FØLG OS PÅ FACEBOOK

SE UGESKEMA

LEVENDE MUSIK

Skriv din egen musik – og spil den sammen med andre

På Levende Musik bliver du en del af et mindre musikhold, som hver for sig og sammen skaber ny musik, gennem hele opholdet. Du kommer til at skrive sange, komponere og producere, spille i band og være med til at realisere din og dine holdkammeraters musik for et begejstret koncertpublikum. Du kommer med din egen stil og interesser, linjen er åben for al slags musik.

Udover de faste lærere har vi kontakt til et stærkt team af dygtige kunstnere som gennemfører spændende workshops, giver koncerter og giver os et personligt indblik i
deres virke og proces.

Tre hovedområder

Undervisningen omfatter tre hovedområder:

Den kreative proces. Du skriver sange, komponerer og producerer din musik, med nogle af Danmarks fineste artister og undervisere som lærere og vejledere. De afholder workshops, stiller opgaver, underviser og giver feedback på din musik og din proces. Der er desuden længerevarende samarbejder med både Jyderup Electronic og skriveholdet på højskolen.

Skills. Du får undervisning i sang- og instrument samt musikteori, musikhistorie og Ableton Live. Med andre ord får du praktiske og teoretiske værktøjer til dit kunstneriske virke, og styrker din musikalitet.

Live. Vi fokuserer på liveperformance, både på scenen og i studiet, og du lærer at arrangere og indøve din musik i band- og soloversioner, og vi skal også eksperimentere med instrumentering. Vi øver op til koncerer, fx til højskolens Open Mic arrangementer, og du indspiller (mindst) en demo med din egen musik, under opholdet.

Du kommer det hele igennem og lidt til

Efter endt ophold har du fået indblik i hele processen som moderne artist og kunstner. Du har modtaget undervisning i komposition, tekstforfatning, eget kunstnerisk projekt, arrangement, liveperformance, demoindspilning, hvordan musikbranchen fungerer i forhold til rettigheder til dine værker og karriereplanlægning.

Du har også lært noget musikteori, lavet projekter med andre kunstnere, løst udfordrende og sjove opgaver samt prøvet at lave musik på mange forskellige måder, i forskellige roller.

Tilsammen giver det en ny dimension til dit eget udtryk som musiker.

DET FOREGÅR PÅ ET SEMESTER
  • Håndtering og fordybelse i dit instrument
  • Styrkelse af din stemme hvis du er sanger
  • Samspil
  • Studietur med live jobs
  • Workshops med danske/internationale gæstelærer
  • Undervisning og hands on arbejde med danske/internationale producere om at indspille dine sange
  • Du har sange og musik indspillet og produceret med hjem
  • Du spiller live-jobs i deltager på festivaller.
  • Co-writing og indspilning med elektroniske musikere
  • Du lærer om vilkår og rettigheder – KODA, DAF, DMF, DJBFA og DPA
TILKNYTTEDE UNDERVISERE
ANDERS WALLIN

Bassist og sanger, komponist og producer.

Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2005 med kontrabas som hovedinstrument.

Har spillet med en bred vifte af forskellige artister som sideman, fra garagerock til store poporkestre over indie-folk og avantgardjazz.

Som producer spænder Anders repertoir også vidt med udgivelser, der går fra soundtracks til Zentropa-film, til grammy-nominerede jazzplader og popalbums.