FØLG OS PÅ FACEBOOK

SE UGESKEMA

LEVENDE MUSIK

Skriv din egen musik – og spil den sammen med andre

På Levende Musik bliver du en del af et mindre musikhold, som hver for sig og sammen skaber ny musik, gennem hele opholdet. Du kommer til at skrive sange, komponere og producere, spille i band og være med til at realisere din og dine holdkammeraters musik for et begejstret koncertpublikum. Du kommer med din egen stil og interesser, linjen er åben for al slags musik.

Udover de faste lærere har vi kontakt til et stærkt team af dygtige kunstnere som gennemfører spændende workshops, giver koncerter og giver os et personligt indblik i
deres virke og proces.

Tre hovedområder

Undervisningen omfatter tre hovedområder:

Den kreative proces. Du skriver sange, komponerer og producerer din musik, med nogle af Danmarks fineste artister og undervisere som lærere og vejledere. De afholder workshops, stiller opgaver, underviser og giver feedback på din musik og din proces. Der er desuden længerevarende samarbejder med både Jyderup Electronic og skriveholdet på højskolen.

Skills. Du får undervisning i sang- og instrument samt musikteori, musikhistorie og Ableton Live. Med andre ord får du praktiske og teoretiske værktøjer til dit kunstneriske virke, og styrker din musikalitet.

Live. Vi fokuserer på liveperformance, både på scenen og i studiet, og du lærer at arrangere og indøve din musik i band- og soloversioner, og vi skal også eksperimentere med instrumentering. Vi øver op til koncerer, fx til højskolens Open Mic arrangementer, og du indspiller (mindst) en demo med din egen musik, under opholdet.

Du kommer det hele igennem og lidt til

Efter endt ophold har du fået indblik i hele processen som moderne artist og kunstner. Du har modtaget undervisning i komposition, tekstforfatning, eget kunstnerisk projekt, arrangement, liveperformance, demoindspilning, hvordan musikbranchen fungerer i forhold til rettigheder til dine værker og karriereplanlægning.

Du har også lært noget musikteori, lavet projekter med andre kunstnere, løst udfordrende og sjove opgaver samt prøvet at lave musik på mange forskellige måder, i forskellige roller.

Tilsammen giver det en ny dimension til dit eget udtryk som musiker.

DET FOREGÅR PÅ ET SEMESTER
  • Håndtering og fordybelse i dit instrument
  • Styrkelse af din stemme hvis du er sanger
  • Samspil
  • Studietur med live jobs
  • Workshops med danske/internationale gæstelærer
  • Undervisning og hands on arbejde med danske/internationale producere om at indspille dine sange
  • Du har sange og musik indspillet og produceret med hjem
  • Du spiller live-jobs i deltager på festivaller.
  • Co-writing og indspilning med elektroniske musikere
  • Du lærer om vilkår og rettigheder – KODA, DAF, DMF, DJBFA og DPA
GÆSTEUNDERVISERE 2019
Tomas Høffding

Gæsteunderviser på Levende Musik i efteråret 2019.

Tomas Høffding er mest kendt som sanger, bassist, producer og komponist I genre-clash bandet Whomadewho, som har udgivet og turneret i hele verden med stor succes i mere end 10 år. Han har desuden udgivet 3 soloalbums som BonHomme, samt 2 albums med Lydmor under navnet Lydmor&BonHomme.

De seneste par år har han arbejdet på sin solo-debut på dansk. Der er endnu ikke udgivet noget, men musikken trækker på både det elektroniske univers fra BonHomme, samt hans store kærlighed til sangskrivning og små detaljer af ting som ikke burde passe sammen.

TILKNYTTEDE UNDERVISERE
HENRIK SUNDH

Underviser i Ableton Live, musikteori,
komposition og co-write projekt.

Henrik er uddannet pianist fra Rytmisk Musikkonservatorium og er fast underviser på linjen for elektronisk musik, Jyderup Electronic. Henrik har en lang erfaring både som underviser og musiker fra et virke som pianist, komponist og orkesterleder og som musiker i utallige sammenhænge som komponist til teater- og danseforestillinger og som producer og remixer med det elektroniske soloprojekt Dodebum. Han har vundet to Danish Music Awards i 2005 med kultbandene Autofant og Tys Tys. Henrik er også hovedlærer på Jyderup Electronic, samt kontaktlærer og koordinator på Levende Musik.

KATINKA FOGH VINDELEV

Underviser i sang og vokalprojekt

Katinka er sanger, performer og elektroakustisk komponist uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium.

Katinka har udgivet og udstillet adskillige værker indenfor musik og lydkunst, med stemmen som den centrale lydkilde, hvor samplet vokal og sang spiller med og mod hinanden. Hun er medlem af det neo klassiske klangkollektiv We like We, der komponerer musik i fælleskab, senest operaen Myte Om Mørke. Hun har rejst verden rundt flere gange som liveperformer for blandt andet Efterklang og Oh Land.

KIRSTINE STUBBE TEGLBJÆRG

Underviser på Levende Musik i sangskrivning,
tekstforfatning og soloprojekt.


Kirstine har igennem en lang karriere stået i spidsen for flere markante musikalske projekter. Hun var én af grundlæggerne af den prisbelønnede gruppe Blue Foundation og var toneangivende for gruppens sangskrivning og lyd.

I 2013 udgav hun sin første udgivelse i eget navn, det anmelderroste DIY-album “Hamskifte”, som hun skrev, indspillede og producerede selv.

Hun har komponeret musik til teater og moderne dans, samt til film og TV, blandt andet Catherine Hardwickes Twilight.

Senest har Kirstine været med til at skabe en helt ny koncertform med HUN SOLO, der med stor succes præsenterer solokoncerter med kvindelige artister.

“… For en stund var hun Gordon, Knowles, Joplin og Patti i mageløs forening, mens musik og trolddom flød sammen”.
(citat: Gaffa 09.03.17)

Foto credit:
Sandra Mendoza

NÆSTE OPSTART

Vores langer kurser har følgende opstart i efteråret 2020

19 uger – 9. aug. – 19. dec. 2020
12 uger – 9. aug. – 31. okt. 2020
12 uger – 20. sep. – 19. dec. 2020

Tilmeld dig Levende Musik her

Læs mere om opstart og priser her