FØLG OS PÅ FACEBOOK

SE UGESKEMA

Grøn Guerilla

Klimakamp, handlekraft og jord under neglene
  • Drømmer du om at sætte gang i en grøn revolution, der kan bremse klimakrise, økologisk sammenbrud og skabe en mere retfærdig klode for alle levende arter?
  • Er du nysgerrig på at leve i og lære af naturens kredsløb og få en større indsigt i, hvordan vi som mennesker kan tage vare på jorden?
  • Vil du gerne lære, hvordan du kan skabe konkrete og mærkbare forandringer – både i din egen hverdag, i fællesskab med andre og i samfundet som helhed?
Redskaber til at skabe forandring

På Grøn Guerilla tager vi arbejdstøjet på for at sikre en grøn og retfærdig fremtid. Du får al den inspiration, viden, relationer og redskaber, du skal bruge til at omsætte idéer til virkelighed – uanset om du vil råbe politikerne op og kæmpe for systemforandring eller vise vejen ved at iværksætte nye, bæredygtige alternativer. Det er learning-by-doing, og undervejs vil du blive både støttet og udfordret til at gå fra tanke til handling sammen med de andre på holdet.

Du får styr på fakta om klima- og biodiversitetskrisen, og om hvordan den spiller sammen med økonomi og demokrati. Du laver politiske aktioner og kampagner, møder politikere og beslutningstagere og tager kampen for klima og natur helt ind både på rådhuset og Christiansborg. Du laver events, projekter og produkter, der giver mod og håb på fremtiden. Du lærer at fortælle og formidle om miljø- og klimaspørgsmål, så folk lytter og forstår, hvad du siger. Du lærer at være på tv og håndtere pressen. Du dyrker have, høster grøntsager og lærer af lokale landmænd. Du bygger bro mellem kunst og aktivisme. Du arbejder med aktivister fra modige bevægelser som Klimabevægelsen i Danmark, Extinction Rebellion og Regenerativt Landbrug. Du lærer at begå dig blandt erfarne aktivister, lede møder og skabe forandringer, der rækker langt ud over højskolen. Du afprøver både dit mod og din handlekraft og lærer at tackle afmagt og frustration. Og så får du masser inspiration til, hvordan du kan leve et meningsfuldt liv i overensstemmelse med både dine værdier og jordens bæreevne.

Forbundet med årstiderne

Hvert semester på Grøn Guerilla er afstemt med den årstid, det foregår på. Vintermånederne byder ofte på mere teori, debat, filosofi og indendørsprojekter og –aktiviteter, hvor sommermånederne har  mere praktisk arbejde og aktiviteter udenfor. Uanset årstiden er vi meget ude, både i teoretiske og praktiske arbejde. Vi får besøg eller tager selv på tur og møder fagfolk, aktivister og politiske meningsdannere, der hjælper os med at forstå naturens kompleksitet. Klimakrisen kræver, at vi nuancerer vores syn på jorden, hvordan vi forvalter den ansvarligt, og hvordan vi kan udleve vores værdier i praksis. Det hele handler om at værdsætte og respektere jorden som det fælles hjem og større fællesskab, vi alle blot er en lille del af.

Egne projekter i fællesskab med fagfolk

Eksempler på ture og besøg:

  • Workshop med Extinction Rebellion om civil ulydighed – Hvor langt vil jeg gå i kampen for klima og klodens liv?
  • Besøge det brugerstyrede kulturhus Makvärket.
  • Besøg hos eller af konventionelle og økologiske landmænd til snak om bæredygtighed og fremtidens landbrug
  • Besøg hos en af praktikgårdene på Det lille jordbrug, som drives i fællesskab af unge og med en alsidig og naturnær drift
  • Tur med naturvejleder med undervisning i at nøgle arter og lave biodiversitetstjek i området omkring skolen
  • Tur til Samsø for at lære om bæredygtig energiforsyning, lokale fødevarer og modstandsdygtige lokalsamfund.
  • En tur i skoven med naturvejleder, der alt efter årstiden guider i hvad vi kan sanke, fx svampe, urter, bær og rødde

Galleri – Tidligere projekter

Grøn guerilla i medierne

Danskere der vil redde verden – Radiofortælling om mennesker, som drives af håb og fællesskab for en mere bæredygtig fremtid.
Cirka 18 min. inde er det elever og lærer fra Grøn Guerilla, der fortæller – nov. 2019.
Lyt her

Et højskoleophold kan være vejen væk fra klimaangstennov. 2019.
Læs med, når Sarah fra Grøn Guerilla fortæller.

Bæredygtig dannelse er træls og bøvlet – Artikel af lærer på Grøn Guerilla Nana G. Alsted – okt. 2019
Læs her

DR p1 Baglandet – Sammen om Klimaangst – Feb. 2018
Lyt her

DR P1 Natursyn – Natursyn på P1 var forbi og lave en 45 min lang udsendelse Grøn Guerilla, som kommer rigtig godt omkring alt, hvad vi har gang i.
Lyt her

Linjefagslærer:

Andreas Lloyd

Andreas er uddannet antropolog fra Københavns Universitet, og har været drivkraft bag lokale fællesskabsinitiativer som Københavns Fødevarefællesskab og borgeralliancen Medborgerne. Desuden er han medforfatter til flere bøger om borgerlyst, handlekraft og samfundssind.

Andreas har været aktiv i den grønne bevægelse i Danmark i mere end 10 år, blandt andet i kampagnen “Så er det nu: Gør valget grønt”, der var med til at sikre målsætningen om 70% CO2e-reduktion i 2030 op til Folketingsvalget 2019. Han sidder i bestyrelsen for Klimabevægelsen i Danmark, der er en sammenslutning af klimagræsrødder så som Den Grønne Studenterbevægelse, Fridays for Future, Folkets Klimamarch og Bedsteforældrenes Klimaaktion.

Næste opstart

Efterår 2021

18 uger – 15. aug. – 18. dec.

Forår 2022

24 uger – 9. jan. – 25. juni 2022
12 uger – 9. jan – 2. april 2022
12 uger – 3. april – 25. juni 2022

Tilmeld dig Grøn Guerilla her

Læs mere om opstart og priser her