LÆS MERE

FØLG OS PÅ FACEBOOK

MAD, FEST og ALKOHOL

Vi skriver om mad, fest og alkohol, fordi det for de fleste mennesker, især yngre, er en vigtig del af tilværelsen. Det kan både være,  fordi man elsker at feste, men også hvis man måske ikke er den store festabe eller måske har nogle særlige ting som religion, sygdom eller andet, der gør, at det er vigtigt at forholde sig til. På Jyderup Højskole skal der være plads til alle og vi har respekt for hinanden og passer på hinanden.

Maden er bæredygtig

På Jyderup Højskole spiser vi meget vegetarisk. Vi mener, det er den vej, vi alle skal gå for at leve mere bæredygtigt. Som hovedregel kan du altid også få vegansk mad. Har du andre særlige behov fx halal eller kosher så tag en snak med køkkenet. De vil gøre deres bedste for, at der er mad til alle.  Du kan også få lagt mad til side, hvis du faster, oftest kan du bede dine højskolekammerater om hjælp til det.

Du kan altid lave dig en kop te eller kaffe, hapse et stykke frugt eller poppe lidt popcorn i mikroovnen. Hvis du godt kunne tænke dig at servere morgenmad, en snack eller bage en kage, kan det også lade sig gøre.

Alle kan være med til fest

Der er mange fester på en højskole. På Jyderup Højskole ligger festerne typisk i weekenden, men der er mange forskellige former for aftenhygge i løbet af ugen – spil og leg, ture i skoven, diskussionsklubber, filmaftener og så videre. Hos os bestemmer du selv, hvor meget du drikker, så længe det ikke er et problem for dig selv eller andre, påvirker din deltagelse i undervisningen, eller der er tale om et misbrug. Men samtidig behøver du heller ikke at drikke for at være med. Der er mange gode grunde til ikke at drikke som sundhed, religion, principper. Det er helt op til dig, og du kan sagtens deltage og have det sjovt alligevel.

Læs mere her.