OM SOMMERKURSER

(korte kurser)
HØJSKOLELIVET

Højskolelivet giver tid til inspiration, fordybelse og nærvær. Et sommerkursus giver det pusterum vi ofte ikke har tid til resten af året. Her møder du nye mennesker, bliver inspireret, lærer noget nyt og bliver måske udfordret lidt og rystet ud af den vante ramme.

LÆRER OG PERSONALE

Der er på alle sommerkurser en kursusleder fra skolens faste personale og alt efter kursus tema er der forskellige gæstelærere med særlige kompetencer inden for kursets tema.

BELIGGENHED

Jyderup Højskole har hjemme på det smukke historiske slot, Sølyst, i Jyderup. Skolen ligger midt i den vestsjællandske natur – med skov og sø uden for vinduet og samtidig kun en time fra København med direkte tog eller bil. Vi har egne kanoer, kajak, udendørs sauna, hytte på tømmerflåde, shelter samt bål og grill faciliteter.

DAGSRYTME

Alle dage starter med morgenmad kl. 8-9 efterfulgt af morgensamling. Vi starter og slutter morgensamlingen med en sang fra Højskolesangbogen og derimellem et oplysende og underholdende indslag af forskellig karakter og tema. Formiddagen står derefter i dit valgte fags tegn. Frokost, kl. 12:30, spises sammen i slottets spisesal eller i de grønne omgivelser udenfor. Eftermiddagen er igen dedikeret til dit fag (undtaget er familiekursus, hvor der er fællesaktiviteter om eftermiddagen). Aftensmad serveres kl. 18:00 og spises sammen, inde eller ude alt efter vejr og vind. Mange aftener vil der være underholdende aktiviteter/indslag samt mulighed for fx bål, en aftensejlads på søen eller at arbejde i værkstederne. I spisesalen åbner vi en lille café, hvor man kan slappe af og sludre med lærere og medkursister over en øl, sodavand eller et glas vin.

KØKKENET

Køkkenet på Jyderup Højskole laver sæsonbetonet mad tilberedt med stor faglig stolthed og passion! Vi laver mad vi kan lide, som er sund og “grøn”. Vi inspireres af en vekslen mellem et mere traditionelt dansk køkken og internationale input. Så vidt muligt bruger vi årstidens råvarer og prioriterer økologi og lokale fødevarer højt. Er du vegetar, veganer eller glutenintolerant? Det er ikke noget problem. Du skal bare fortælle os det, så sørger kokken for at du får lækker mad og bliver mæt!

FACILITETER

Skolen råder over to bygninger. Slottet og Huset, der fungere som en tredje længe til slottet. Det er altså slut med at have højskoleelever rundt i byen, som tidligere elever muligvis har oplevet.

På slottet kan der bo 38 kursister fordelt på dobbeltværelser og et mindre antal enkeltværelser. Der er fælles bad og toilet på gangene. Der er hyggerum, fjernsynsstue samt et bibliotek/arbejdslokale og flere smukke undervisningslokaler. I midten af slottet finder du foredragssalen, hvor vi mødes for at spise, sludre over en kop kaffe og ikke mindst holder morgensamlinger, koncerter og foredrag. I Huset har vi også et mindre antal værelser og flere større lokaler, som vi bruger til undervisning og andet ophold fx fester og bordtennis.