KORTE KURSER 18


MUSIK for alle til alle
5. – 6. maj 2018


Familiekursus
1. – 7. juli 2018

Grøntsager og grønne sager
8. – 14. juli 2018

Elektronisk musikproduktion
8. – 14. juli 2018

Politik & Filosofi
15. – 21. juli 2018

Nutidskunst, Maleri & Vævning
22. – 28. juli 2018

Musik med rødder
  29. juli – 5. aug.  2018

Litteratur
  5. – 11. aug. 2018

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Velkommen til Jyderup Højskoles
SOMMERKURSER 2018

OM SOMMERKURSER
(korte kurser)

HØJSKOLELIVET
Højskolelivet giver tid til inspiration, fordybelse og nærvær. Et sommerkursus giver det pusterum vi ofte ikke har tid til resten af året. Her møder du nye mennesker, bliver inspireret, lærer noget nyt og bliver måske udfordret lidt og rystet ud af den vante ramme.

LÆRER OG PERSONALE
Der er på alle sommerkurser en kursusleder fra skolens faste personale og alt efter kursus tema er der forskellige gæstelærere med særlige kompetencer inden for kursets tema.

BELIGGENHED
Jyderup Højskole har hjemme på det smukke historiske slot, Sølyst, i Jyderup. Skolen ligger midt i den vestsjællandske natur – med skov og sø uden for vinduet og samtidig kun en time fra København med direkte tog eller bil. Vi har egne kanoer, kajak, udendørs sauna, hytte på tømmerflåde, shelter samt bål og grill faciliteter.

DAGSRYTME
Alle dage starter med morgenmad kl. 8-9 efterfulgt af morgensamling. Vi starter og slutter morgensamlingen med en sang fra Højskolesangbogen og derimellem et oplysende og underholdende indslag af forskellig karakter og tema. Formiddagen står derefter i dit valgte fags tegn. Frokost, kl. 12:30, spises sammen i slottets spisesal eller i de grønne omgivelser udenfor. Eftermiddagen er igen dedikeret til dit fag (undtaget er familiekursus, hvor der er fællesaktiviteter om eftermiddagen). Aftensmad serveres kl. 18:00 og spises sammen, inde eller ude alt efter vejr og vind. Mange aftener vil der være underholdende aktiviteter/indslag samt mulighed for fx bål, en aftensejlads på søen eller at arbejde i værkstederne. I spisesalen åbner vi en lille café, hvor man kan slappe af og sludre med lærere og medkursister over en øl, sodavand eller et glas vin.

KØKKENET
Køkkenet på Jyderup Højskole laver sæsonbetonet mad tilberedt med stor faglig stolthed og passion! Vi laver mad vi kan lide, som er sund og “grøn”. Vi inspireres af en vekslen mellem et mere traditionelt dansk køkken og internationale input. Så vidt muligt bruger vi årstidens råvarer og prioriterer økologi og lokale fødevarer højt. Er du vegetar, veganer eller glutenintolerant? Det er ikke noget problem. Du skal bare fortælle os det, så sørger kokken for at du får lækker mad og bliver mæt!

FACILITETER
Skolen råder over tre bygninger; Slottet, som er hovedbygningen, Villaen og Lerchehuset.

På slottet kan der bo 38 kursister fordelt på dobbeltværelser og et mindre antal enkeltværelser. Der er fælles bad og toilet på gangene. Der er hyggerum, fjernsynsstue samt et bibliotek/arbejdslokale og flere smukke undervisningslokaler. I midten af slottet finder du foredragssalen, hvor vi mødes for at spise, sludre over en kop kaffe og ikke mindst holder morgensamlinger, koncerter og foredrag .

Villaen ligger 100 meter fra hovedbygningen. Her er der et mindre antal sovepladser fordelt på enkeltværelser med bad på gangen. Bygningen rummer også et stort undervisningslokale i stueetagen.

Lerchehuset ligger 300 meters gang gennem skoven. Huset ligger med udsigt til søen og rummer værkstedslokaler og sengepladser fordelt på forskellige værelsestyper samt badeværelser.