KONTAKT CAFÈ HABIBI

Kontakt Caféen:
Tlf. (+45) 23 97 76 87
Infocafehabibi@gmail.com

FØLG MED PÅ FACEBOOK

ÅBNINGSTIDER

Man: lukket
Tirs: 16-20
Ons: 12-20
Tors: 12-20
Fre: 12-22
Lør: 10-16
Søn: lukket

Café Habibi er en socialøkonomisk virksomhed startet, opbygget og udviklet af højskolens elever, og består af cafeen ‘Café Habibi’ som er beliggende på Skarridsøgade 29, og ‘Skarresø camping’ som ligger på Slagelsevej 40.
Projektet er nu frivilligdrevet af byens borgere, igennem foreningen Habibi.

Habibi-projektet går ud på at skabe kulturelle events i Jyderup, styrke byens handelsliv og bygge bro mellem ‘nye’ og ‘gamle’ danskere.

Hvordan fungere det?

Habibi bliver drevet som en almindelig café åbent for alle og på markedsvilkår. Derudover har Habibi haft et samarbejde med Holbæk kommune om at drive et beskæftigelses- og integrationsprojekt for flygtninge bosat i Jyderup og omegn. Gennem job-praktikker i Jyderup blev flygtninge hjulpet til at blive en del af byen og det danske arbejdsmarked.
Café Habibi fungerer uafhængigt af højskolen, og bliver drevet af Foreningen Habibi, som består af en bestyrelse som bliver valgt en gang om året.

Hvorfor?

Vi ser derfor dette projekt som en god mulighed for at skabe nyt liv og vækst i byen, og hjælpe flygtninge til at føle sig som en del af samfundet og kunne klare sig selv økonomisk. Vi ser et fremtidigt behov for brobygning mellem mennesker, der kan give grobund for et fællesskab, hvor alle inviteres ind til at bidrage og udveksle erfaringer, og dermed drage fordel af hinandens ressourcer for sammen at skabe en god integration.  Cafeen er blandt andet er et sted, hvor flygtninge kan komme og få lektiehjælp, og hvor de lokale erhvervs-foreninger inviteres ind til at stifte bekendtskab med byens nye beboere. Derudover er cafeen en helt almindelig café der serverer sandwich, tapas, nachos, kage, sodavand, øl og vin ligesom en hver anden cafe.

Alt fremtidigt overskud skal gå til sociale og kulturelle initiativer, der kan forbedre flygtninges levevilkår i det danske samfund og styrke Jyderup som en levende handelsby.

Hvad sker der på Habibi?

Hvis du vil følge med i hvad der sker på Habibi, kan du følge med i cafeens facebook gruppe, der løbende vil opdatere billeder fra vores arbejde med  caféen.

Events: Caféen har tit koncerter, foredrag, vinsmagninger m.m. Af faste events er der hver onsdag kl.16.30 STRIK&JAM hvor der er fælles samvær om strikning og livemusik. Hver Tirsdag kl. 16.00 er der lektiecafé hovedsageligt målrettet flygtninge der gerne vil have hjælp til lektier eller bare blive bedre til at konverserer på dansk. Følg ligeledes med på facebook for mere info.

Frivillig?

Har du lyst til at være frivillig som håndværker eller som fremtidig medarbejder i caféen, har du nogle spørgsmål eller sidder du og brænder inde med en ide, kan du kontakte os på mail: infocafehabibi@gmail.com  eller tlf. (+45) 23 97 76 87

Har du lyst til at støtte projektet økonomisk kan du sende penge til

reg. nr: 8401 Konto nr: 1292095

Pengene vil gå til udvikling af lokaler, koncerter, kulturelle events osv.