DATOER

Forår 2022

24 uger – 9. jan. – 25. juni 2022
12 uger – 9. jan – 2. april 2022
12 uger – 3. april – 25. juni 2022

Efterår 2022

19 uger – 10. aug. – 20. dec. 2022


Tilmeld dig Musiklinjen her

Læs mere om opstart og priser her

PRIS

Musiklinjen

39.710 kroner for foråret 2022

+ 3000 kr for studietur

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Elektronisk musik

Lær at komponere, indspille, producere og fremføre din egen musik

Elektronisk musik i alle afskygninger

På Elektronisk musik lærer du at komponere, indspille, producere og fremføre din egen musik, med udgangspunkt i computer og elektroniske instrumenter. Linjen er for dig som laver – eller vil lære at lave – elektronisk musik, og den er også for dig som er sangskriver og instrumentalist og vil lære at optage og producere din musik selv, eller give den et elektronisk udtryk.

Du lærer at bruge programmet Ableton Live, både som optagelsestudie, kompositionsprogram og som et live-instrument. Du lærer at indspille akustiske instrumenter, at programmere beats, at sample, at bruge en synthesizer, at mixe og at lave din helt egen lyddesign.

Der er plads til alle elektroniske genrer på linjen, da de værktøjer der undervises i er relevante i al musikproduktion, og der er desuden individuelle projekter på skemaet, hvor du selv bestemmer det hele.

Undervisningen er inddelt i moduler af en til tre ugers varighed, med et emne som vi fokuserer på. Til de fleste moduler hører en produktionsopgave, hvor du skal komponere og producere et track eller en sang, i din egen stil, hvor du bruger det aktuelle emne i din musik og din proces. Der er tid til individuel vejledning og feedback undervejs.

Vi undersøger og bruger teknikker og emner som field recordings/sampling, subtraktiv synthese, FM synthese, liveperformance solo og i ensemble, sonateform/hitskabelon, forskellige stiløvelser og meget mere. Der er også undervisning i musikteori og elektronisk musikhistorie, samt hvordan man kan integrere computeren og elektroniske instrumenter i et akustisk univers. Vi laver også samarbejdsprojekter med de andre linjer på højskolen.

Der er tre studier og arbejdsrum til musikproduktion med mikrofoner, synthesizere, lydkort, monitors og MIDI-controllers på Jyderup Højskole, så du kan komme i gang med at være kreativ med det samme, du skal blot have din egen computer og instrumenter med.

Om du er erfaren musiker eller begynder er uden betydning. Det eneste krav er, at du vil lave din egen musik, og producere den elektronisk, og det lærer du på Elektronisk Musik.

Linjefagslærer: Marie Louise Buch

Under navnet ML Buch laver Marie Louise en slags eksperimenterende popmusik og arbejder især med guitarbaserede kompositioner i mødet mellem computergenereret lyd og organiske kilder. I 2020 udgav hun albummet ’Skinned’, som fik flotte anmeldelser hele vejen rundt. Marie Louise spillede på Roskilde Festivals ’Summer Days’ i 2021, og hun er uddannet fra kompositionslinjen på Rytmisk Musikkonservatorium.

Lyt til hendes musik her: https://soundcloud.com/mlbuch

Marie Louise vikarierer for Henrik Sundh i efteråret 2021.

Linjefagslærer: Henrik Sundh

Komponist, producer, musiker, underviser.

NB: Henrik er på orlov i efteråret 2021. 

Henrik er en mageløs musiklærer med en lang solid erfaring både som musiker, komponist, producer og underviser. Med ham får du en kreativ og yderst kvalificeret indføring i musikkens og sangskrivningens fantastiske univers. Selv om han på højskolen tager udgangspunkt i det elektroniske univers har, han en klassisk musikuddannelse fra Rytmisk Musikkonservatorium bag sig med klaver som hovedinstrument,  og har dermed en bred og omfattende musikteoretisk viden i bagagen. En viden som samler trådene mellem det elektroniske, det akustiske og sangskrivningen.

Henrik har stadig en egen musisk karriere kørende ved siden af undervisningen på Jyderup Højskolen, og optræder siden 2010 under navnet Dodebum, og har spillet en lang række elektroniske improvisationskoncerter, produceret albums og optrådt sammen med bl.a Kirstine Stubbe Teglbjærg, Thomas Knak, Jakob Bro, Das Beckwerk, Steffen Brandt, Rumpistol, Audionauts, Snöleoparden, Kresten Osgood, Maria Laurette Friis, Nielsen Sisters, og dansekompagniet Mute Comp. Physical Theatre’s forestilling Blackout! Han har desuden erfaring som orkesterleder og partiturkomponist med Nowhereland (10 m/k ensemble 1997-2003), pladeselskabs- og synthesizer-dude,  producer og remixer (fx Kirstine Stubbe Teglbjærgs ‘Lysvæld og Sol’ 2013) og udgivelse af egne projekter Dodebum’s EP-trilogi “Sunshinepeople and the Mud”, som distribueres af det brittiske selskab Bleep.com.

Som lærer har Henrik har erfaring i synthesizer, Ableton Live & Push, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning fra Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Nordjysk Musikkonservatorium, Musikhögskolan Göteborg, Rytmisk Center, Akademiet Musik +, Det Fri Gymnasium og Sct Annae MGK.

Fast lærer: Anna Roemer

Anna er musiker og komponist uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium, har studeret komposition hos David Braid i Toronto, Canada og modtaget undervisning af Lionel Loueke.
Anna spiller med en lang række etablerede og upcoming musikere og bands, såsom Asger Techau fra Kashmir, IDA KUDO, AyOwA og hun har optrådt på et utal af scener. I 2019 har hun blandt andet spillet på SPOT Festival og med IDA KUDO som opvarming til selveste Sting ude i Europa. Hun har også medvirket og skrevet musik til forestillingen I skovens dybe stille ro, produceret af Leiv Arne Kjøllmoen.

Anna underviser i sammenspil på Musiklinjen og i valgfaget sammenspil.

Hvad siger tidligere elever

Anders Dalhøj

Jyderup Electronic har lært mig at udfolde mig på en måde jeg ikke kunne lære fra youtube tutorials og fagbøger – Det har lært mig at kunne begå mig i musikken som jeg aldrig har kunnet før – det skyldes ikke kun sammenholdet og de fantastiske lærere, men hele det magiske sted, som Jyderup Højskole er.

Anders Dalhøj
Vilde Tuv

“Jeg havde i lang tid drømt om at kunne producere egen musik og på 4 måneder på Jyderup lærte jeg så meget! Fantastisk dygtige lærere og medelever, samt tid og udstyr til at kunne fokusere. Ellers ligger skolen midt i en nydelig skov og man lærer de sødeste mennesker at kende og spiser den lækreste mad.”

Vilde Tuv