godt omkring alt, hvad vi har gang i. Lyt her

Dagbladet Information: Artikel om Grøn Guerilla og om højskolerne genrelt som katalysator for den grønne omstilling. Læs her

Højskolebladet: Artikel om at højskolerne er begyndt at have fokus på handling. Læs her

DR P1 Eftermiddag: Indslag i P1 Eftermiddag, hvor forstander Poul Henrik Jensen forklarer, hvad Grøn Guerilla handler om: Lyt her

LINJEFAGSLÆRER PÅ GRØN GUERILLA – NANA ALSTED
Den gennemgående underviser på Grøn Guerilla er Nana Gerstrøm Alsted. Nana er uddannet sociolog, bestyrelsesmedlem i Mellemfolkelig Samvirke, medlem af netværket af bæredygtige højskoler og har en særlig interesse for hvordan uddannelse og social forandring hænger sammen.
Hvis du har spørgsmål til linjen er du velkommen til ringe eller skrive til Nana på nana@jyderuphojskole.dk eller 5190 6881
FASTE UNDERVISERE FRA NOAH

Grøn Guerilla er skabt i et samarbejde imellem Jyderup Højskole og miljøorganisationen NOAH. Du vil derfor møde en række forskellige undervisere fra bla NOAH.

Anna Rønne, Nanna Clifforth og Marie Holt Richter har alle base i  miljøorganisationen NOAH, som har mange års erfaring med tværgående folkeoplysning. De senere år har de udvidet fokus fra miljø til bæredygtig omstilling helt bredt og arbejder bl.a. med landbrug og fødevarer, energi, bæredygtig økonomi, ressourcer og forbrug samt transport.

Anna er uddannet fra RUC og har arbejdet med unges globale engagement bl.a. i forhold til miljøproblematikker. Ved siden af højskolearbejdet har hun kastet sig over opstarten af et nyt land-kollektiv i Tølløse, hvorfra hun har dugfrisk erfaring med praktisk omstilling.

Nanna har en baggrund i miljøteknologi fra DTU. Hun er gruppens politiske aktivist og lobbyist. Hun færdes og trives både på de bonede gulve i Bruxelles såvel som i de tyske kulminer.

Marie er Cand. Mag. i Filosofi og Kulturmødestudier og fungerer bl.a. som holdets omstillingsfilosof. Hun underviser desuden i globalisering og bæredygtighed i folkeskolen og har en stor interesse for didaktik og udviklingen af didaktiske og pædagogiske tilgange til grøn dannelse.

HVAD SIGER DE TIDLIGERE ELEVER?
Kristine Bjørn Thomsen

“På Grøn Guerilla har jeg oplevet at se muligheder frem for begrænsninger. Det har givet mig engagement og lyst til i fremtiden at træffe bæredygtige valg, som ikke længere kun handler om global opvarmning, men også er blevet et personligt valg om livskvalitet og fællesskab.”

 
Kristine Bjørn ThomsenGrøn Guerilla 2016
Ebbe Bertelsen

“På Jyderup Højskole lærte jeg at omsætte ord til handling. Jeg fandt ud af, at forudsætningen for at handle er et stærkt fællesskab, og det finder du på højskolen. Fagligt set er Grøn Gueriella et overflødigshorn af dygtigere undervisere: jeg blev uddannet i global politik og praktisk viden om grønsager, kompost og bier.

Nana er den gennemgående underviser, og det er svært ikke at blive smittet af hendes engagement. Jyderup Højskole har altid en kæmpe ja-hat på, og hvis du vil kan du gribe ud og få muligheder, som du ellers ikke ville komme i nærheden af.”

Ebbe BertelsenGrøn Guerilla 2015
Malou

Mit ophold på Grøn Guerilla har lært mig at se vores udfordringer og vores verden i et nyt perspektiv – jeg har fået vendt min klima- og samfundsdepression i en konstruktiv retning og har nu optur over at kunne forstå strukturer og problematikker der før ellers virkede meget komplekse. Nana er en fantastisk engageret lærer og kan gøre ethvert emne sjovt at lære om! Jyderup Højskole er en enormt åbensindet skole og jeg følte mig hjemme fra dag 1. Derudover ligger skolen midt i den smukkeste skov og ud til en magisk sø – kan ikke anbefales nok!!!

MalouGrøn Guerilla 2016