søndag 25. juli

6.800 kr.

Musik på Tværs

Sommerkursus 25. – 31. juli

Musik på Tværs er et kursusforløb, hvor vi arbejder med at spille os frem til det, der forener os i interessen for at spille musik sammen.

Det er en arbejdsmetode, der forener os på tværs af genrer, instrumenter, erfaring og alder.

Arbejdet går ud på at gøre sig fri i sit spil. Det sker ved, at vi lærer forskellige former for adfærd og opmærksomhed i sammenspillet at kende.

Det kan være konkrete ting som at lave stemmer, improvisere, skabe variation i harmoni, klang og karakter. Ingen kan eller skal bidrage med det hele, men ved en fælles indsats kan man nå meget langt med denne arbejdsproces.

Vi arbejder med udgangspunkt i et repertoire, som alle deltagerne kender. Efterhånden også med nyt eller ukendt repertoire, som i sværhedsgrad passer til holdets sammensætning. I arbejdet indgår forskellige typer musik, men ikke gennemkomponerede værker eller fastlagte arrangementer.

Vi henter inspiration og erfaring fra den store fællesmængde af musikalske og sammenspilsmæssige værdier, som man finder i næsten al levende instrumentalmusik.

Med en række musikalske eksperimenter og eksempler spiller vi os frem til det der gør, at musikken lykkes og går op i en højere enhed.

Særpris for Musik med Rødder og Musik på Tværs: 6.800 kroner for begge uger.

Med forbehold for ændringer

Underviser: Klaus Pindstrup

Klaus er en af Danmarks bedste som violinist og harmonikaspiller og tidligere lektor på musikkonservatoriet. Han er idémand bag Himmerlands Folkemusikskole og udfolder sig samtidig aktivt på den danske musikscene.

Underviser: Stefan Groot

Stefan Groot har erfaring som musiker, underviser og kulturformidler gennem et langt liv, i mange vidt forskellige sammenhænge, fx i foreninger, på højskoler, på gaden, til fest og som teatermusiker. Som underviser er hans fokus rettet mod at give den, han står over for, det bedst mulige til at udvikle netop sit potentiale.