FØLG OS PÅ FACEBOOK

SE UGESKEMA

LEVENDE MUSIK

Skab musik sammen med andre – skriv og producer dine egne sange

På Jyderup Højskole bliver du en del af et mindre musikhold, med folk der spiller forskellige instrumenter. Sammen skal vi skabe musik. Du kommer til at skrive og producere din egen musik, spille sammen med andre og opføre det på vores lille spillested i Jyderup By.

Du lærer hurtigt de andre at kende både som mennesker og musikere. Det giver en stor tryghed og derfor også en mulighed for at prøve vilde ideer af, fejle og rejse dig igen. På Levende Musik er der plads til at lytte til din intuition, og derigennem udforske og dygtiggøre dig. Drevet af lysten og glæden ved at opbygge og skabe musik. Sange, musik og kreativitet har en forunderlig evne til gøre tilværelsen lidt større, end en almindelig tirsdag normalt føles.

Undervisningen er sammensat, så du kommer igennem hele den skabende proces som musiker, både som individualist og sammen med andre. Vi tager til enhver tid udgangspunkt i lysten til at skabe. Vi arbejde med tre faser i musikkens tilblivelse.

Sangskrivning, som handler om den komposition, der ligger til grund for musikken. Det kan både være en sang i traditionel forstand, hvor vi tager afsæt enten i en bestemt arbejdsgang eller kigger nærmere på en stilart, men vi vil også undersøge, hvornår en sang bliver til en sang og hvad der skal til for, at en lytter overhovedet oplever, at der bliver fremført en komposition.

Samspil er alt det, hvor vi interagerer med andre omkring skabelsen af musik i alt fra jamsession, bandøvere til opsætning og udførsel af turneer og koncerter. Det kan være, at vi lærer vores egen komposition fra os til de andre på holdet, eller at vi sammensætter et orkester med den flok instrumentalister vi er. Vi fokuserer både på at få vores ide til at fungere og at finde vores rolle i bandsammenhæng. Vi  bliver bedre til at sætte ord på vores idéer og tænke performativt.

Produktion handler om at få dokumenteret, det vi har skabt. Afhængigt af, hvordan de forskellige kompositioner falder ud, og hvad der passer til den enkelte elev, så kan dokumentationen være alt fra en telefon- eller kassettebåndsoptagelse til en færdig produktion lavet i Logic eller Ableton Live.

På den måde får vi opbygget en samling skitser, sange, tracks og øvelokaleoptagelser, og til sidst har vi fået en bedre forståelse både af hvem vi er som kunstnere og hvad mulighederne og faldgruberne er, når vi arbejder med at skabe musik.

Underviserne:
Musiklinjen bliver ledet af Anders Wallin, som blandt andet spiller med i bandet Skammens Vogn. Han har også sit eget solo-projekt som hedder The Gun, og så har han tidligere spillet med Blue Foundation. Undervejs i forløbet vil du blive præsenteret for forskellige gæsteundervisere såsom Pato, Kirstine Stubbe Teglbjærg (Hun Solo og Blue Foundation) og Per Worm. Skolen har løbende besøg af såvel nationale som internationale sangskrivere og musikere som tager ophold i en kortere periode.

DET FOREGÅR PÅ ET SEMESTER
  • Håndtering og fordybelse i dit instrument
  • Styrkelse af din stemme hvis du er sanger
  • Samspil
  • Studietur med live jobs
  • Workshops med danske/internationale gæstelærer
  • Undervisning og hands on arbejde med danske/internationale producere om at indspille dine sange
  • Du har sange og musik indspillet og produceret med hjem
  • Du spiller live-jobs i deltager på festivaller.
  • Co-writing og indspilning med elektroniske musikere
  • Du lærer om vilkår og rettigheder – KODA, DAF, DMF, DJBFA og DPA
TILKNYTTEDE UNDERVISERE
ANDERS WALLIN

Bassist og sanger, komponist og producer.

Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2005 med kontrabas som hovedinstrument.

Har spillet med en bred vifte af forskellige artister som sideman, fra garagerock til store poporkestre over indie-folk og avantgardjazz.

Som producer spænder Anders repertoir også vidt med udgivelser, der går fra soundtracks til Zentropa-film, til grammy-nominerede jazzplader og popalbums.