FØLG OS PÅ FACEBOOK

JYDERUP ELECTRONIC

Elektronisk musik og sangskrivning – lær at komponere, indspille, producere og fremføre din egen musik. 

Jyderup Electronic har to spor. Et for dig, der vil lave elektronisk musik og et til dig, der er sangskriver eller instrumentalist og gerne vil lære at udnytte de elektroniske værktøjer til at optage og producere din egen musik, eller give musikken et elektronisk udtryk. Om du er erfaren musiker eller begynder er uden betydning. Det eneste krav er, at du drømmer om at lave din egen musik, og det lærer du på Jyderup Electronic.

Udnyt de elektroniske musikværktøjer

Du lærer at bruge programmet Ableton Live både til at indspille akustiske instrumenter, programmere beats og sample. Du lærer at bruge en synthesizer, mixe og udnytte Ableton Live som et live-instrument. Jyderup Electronic er åbent for alle genrer, og de værktøjer vi underviser i er relevant for al musikproduktion.

Øvelser og projekter

I forløbet kommer du både igennem skemalagte øvelser og projekter samt individuelle projekter, hvor du selv bestemmer det hele. Vi kommer til at bruge og undersøge emner som field recordings, synthesizer, liveperformance, polyrytmik, sonateform/hitskabelon og meget mere. Du vil også lære om musikteori og musikhistorie, samt hvordan du kan integrere computeren og elektroniske instrumenter i et akustisk univers, og omvendt.

Samlet og opdelt musikundervisning

Undervisningen er inddelt i moduler af én til tre ugers varighed, hvor vi fokuserer på et specifikt emne. Til de fleste moduler hører en produktionsopgave, hvor du skal komponere og producere et nummer eller en sang i din egen stil, men med udgangspunkt i det aktuelle. Der er tid til individuel vejledning og feedback undervejs. En gang imellem deler vi os op, så der er mulighed for at gå i dybden og specialisere sig efter interesse. Når det elektroniske spor fx går i dybden med modularsynthesizere, har sangskriverne samspil eller instrumentkendskab. Og når sangskriversporet har tekstundervisning, har det elektroniske spor club-projekt eller lydinstallationssamarbejde med kunstlinjen.

Download skema for undervisning her

Tre studier

Jyderup Højskole har tre studier og arbejdsrum udstyret til musikproduktion med mikrofoner, synthesizere, lydkort og MIDI-controllers. Du kan komme i gang med at være kreativ med det samme, det eneste du selv skal have med er en PC og dine instrumenter.

Vi tager vi hånd om den enkelte elev, uanset om du er nybegynder eller garvet og uanset hvilken musik du laver, og kan du ikke få nok musik, er det muligt at supplere med samspil som valgfag.

Hør musik fra tidligere elever
  • Banjospilleren Agnes (2019),  der har søgt ind på musikkonservatoriet – Skoven brænder
  • Lasse Laurentius Læs og Lyt
  • Marie Kildebæk (2017), som blandt andet skrev dette nummer på Jyderup Electronic og nu går på Sonic College – Lyt til Yör and U – Badekar
  • Ditte Elly Goard, (2017) skrev blandt andet dette nummer på højskolen og laver stadig musik – Hør Knight Knight
  • Osvald Krabbe, som går på det Jyske Musikkonservatorium og laver trans-music

GÆSTELÆRER 2020: A.dixen

A.dixen kaldte sig tidligere for Unkwon, og han er desuden en del af trioen Av Av Av. Både Unkwon og Av Av Av har lagt publikum og kritikere for sine fødder og må betegnes som noget af det mest spændende elektroniske musik som er kommet ud af Danmark i de seneste år. A.dixen udgav i 2019 ‘Death Tapes Vol. 1’ og ‘Death Tapes Vol. 2’, hvor han blander oldschool beats og lo-fi ind i den ellers moderne og mørke, ambiente lyd som er blevet hans kendetegn.

GÆSTELÆRER 2020: Anna Roemer

Anna er musiker og komponist uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium, har studeret komposition hos David Braid i Toronto, Canada og modtaget undervisning af Lionel Loueke.
Anna spiller med en lang række etablerede og upcoming musikere og bands, såsom Asger Techau fra Kashmir, IDA KUDO, AyOwA og hun har optrådt på et utal af scener. I 2019 har hun blandt andet spillet på SPOT Festival og med IDA KUDO som opvarming til selveste Sting ude i Europa. Hun har også medvirket og skrevet musik til forestillingen I skovens dybe stille ro, produceret af Leiv Arne Kjøllmoen.

Anna underviser i samspil på Elektronisk Musik og Sangskrivning og i valgfaget samspil.

GÆSTELÆRER 2020: Lars Lundehave Hansen

Lydkunstneren Lars Lundehave Hansen har de seneste 20 år markeret sig som en af Danmarks mest visionære af slagsen. Han er gæstelærer når kunst og elektronisk musik har et to uger lang tværfagligt samarbejde.
Han er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 2006 og har siden haft flere udstillinger i både København, Helsinki, Delhi, Glasgow, Venedig, Berlin, Madrid, Japan og Canada, og gennem de sidste ti år har han udført adskillige live præsentationer med sin lyd.

LINJEFAGSLÆRER: HENRIK SUNDH

Komponist, producer, musiker, underviser.

Henrik er en mageløs musiklærer med en lang solid erfaring både som musiker, komponist, producer og underviser. Med ham får du en kreativ og yderst kvalificeret indføring i musikkens og sangskrivningens fantastiske univers. Selv om han på højskolen tager udgangspunkt i det elektroniske univers har, han en klassisk musikuddannelse fra Rytmisk Musikkonservatorium bag sig med klaver som hovedinstrument,  og har dermed en bred og omfattende musikteoretisk viden i bagagen. En viden som samler trådene mellem det elektroniske, det akustiske og sangskrivningen.

Henrik har stadig en egen musisk karriere kørende ved siden af undervisningen på Jyderup Højskolen, og optræder siden 2010 under navnet Dodebum, og har spillet en lang række elektroniske improvisationskoncerter, produceret albums og optrådt sammen med bl.a Kirstine Stubbe Teglbjærg, Thomas Knak, Jakob Bro, Das Beckwerk, Steffen Brandt, Rumpistol, Audionauts, Snöleoparden, Kresten Osgood, Maria Laurette Friis, Nielsen Sisters, og dansekompagniet Mute Comp. Physical Theatre’s forestilling Blackout! Han har desuden erfaring som orkesterleder og partiturkomponist med Nowhereland (10 m/k ensemble 1997-2003), pladeselskabs- og synthesizer-dude,  producer og remixer (fx Kirstine Stubbe Teglbjærgs ‘Lysvæld og Sol’ 2013) og udgivelse af egne projekter Dodebum’s EP-trilogi “Sunshinepeople and the Mud”, som distribueres af det brittiske selskab Bleep.com.

Som lærer har Henrik har erfaring i synthesizer, Ableton Live & Push, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning fra Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Nordjysk Musikkonservatorium, Musikhögskolan Göteborg, Rytmisk Center, Akademiet Musik +, Det Fri Gymnasium og Sct Annae MGK.

HVAD SIGER TIDLIGERE ELEVER?

Anders Dalhøj

Jyderup Electronic har lært mig at udfolde mig på en måde jeg ikke kunne lære fra youtube tutorials og fagbøger – Det har lært mig at kunne begå mig i musikken som jeg aldrig har kunnet før – det skyldes ikke kun sammenholdet og de fantastiske lærere, men hele det magiske sted, som Jyderup Højskole er.

Anders Dalhøj
Vilde Tuv

“Jeg havde i lang tid drømt om at kunne producere egen musik og på 4 måneder på Jyderup lærte jeg så meget! Fantastisk dygtige lærere og medelever, samt tid og udstyr til at kunne fokusere. Ellers ligger skolen midt i en nydelig skov og man lærer de sødeste mennesker at kende og spiser den lækreste mad.”

Vilde Tuv

NÆSTE OPSTART 

Vores langer kurser har følgende opstart i efteråret 2020

19 uger – 9. aug. – 19. dec. 2020
12 uger – 9. aug. – 31. okt. 2020
12 uger – 20. sep. – 19. dec. 2020

Tilmeld dig Jyderup Electronic her

Læs mere om opstart og priser her