ANSATTE PÅ JYDERUP HØJSKOLE 

POUL-HENRIK JENSEN:

Forstander

Udover at have det øverste ansvar for skolen, underviser Poul-Henrik på forskellige valgfag og er gennemgående ved skolens morgensamlinger.

Poul-Henrik elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet som diplom journalist og læser historie. Han har arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).
E-mail: ph@jyderuphojskole.dk

NANA GERSTRØM ALSTED:

Viceforstander og linjefagslærer – Grøn Guerilla

Nana er uddannet sociolog, bestyrelsesmedlem i Mellemfolkelig Samvirke, medlem i nætværket af bæredygtige højskoler og har en særlig interesse for hvordan uddannelse og social forandring hænger sammen.
E-mail: nana@jyderuphojskole.dk

HENRIK SUNDH

Linjefagslærer – Jyderup Electronic

Henrik er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang, bred erfaring fra musikbranchen, og har undervist i synthesizer, Ableton Live, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium.
E-mail: henrik@jyderuphojskole.dk
Anders Schreiner

ANDERS SCHREINER

Linjefagslærer – Dansk sprog og kultur

Cand. mag i dansk, og ekspert i nyere dansk bondelitteratur, har tidligere arbejdet på Karen Blixen museet og Den frie udstillingsbygning.

ANDERS REVENTLOV:

Linjefagslærer – Kunst

Anders er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi 2004-2009. Har malet graffiti siden 1996. Anders Arbejder med en ide om at tegning kan være skrift, og med udgangspunkt i de mexicanske muralisters tankegang om kunsten, som noget der skal være tilgængeligt for den brede befolkning.
E-mail: anders@jyderuphojskole.dk

ANDERS WALLIN

Linjefagslærer – Musik

Anders Wallin er musiker, sangskriver og producer.

Selvom han er skolet i jazzkontrabas har han som sideman arbejdet med en bred vifte af artister, fra tung sub-bas i Blue Foundation til neo folk blues med Mads Mouritz & Hælerne, og spiller for tiden både båndløs slapbass med artrockerne i Skammens Vogn og én-akkords roots i Fried Okra Band. Som producer har han kreeret flere plader i sit eget studie med bl.a Nana Jacobi og LEW. Desuden er han primus motor, sangskriver og crooner i The Gun.

Nanna er uddannet i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. Hun er specialiseret i fællesskabsdrevet naturressourceforvaltning, social retfærdighed og bæredygtighed og er særligt inspireret af oprindelige folks liv med naturen og hinanden, arbejde med jorden og verdenssyn. Derudover er hun yogalærer i Sivananda yoga.

Harald Voetmann er uddannet på Forfatterskolen 1997-99 og tog en grunduddannelse i latin på Københavns Universitet. Han debuterede i 2000 som forfatter med prosasamlingen KAPRICER, og har siden udgivet både romaner, noveller og digte, samt oversættelser af romersk litteratur. Han har modtaget Kritikerprisen og Otto Gelsted-prisen og været nomineret til bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris.

SOFIE ARLIEN-SØBORG

Underviser – Mere krop- Mindre kaos

Sofie er MBSR (mindfulness based stress reduction)-uddannet mindfulnesslærer fra Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet. Hun har en uddannelse i psykomotorik fra Randers, hvor hun, på baggrund af forløb med sangere fra Det Jyske Musikkonservatorium, har skrevet bachelor-projekt om betydningen af kropsbevidsthed for det musikalske sangudtryk. Hun spiller også violin blandt andet sammen med Klaus Pindstrup og er med i Himmerlands Folkemusikskole. I øvrigt er hun uddannet frilandsgartner med speciale i grønsager og økologi.

Sofie underviser i mindfulness og bevægelse og giver individuelle behandlinger med kropsbevidsthed.

GITTE KARLSHØJ

Underviser – Vævning og plantefarvning

Gitte Karlshøj, født i 1954, medstifter af Vævere i Vestsjælland. Gitte fortæller om sig selv: – “Som 17-årig købte jeg min første væv og har siden da identificeret mig som ‘væver af Guds nåde’!”
Gitte har opbygget et professionelt vævestudie på højskolen, hvor hun underviser i valgfaget vævning.

CLARA BRYLD

Underviser – Sang og musik

Clara Bryld er sangerinde og sangskriver og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København i 2012. Hendes musik spænder sig fra indiepop over soul til jazz, verdensmusik og cabaret. I de seneste par år har Clara også komponeret sin egen kormusik ligesom at hun har undervist i kor, solosang, sangskrivning og i klaver indenfor alle aldersgrupper. Hun byder både rytmisk, klassisk og improvisationsmusik velkommen i sang- og kor- og klaverundervisningen.

ANDERS HARSDER RASMUSSEN

Valgfagslærer – Træ

Anders er passioneret træmand og står for skolens træværksted. Parallelt med studier i samfundsfag og historie, dyrker han hånden og åndens samspil i byggeri af bl.a. hus og inventar. Anders er autodidakt træmand og brænder for at formidle træets fantastiske egenskaber og give andre gode oplevelser og glæde ved arbejde med træ.

ASKE JOKIL

Valgfags og linjefagslærer – Nordisk Friluftsliv

Aske er uddannet friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut og har parallelt med studierne i filosofi og kriminologi undervist i blandt andet kajak, kano, klatring, mountainbike og parkour. Aske er altid i bevægelse, tager på eventyr, så ofte han kan og brænder for at give glæden ved natur og bevægelse videre til alle der måtte være interesserede.

E-mail: askejokil@gmail.com

KØKKEN

NICKLAS JEDIG

Køkkenchef

Nicklas er selv vokset op i Jyderup og har arbejdet som kok på flere gode restauranter i Holbæk og København. Han elsker at lave grøn, maveglad og sund mad med udgangspunkt i lokale råvarer.

TINA ROSNER NIELSEN

Køkkenassistent

Når man møder Tina i køkkenet er det altid med et smil, og hun er da også vant til at lave mad til højskoleelever, da hun har arbejdet på flere forskellige højskoler.

ADMINISTRATION

LONE ANDERSEN

Sekretær

Lone er en sand blæksprutte. Hun sidder på skolens kontor og tager sig af alt mellem himmel og jord. Det er blandt andet Lones dejlige stemme du møder, når du ringer til højskolen.

E-mail: info@jyderuphojskole.dk

SIDSEL NIELSEN BONDE 

PR-medarbejder og grafisk designer

Sidsel er uddannet designer og har sans for visuelle detaljer. Hun sørger for skolens visuelle identitet og laver grafisk design til arrangementer, plakater og internet. Derudover passer hun skolens hjemmeside.

BIRGIT JØRGENSEN

Rengøringsassistent

Birgit sørger for at nå ud til nullermændende i krogene og at skolen altid, trods den meget aktivitet og liv fra elever og lærer, får den tiltrængte rengøring.

HOLGER VIG


Pedel

GÆSTELÆRERE

Jyderup Højskole er stiftet af en stor kreds af politikere, kunstnere, kulturfolk og musikere. Det betyder, at vi kan trække på nogle af de bedste kræfter i Danmark, og at flere af dem har sagt ja til at lægge vejen forbi Jyderup fra tid til anden.

HØJSKOLEN HAR HAFT BESØG AF

Andrea Hejlskov Forfatter og foredragsholder, Anette Bod Operasanger, Erik Meaker Glaspuster, Niels Hausgaard Musiker, Huxi Bach Musiker og journalist, Kresten Osgood Jazzmusiker, Niels Skousen Musiker, Steen Møller Foredragsholder, Mads Mouritz Musiker, Per Worm Musiker, Lilibeth Cuenca Kunstner, Morten Schelde Kunstner, Loomit Graffitikunstner, Motorsaw Videokunstner, Bjørn Svin Musiker, Mads Brauer (Efterklang) Musiker, Anders Lund Madsen Tv og radio vært, CMPone Graffitimaler/kunstner, Marie Eømwr Westh Billedkunstner, Sylvest Alexis Jeppesen Tegneserietegner, Copyflex Dj og musiker, Dj Hvad Musiker, Hannah Schneider Musiker, Jan Danebod Billedkunstner, Christian Vogel Musiker, ELOQ(cheff records) Musiker, Mike Sheridan Musiker, DAVEY WILLIAMS Jazzmusiker. LADONNA SMITH Jazzmusiker, JOSEF KLAMMER Jazzmusiker, SEPPO GRUNDLER Jazzmusiker, Nicolai Busk Folkemusiker, Kaj Bertelsen Folkemusiker, Poul Dissing Musiker, Benny Holst Musiker, Viggo Sommer Musiker