søndag 11. juli

–  4500 kr. pr. uge

Naturfarvning og tekstiler

Sommerkursus 11. juli – 17. juli 2021

Sommerkurset er for dig, som ønsker at fordybe dig i tekstiler og naturfarvning – i en hel uge.

Naturfarvning er et tusindeårgammelt håndværk, som forsvandt mange steder rundt omkring i verden efter opdagelsen af ​​de syntetiske farvestoffer i slutningen af ​​det 19. århundrede.  På dette sommerkursus vil du lære at udvinde og anvende naturlige farvestoffer på tekstil ved at lære om og arbejde med håndværket. Naturfarvning tager tid og er en sanselig proces, der indbyder til at sænke farten og opleve forbindelsen til naturen og vores lokale landskaber på en ny måde. I ugens løb skal vi:

• Dufte, lytte, se på, mærke og bevæge os i fibre, former, forskellige vækster og farver, og du kommer til at tilbringe en del tid med at være i og arbejde sammen med den omgivende natur
  • Lære, aflære og genlære farvehåndværket i en bæredygtig kontekst gennem selvstændige og kollektive, kreative og eksperimenterende processer
  • Undersøge og udfolde sammenvævninger i den tekstile verdens farvetraditioner, historie og praksisser
  • Farve tekstiler med naturlige farver fra det lokale landskab og arbejde kollektivt med at skabe en tekstilinstallation i landskabet omkring højskolen
  • Udarbejde personlige skitsebøger med forskellige farveprøver, der illustrerer det naturlige farvespektrum på forskellige tekstile fibre

Alle niveauer er velkomne på holdet og husk påklædning, der kan arbejdes i og er tilpasset vejret.

Kurset afholdes samtidig med ‘Kultegning og perception’, og det betyder, at nogle af arrangementerne overlapper. Mandag og tirsdag er det Billie, der er kursusleder på ‘Kultegning og perception’, der står for aftenarrangementerne.

Kursusleder – Maja Lund Hvidtfeldt

Maja er uddannet i tekstildesign, -håndværk og formidling og har studeret komparativ kultur og etnologi. Hun arbejder fra sit atelier i Københavns Plantefarveri med at udforske og eksperimentere med bæredygtige tekstile praksisser og har deltaget i flere forskellige tværfaglige kunstneriske projekter. Herudover har Maja en stor interesse for japansk håndværkskultur og praksis, og har rejst og uddannet sig hos forskellige tekstile mestre i Japan.