søndag 11. juli

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Bæredygtige tekstiler – sommerkursus
11. juli – 17. juli 2021

På sommerkurset Bæredygtig Tekstil skal vi sammen undersøge den tekstile verdens traditioner, historie og praksisser. Kurset vil primært have fokus på tekstilhåndværk og –design, materialelære, forarbejdning og vedligehold af tekstiler, farvelære, designprocesser, naturfarvning og bæredygtighed. Undervisningen vil være praksisorienteret med ”hands-on”-arbejde, hvor vi sammen skal lære, aflære og genlære tekstilhåndværket i en bæredygtig kontekst gennem kreative og eksperimenterende processer.

Vi skal både se, mærke, dufte, lytte til og bevæge os i fibre, former, forskellige vækster og farver, og kommer til at tilbringe en del tid med at være i og arbejde sammen med den omgivende natur.

KURSUSLEDER – Maja Lund Hvidtfeld

Maja er uddannet i tekstildesign, -håndværk og formidling og har studeret komparativ kultur og etnologi. Hun arbejder fra sit atelier i Københavns Plantefarveri med at udforske og eksperimentere med bæredygtige tekstile praksisser og har deltaget i flere forskellige tværfaglige kunstneriske projekter. Herudover har Maja en stor interesse for japansk håndværkskultur og praksis, og har rejst og uddannet sig hos forskellige tekstile mestre i Japan.