BESTYRELSE OG SKOLEKREDS

Se flere af medlemmerne af Jyderup Højskoles bestyrelse og skolekreds her.

 GÆSTELÆRERE

Jyderup Højskole er stiftet af en stor kreds af politikere, kunstnere, kulturfolk og musikere. Det betyder, at vi kan trække på nogle af de bedste kræfter i Danmark, og at flere af dem har sagt ja til at lægge vejen forbi Jyderup fra tid til anden.

HØJSKOLEN HAR HAFT BESØG AF

Andrea Hejlskov
Forfatter og foredragsholder

Anette Bod
Operasanger

Erik Meaker
Glaspuster

Niels Hausgaard
Musiker

Huxi Bach
Musiker og journalist

Kresten Osgood
Jazzmusiker

Niels Skousen
Musiker

Steen Møller
Foredragsholder

Mads Mouritz
Musiker

Per Worm
Musiker

Lilibeth Cuenca
Kunstner

Morten Schelde
Kunstner

Loomit
Graffitikunstner

Motorsaw
Videokunstner

Bjørn Svin
Musiker

Mads Brauer (Efterklang)
Musiker

Anders Lund Madsen
Tv og radio vært

CMPone
Graffitimaler/kunstner

Marie Eømwr Westh
Billedkunstner

Sylvest Alexis Jeppesen
Tegneserietegner

Copyflex
Dj og musiker

Dj Hvad
Musiker

Hannah Schneider
Musiker

Jan Danebod
Billedkunstner

Christian Vogel
Musiker

ELOQ(cheff records)
Musiker

Mike Sheridan
Musiker

DAVEY WILLIAMS
Jazzmusiker

LADONNA SMITH
Jazzmusiker

JOSEF KLAMMER
Jazzmusiker

SEPPO GRUNDLER
Jazzmusiker

Nicolai Busk
Folkemusiker

Kaj Bertelsen
Folkemusiker

Poul Dissing
Musiker

Benny Holst
Musiker

Viggo Sommer
Musiker

FØLG OS PÅ FACEBOOK

ANSATTE PÅ JYDERUP HØJSKOLE 

POUL-HENRIK JENSEN
Forstander

Udover at have det øverste ansvar for skolen, underviser Poul-Henrik på forskellige valgfag og er gennemgående ved skolens morgensamlinger.

Poul-Henrik elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet som diplom journalist og læser historie. Han har arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).

E-mail: ph@jyderuphojskole.dk

NANA GERSTRØM ALSTED
Viceforstander og linjefagslærer – Grøn Guerilla

Nana er uddannet sociolog, bestyrelsesmedlem i Mellemfolkelig Samvirke, medlem i nætværket af bæredygtige højskoler og har en særlig interesse for hvordan uddannelse og social forandring hænger sammen.
E-mail: nana@jyderuphojskole.dk

HENRIK SUNDH
Linjefagslærer – Jyderup Electronic

Henrik er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang, bred erfaring fra musikbranchen, og har undervist i synthesizer, Ableton Live, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium.
E-mail: henrik@jyderuphojskole.dk

ANDERS SCHREINER
Linjefagslærer – Dansk sprog og kultur

Cand. mag i dansk, og ekspert i nyere dansk bondelitteratur, har tidligere arbejdet på Karen Blixen museet og Den frie udstillingsbygning.

Anders Schreiner

ANDERS REVENTLOV
Linjefagslærer – Kunst

Anders er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi 2004-2009. Har malet graffiti siden 1996. Anders Arbejder med en ide om at tegning kan være skrift, og med udgangspunkt i de mexicanske muralisters tankegang om kunsten, som noget der skal være tilgængeligt for den brede befolkning.

E-mail: anders@jyderuphojskole.dk

ANDERS WALLIN
Linjefagslærer – Musik 

Anders Wallin er musiker, sangskriver og producer.

Selvom han er skolet i jazzkontrabas har han som sideman arbejdet med en bred vifte af artister, fra tung sub-bas i Blue Foundation til neo folk blues med Mads Mouritz & Hælerne, og spiller for tiden både båndløs slapbass med artrockerne i Skammens Vogn og én-akkords roots i Fried Okra Band. Som producer har han kreeret flere plader i sit eget studie med bl.a Nana Jacobi og LEW. Desuden er han primus motor, sangskriver og crooner i The Gun.

IDA MARIE HEDE
Linjefagslærer – Gladiators Forfatterskole

Ida Marie Hede er uddannet fra Forfatterskolen i 2008 og er derudover MA i Aural & Visual Culture fra Goldsmiths College i London.  Ida har udgivet seks bøger, senest ‘En To Tre’ på Forlaget Gladiator. I 2017 udkommer prosabogen ‘Bedårende’ på samme forlag. Ida har bl.a. undervist på Holbæk Kunsthøjskole, Kunstakademiet i København, Project Art Writing i Aarhus, og hun er fast underviser på Gladiatorskolens Forfatterskole og kurset Art Writing. For spørgsmål kontakt Ida på ida.bertelsen@gmail.com

METTE ZINGENBERG
Linj
efagslærer – Gladiators Forfatterskole

Mette Zingenberg er uddannet fra Gladiators forfatterskole, og er derudover underviser på Gladiators 1-årige forfatteruddannelse i København og Den fynske Forfatterskole i Odense.  Mette debuterede med novellesamlingen Min lille horror i 2016.

NANNA BRENDHOLDT
Liniefagslærer – Det lille jordbrug, Grøn Guerilla

Nanna er uddannet i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. Hun er specialiseret i fællesskabsdrevet naturressourceforvaltning, social retfærdighed og bæredygtighed og er særligt inspireret af oprindelige folks liv med naturen og hinanden, arbejde med jorden og verdenssyn. Derudover er hun yogalærer i Sivananda yoga.

GITTE KARLSHØJ
Underviser – Vævning og plantefarvning

Gitte Karlshøj, født i 1954, medstifter af Vævere i Vestsjælland. Gitte fortæller om sig selv: – “Som 17-årig købte jeg min første væv og har siden da identificeret mig som ‘væver af Guds nåde’!”
Gitte har opbygget et professionelt vævestudie på højskolen, hvor hun underviser i valgfaget vævning.

CLARA BRYLD
Underviser – Sang og musik

Clara Bryld er sangerinde og sangskriver og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København i 2012. Hendes musik spænder sig fra indiepop over soul til jazz, verdensmusik og cabaret. I de seneste par år har Clara også komponeret sin egen kormusik ligesom at hun har undervist i kor, solosang, sangskrivning og i klaver indenfor alle aldersgrupper. Hun byder både rytmisk, klassisk og improvisationsmusik velkommen i sang- og kor- og klaverundervisningen.

ANDERS HARSDER RASMUSSEN
Valgfagslærer – Træ

Anders er passioneret træmand og står for skolens træværksted. Parallelt med studier i samfundsfag og historie, dyrker han hånden og åndens samspil i byggeri af bl.a. hus og inventar. Anders er autodidakt træmand og brænder for at formidle træets fantastiske egenskaber og give andre gode oplevelser og glæde ved arbejde med træ.

ASKE JOKIL
Valgfags og linjefagslærer – Nordisk Friluftsliv

Aske er uddannet friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut og har parallelt med studierne i filosofi og kriminologi undervist i blandt andet kajak, kano, klatring, mountainbike og parkour. Aske er altid i bevægelse, tager på eventyr, så ofte han kan og brænder for at give glæden ved natur og bevægelse videre til alle der måtte være interesserede.

E-mail: askejokil@gmail.com

KØKKEN

NICKLAS JEDIG
Køkkenchef

Nicklas er selv vokset op i Jyderup og har arbejdet som kok på flere gode restauranter i Holbæk og København. Han elsker at lave grøn, maveglad og sund mad med udgangspunkt i lokale råvarer.

TINA ROSNER NIELSEN
Køkkenassistent

Når man møder Tina i køkkenet er det altid med et smil, og hun er da også vant til at lave mad til højskoleelever, da hun har arbejdet på flere forskellige højskoler.

ADMINISTRATION

LONE ANDERSEN 
Sekretær

Lone er en sand blæksprutte. Hun sidder på skolens kontor og tager sig af alt mellem himmel og jord. Det er blandt andet Lones dejlige stemme du møder, når du ringer til højskolen.

E-mail: info@jyderuphojskole.dk

SIDSEL NIELSEN BONDE 
PR-medarbejder og grafisk designer

Sidsel er uddannet designer og har sans for visuelle detaljer. Hun sørger for skolens visuelle identitet og laver grafisk design til arrangementer, plakater og internet. Derudover passer hun skolens hjemmeside.

BIRGIT JØRGENSEN
Rengøringsassistent

Birgit sørger for at nå ud til nullermændende i krogene og at skolen altid, trods den meget aktivitet og liv fra elever og lærer, får den tiltrængte rengøring.

HOLGER VIG
Pedel