FØLG OS PÅ FACEBOOK

SE UGESKEMA

PÅ TUR MED GRØN GUERILLA

Havmiljø – kampen om landet – aktivisme – EU

I foråret har vi planlagt tre ture på Grøn Guerilla, hvor vi skal ud i verden og undersøge forskellige sider af bæredygtighed i den grønne revolutions tegn.

Havmiljø på Sejerø

Tre dage i marts skal vi til Sejerø og se på ø-kultur. Hvad er udfordringerne og hvad er fordelene? Hvordan kan den specielle geografi og det unikke fællesskab på en ø, være ramme for at opbygge bæredygtighed. Vi skal snakke om havmiljø, havbrug, bæredygtigt fiskeri og meget andet med øens ildsjæle og iværksættere.
Og selvfølgelig skal vi ud på en fiskekutter med lokale fiskere og være med til at hive dagens fangst i land.

Naturmødet i Hirtshals

I maj skal vi med på naturens svar på Folkemødet på Bornholm – Naturmødet i Hirtshals. Det handler om Kampen om landet. Hvad er løsningen, når jægere, friluftsfolk, landmænd, naturforkæmpere og andre kæmper om det samme land til netop deres formål og interesser? Hvordan kan vi i fællesskab bruge jorden bæredygtigt til gavn for alle også fremtidens danskere, og hvem skal eje jorden, og hvordan skal den ejes?

Kampen om landet har eksisteret i årtier, men med den øgede bevidsthed om bæredygtighed og klimaudfordringer er kampen i det senere år blevet skarpere og til tider rå. Det handler om grøn aktivisme, og i samarbejde med Verdens Skove skal vi lave kampagner og events.

Som optakt til naturmødet skal vi snakke med forskellige interessenter med forhold til jorden, og vi skal uddannes i konflikt og konflikthåndtering.

Rejse til EU og Bruxelles

Rejse til EU og Bruxelles. Sammen med resten af skolen, skal vi en tur til Bruxelles i slutningen af maj. EU har større betydning for vores liv og dagligdag end de fleste er bevidst om, ikke mindst når det kommer udnyttelsen af landet og jorden. Vi skal møde EU-parlamentarikere, kritiske samfundsorganisationer og aktivistiske initiativer inden for bæredygtig omstilling og klima.  Læs mere om studieturen her.

LÆS MERE OM GRØN GUERILLA