LINJEFAG

KURSER

Efterår 2018

• 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
  • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
  • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

SÅDAN BOR VI

Jyderup Højskole har til huse på slottet Sølyst, som emmer af gamle og gode historier. Ud over at have været lystslot og hjemsted for to komtesser i starten af 1900-tallet, har slottet været i brug som både drengehjem, kvindekrisecenter og senest som kunstner-residens. Slottets indretning fortæller dets historie med mange forskellige typer værelser.

VÆRELSER OG FÆLLESRUM

Skolen råder over tre bygninger; Slottet, som er hovedbygningen, Villaen og Lerchehuset, her kan vi i alt huse 50 elever.

På slottet kan der bo 38 elever fordelt på dobbeltværelser, et mindre antal enkeltværelser og et enkelt trepersoners-værelse. Der er fælles bad og toilet på gangene. Der er hyggerum og fjernsynsstue med balkon og udsigt over Skarresø samt et bibliotek/arbejdslokale og flere smukke undervisningslokaler, nogle med terrasse. I midten af slottet finder du foredragssalen, hvor vi mødes for at spise, sludre over en kop kaffe og ikke mindst holder morgensamlinger, koncerter og foredrag . På anden sal finder du vores elektroniske musiklokaler og studie.

Villaen ligger 100 meter fra hovedbygningen. Her er der et mindre antal sovepladser fordelt på enkeltværelser med bad på gangen. Bygningen rummer også et stort undervisningslokale i stueetagen.

Lerchehuset ligger 300 meters gang gennem skoven. Huset ligger med udsigt til søen og rummer undervisningslokaler og sengepladser fordelt på forskellige værelsestyper.

HELT UDE I SKOVEN OG TÆT PÅ STORBYEN

Jyderup Højskole ligger med Skarresø i baghaven og skoven som omkransende ramme. Under dit ophold kommer du altså til at bo helt tæt på naturen og alligevel kun en time fra københavn. Det betyder at skolen kan tiltrække mange kulturpersonligheder som kommer til skolen enten for at arbejde eller lave arrangementer samtidig med at omgivelserne gør det nemt at finde ro til tanker eller en afsides stund til fordybelse.
I skovbrynet ligger desuden en sauna som elever har adgang til og højskolen har både kano og to kajakker som må bruges på i de dele af søen som ikke er fredet p.g.a. et ynglende ørnepar.

KØKKENET

Køkkenet på Jyderup Højskole laver sæsonbetonet mad tilberedt med stor faglig stolthed og passion! Vi laver mad vi kan lide, som er sund og “grøn”. Vi inspireres af en vekslen mellem et mere traditionelt dansk køkken og internationale indput.

Så vidt muligt bruger vi årstidens råvarer og prioriterer økologi og lokale fødevarer.

Da Jyderup Højskole er en  højskole med politisk profil går vi aktivt ind i kampen mod madspild. Dette gør vi bl.a. ved at lave aftaler med de lokale supermarkeder.

Er du vegetar, veganer eller glutenintolerant? Det er ikke noget problem. Du skal bare fortælle os det, så skal kokken nok sørge for at du får lækker mad og bliver mæt!

Vil du se hvad for noget mad vi spiser? – Følg vores køkken på instagram: @kokkenjyderuphojskole

Køkkenet fungerer også som et tilvalg til vores udlejninger og laver gerne mad til større selskaber.

Køkkenet fik i januar 2018 tildelt elitesmiley fra fødevarestyrelsen.
Se vores smiley historik her.

KØDFRI DAGE

Ved at reducere vores kødforbrug sparer vi miljøet for en stor belastning. Forskning viser, at til produktionen af bare et kilo oksekød bruges der 15.000 liter vand. Samtidig fælles store arealer af Brasiliens regnskov  for at dyrke foder til de mange landbrugsdyr, der opdrættes i vores del af verden. Alene til den animalske produktion i Danmark skal der bruges et område af Amazonas’ regnskov på størrelse med Sjælland. Ved at skære ned på kødet tager højskolen et medansvar for en bæredygtig fremtid

På de kødfri dage kan glæde dig til varierede og vildt lækre vegetariske retter.