SÅDAN BOR VI

Jyderup Højskole har til huse på slottet Sølyst, som emmer af gamle og gode historier. Ud over at have været lystslot og hjemsted for to komtesser i starten af 1900-tallet, har slottet været i brug som både drengehjem, kvindekrisecenter og senest som kunstner-residens. Slottets indretning fortæller således også dets historie. Værelserne har mange forskellige størrelser og vi bor alle under samme tag.

Skolen råder over tre bygninger; Slottet, som er hovedbygningen, Villaen og Lerchehuset

På slottet kan der bo 38 elever fordelt på dobbeltværelser, et mindre antal enkeltværelser og et enkelt trepersoners-værelse. Der er fælles bad og toilet på gangene. Der er hyggerum og fjernsynsstue med balkon og udsigt over Skarresø samt et bibliotek/arbejdslokale og flere smukke undervisningslokaler, nogle med terrasse. I midten af slottet finder du foredragssalen, hvor vi mødes for at spise, sludre over en kop kaffe og ikke mindst holder morgensamlinger, koncerter og foredrag . På anden sal finder du vores elektroniske musiklokaler og studie.

Villaen ligger 100 meter fra hovedbygningen. Her er der et mindre antal sovepladser fordelt på enkeltværelser med bad på gangen. Bygningen rummer også et stort undervisningslokale i stueetagen.

Lerchehuset ligger 300 meters gang gennem skoven. Huset ligger med udsigt til søen og rummer undervisningslokaler og sengepladser fordelt på forskellige værelsestyper.

NATUREN OMKRING OS

Jyderup Højskole ligger for foden af Skarresø, og den omgivende skov indbyder til lange gå- eller cykelture. Du kommer helt tæt på naturen og kan let finde ro til tanker og inspiration.
Højskolen har en kano og 2 kajakker som må bruges på området imellem højskolen og Skarresø Camping. Resten af søen er fredet p.g.a. et ynglende ørnepar.

KØKKENET

Køkkenet på Jyderup Højskole laver enkelt, sæsonbevist mad tilberedt med masser af kærlighed! Vi laver mad vi kan lide, gerne sundt og “grønt” og med respekt for de gode danske opskrifter.

I køkkenet foretrækker vi årstidens råvarer, og vælger ofte økologisk og lokalt.

Da Jyderup Højskole en er højskole med politisk profil, har vi valgt at gå aktivt ind i kampen mod madspild. Dette har vi bl.a. gjort, ved at lave aftaler med de lokale supermarkeder.

Køkkenet fungerer også som et tilvalg til vores udlejninger, og laver gerne mad til større selskaber.

KØDFRI MANDAG

Vi støtter desuden op omkring kampagnen “Kødfri Mandag”, der ved at reducere vores kødforbrug sparer en masse ressourcer. Studier har vist at til produktionen af bare et kilo oksekød bruges der 15.000 liter vand. Store arealer af Brasiliens regnskov fældes for at dyrke foder til de mange landbrugsdyr der opdrættes i vores del af verden. Alene til den animalske produktion bruger vi i Danmark et område på størrelse med Sjælland af Amazonas’ regnskov.