PRISER

Almindelig elev
–  1400 kr. pr. uge
(Inkl. kost, logi og undervisning)

Dagselev
– 
1000 kr. pr. uge
(inkl. kost og undervisning)

Studietur er ikke inkl. prisen

Tilmeldingsgebyr:
950 kr

KURSER

Efterår 2017

 • 18 uger: 13. aug. – 16. dec.
 • 12 uger: 13. aug. – 4. nov.
 • 12 uger: 24. sep. – 16. dec.

Forår 2018

 • 24 uger: 7. jan. – 23. juni
 • 12 uger: 7. jan. – 31. marts
 • 12 uger: 1. april – 23. juni

Efterår 2018

 • 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
 • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
 • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

FØLG OS PÅ FACEBOOK

SE UGESKEMA 2016

Elektronisk musik, Vi kalder det Jyderup Electronic

komponer, rediger elektronisk musik på Jyderup Electronic

Vi underviser i elektronisk musik. På Jyderup Højskole venter tre lydstudier, engagerede lærere og medstuderende på dig og din musik, i naturskønne omgivelser, perfekt til fordybelse.

Jyderup Electronic er for dig som vil fokusere på din musik, og komponere og producere den på din computer.

I undervisningen på Jyderup Electronic er du og din musik i centrum. Programmet er lagt med plads til både inspiration og tid til fordybelse, så du får mulighed for at finde dit eget udtryk.

Vi tager vi hånd om hver enkelte elev, uanset om du er nybegynder eller garvet, og uanset hvilken musik du laver.

Kom med din energi, dine idéer og visioner, og vi vil gør alt for at hjælpe dig igang og på vej!

HVAD LÆRER MAN PÅ JYDERUP ELECTRONIC? 

 • Musikproduktion med Ableton Live og Logic Pro. Du lærer at bruge programmerne, de indbyggede plugins og instrumenter, og lærer produktionsteknikker og -tricks.
 • Studieteknik hvor du bl.a lærer forskellige optageteknikker samt at mixe og masterere din musik.
 • Komposition hvor du får kompositionsopgaver og bliver udfordret og vejledt i både de kunstneriske og tekniske aspekter af musikken.
 • Live electronics hvor vi spiller live på bl.a midicontrollers, Kaoss Pads, loopmaskiner, analoge effekter og synthesizere.
 • Synthesizer hvor vi siger ‘goodbye presets’ – du lærer alt om synthesizerterminologi, og en masse om Subtraktiv synthese, FM, Wavetables, Modularsynth og Samplers.
 • Den elektroniske musiks historie, et inspirerende indblik i den teknologiske- og kunstneriske udvikling af den elektroniske musik fra begyndelsen til idag. Et fag hvor vi laver spændende studier af bl.a Karlheinz Stockhausen, Delia Derbyshire, Kraftwerk og Aphex Twin’s musik og arbejdsmetoder.
 • Musiktræning hvor du lærer om bl.a tonearter og rytmer, træner dine musikalske værktøjer, og får mere overblik over – og overskud i – din musik.
 • Individuelt projekt hvor du selv bestemmer det hele, med assistance, vejledning og opbakning fra lærere og medstuderende.
 • Kunst og branche hvor fokus ligger på emner som inspiration, kreativitet, motivation, handlekraft, musikbranche og karriere.
 • Gæster hvor vi får besøg af – og kommer tæt på – tidens mest spændende danske og internationale producere, musikere m.m.

Kombinér eventuelt dit linjefag i elektronisk musik med valgfagene: kultur- og festivalledelse, sang – og stemmetræning, klaver, guitar, ukulele, sammenspil m.m

Du kan også kombinere dette linjefag med sangskrivning, se mere her

Workshops i elektronisk musik 2017

I næste semester på Jyderup electronic kan du opleve Gæstelærerworkshops med nogle af Danmarks førende musikere inden for elektronisk musik

SØS GUNVER RYBERG

SØS kommer forbi Jyderup Højskole i februar 2017. Hun er komponist, lyddesigner, improvisator og Danmarks mest unikke technoperformer. SØS musik er både skrøbelig og bombasisk, på samme tid. Hun har spillet på verdens fedeste klubber, lavet lydinstallationer (i bl.a Den sorte Diamant i Kbh) og musik/lyd til computerspil. En utroligt inspirerende musiker, som i disse år oplever en velfortjent fremgang i hele verden.

http://soesgunverryberg.blogspot.dk

https://www.residentadvisor.net/features/2658

MADS EMIL NIELSEN

Mads Emil Nielsen er i øjeblikket igang med at erobre hele Europa med sin svævende eksperimenterende elektroniske musik, som han komponerer og fremfører på modularsynthesizer og andet, og hvor improvisation spiller en vigtig rolle. Et detaljerigt lydbillede hvor field recordings og elektriske kraftudladninger spiller sammen. Mads Emil har for nyligt spillet koncerter i bl.a Tyskland og Ukraine, og hans musik er brugt i flere teater- og filmproduktioner samt udstillinger i USA og Europa.

Få en flig af Mads Emils lydproduktion her

https://soundcloud.com/madsemilnielsen/soundtales

AFHOLDTE WORKSHOPS

Ved Jyderup Electronics gæstelærerworkshops kommer nogle af Danmarks førende musikere fra forskellige afskygninger af den elektroniske musik, fra avantgarde og lydkunst til Digital Cumbia og alternativ pop. Her kan du se hvem der har besøgt os.

Workshop og koncert med MIKE SHERIDAN – 17. maj 2016
Billeder på Facebook

Visuals workshop og koncert med MOTORSAW  – 4. april 2016
Billeder på Facebook

Workshop og koncert med COPYFLEX  – 1. marts 2016.
Billeder på Facebook

ELOQ masterclass – 5.-6. november 2015
Billeder på Facebook

Workshop og koncert med Mads Brauer (Efterklang)  – 1.-2. oktober 2015.
Billeder på Facebook

Vsionhairies DIY Synthesizer workshop  – 3.-4. september 2015.
Billeder på facebook

Sommerkursus med Dodebum, Hannah Schneider og DJ Hvad – 2-8 august 2015
Billeder på Facebook

CEO – Bend-O-Rama – 7.-8. Maj 2015
Billeder på Facebook

CHLLNGR – 9.-10. April 2015
Billeder på Facebook

Cristian Vogel – 5.-6. Marts 2015
Billeder på Facebook

COPYFLEX – 6.-7. November 2014
Billeder på Facebook

Hydrofon/Field Recording workshop – 4.-5. September 2014
Billeder på Facebook

Søs Gunver Ryberg – 12. Juni 2014
Billeder på Facebook

Thomas Knak –  8. Maj 2014
Billeder på Facebook

Mikkel Meyer – 3. April 2014
Billeder på Facebook

Sekuoia – 6. Marts 2014
Billeder på Facebook
Video på Youtube

DJ HVAD – 6. Februar 2014 
Billeder på Facebook
Video på youtube

LINJEFAGSLÆRER: HENRIK SUNDH

Komponist, producer, musiker, underviser.

Optræder siden 2010 under navnet Dodebum, og har spillet en lang række elektroniske improvisationskoncerter, produceret album og optrådt sammen med bl.a Kirstine Stubbe Teglbjærg, Thomas Knak, Jakob Bro, Das Beckwerk, Steffen Brandt, Rumpistol, Audionauts, Snöleoparden, Kresten Osgood, Maria Laurette Friis, Nielsen Sisters, og dansekompagniet Mute Comp. Physical Theatre’s forestilling Blackout!.

Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Har en lang, bred erfaring fra musikbranchen, fra et virke som orkesterleder og partiturkomponist med Nowhereland (10 m/k ensemble 1997-2003), over et virke som pladeselskabs- og synthesizer-dude, til producer og remixer (f.eks Kirstine Stubbe Teglbjærgs ‘Lysvæld og Sol’ 2013) og udgivelse af det egne projekt Dodebum’s EP-trilogi “Sunshinepeople and the Mud”, som distribueres af det brittiske selskab Bleep.com.

Henrik turneret i hele Europa og vandt i 2005 to Danish Music Awards, med synth-krautrock-impro-bandet Autofant, og kultbandet Tys Tys.

Har siden 2007 fokuseret på produktion, komposition og undervisning.

Henrik har undervisningserfaring i synthesizer, Ableton Live & Push, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning fra Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Nordjysk Musikkonservatorium, Musikhögskolan Göteborg, Rytmisk Center, Akademiet Musik +, Det Fri Gymnasium og Sct Annae MGK.

HVAD SIGER TIDLIGERE ELEVER?

Anders Dalhøj

Jyderup Electronic har lært mig at udfolde mig på en måde jeg ikke kunne lære fra youtube tutorials og fagbøger – Det har lært mig at kunne begå mig i musikken som jeg aldrig har kunnet før – det skyldes ikke kun sammenholdet og de fantastiske lærere, men hele det magiske sted, som Jyderup Højskole er.

Anders DalhøjJyderup electronic 2016
Vilde Tuv

“Jeg havde i lang tid drømt om at kunne producere egen musik og på 4 måneder på Jyderup lærte jeg så meget! Fantastisk dygtige lærere og medelever, samt tid og udstyr til at kunne fokusere. Ellers ligger skolen midt i en nydelig skov og man lærer de sødeste mennesker at kende og spiser den lækreste mad.”

Vilde TuvJyderup electronic 2015