FØLG OS PÅ FACEBOOK

Musiklinjen

Lær at komponere, indspille, producere og fremføre din egen musik

Musiklinjen er en skabende linje, hvor du lærer at lave din egen musik og prøve den af i studie- og liveversioner. Vi komponerer, øver, indspiller og producerer, og der er god plads til at udvikle den enkelte elevs interesser og stil.

Jyderup Electronic & Musiker

Musiklinjen har to spor: Et er for dig, som gerne vil arbejde med elektronisk musik, og det andet er for dig, som vil spille live og arbejde med sangskrivning. Vi kalder dem Jyderup Electronic og Musiker. Det meste af tiden er holdet samlet, men en gang imellem deler vi os op, så der er mulighed for at gå i dybden og specialisere sig efter interesse. Når det elektroniske spor fx går i dybden med modularsynthesizere, har musikersporet samspil eller instrumentkendskab. Og når musikersporet har tekstundervisning og sangskrivning, laver det elektroniske spor club-projekt eller lydinstallationssamarbejde med kunstlinjen på højskolen.

Idé og proces

Du lærer forskellige værktøjer til at komponere, producere, skrive, arbejde med form, arrangement og tekstarbejde. Alt sammen for at styrke din egen personlige lyd og musikalitet. Du får støtte gennem hele processen fra idé til udgivelse, så din erfaring er ikke det vigtigste. Det vigtige er, at du vil lave din egen musik, og det gør du hos os. 

I studiet 

Vi har tre studier, arbejdsrum og et sammenspilslokale, som sikrer de bedste omgivelser til at arbejde med din musik. De er udstyret med alle de værktøjer, du har brug for: lige fra mikrofoner og lydkort over akustiske instrumenter til til modularsynthesizere, og MIDI-controllers. Du vil blive undervist i at bruge programmet Ableton Live, hvor du også vil lære at indspille, programmere beats, sample, mixe og bruge programmet som et live-instrument. 

På scenen

Du får undervisning i sammenspil og får mulighed for at udvikle dig på forskellige instrumenter i grupper af forskellige størrelser. Du får erfaring med at arrangere din musik til forskellige besætninger og stilarter. Du lærer, hvordan du fremfører din elektroniske musik live med controllere og livearrangementer af din musik. Vi ser på, hvordan du kan integrere computeren og elektroniske instrumenter i et akustisk univers, og omvendt. 

Musikbranchen 360° 

En udøvende musiker og artist skal have indblik i mange facetter af musikbranchen, og det hjælper vi dig med. Fra den kreative proces, fordybelse og skabelse af musikken over EP-indspilning til at få din musik ud og skabe et publikum. Skal din musik på et label, eller vælger du at udgive selv? Vi lægger handlingsplaner, mål og delmål, som tager udgangspunkt i, hvor du er. Går du og drømmer om at søge ind på et af konservatorierne, Sonic College eller noget helt tredje, hjælper vi også gerne med ansøgningen og forberedelserne. 

Gæstelærer 2020: A.dixen

A.dixen kaldte sig tidligere for Unkwon, og han er desuden en del af trioen Av Av Av. Både Unkwon og Av Av Av har lagt publikum og kritikere for sine fødder og må betegnes som noget af det mest spændende elektroniske musik som er kommet ud af Danmark i de seneste år. A.dixen udgav i 2019 ‘Death Tapes Vol. 1’ og ‘Death Tapes Vol. 2’, hvor han blander oldschool beats og lo-fi ind i den ellers moderne og mørke, ambiente lyd som er blevet hans kendetegn.

Gæstelærer 2020: Lars Lundehave Hansen

Lydkunstneren Lars Lundehave Hansen har de seneste 20 år markeret sig som en af Danmarks mest visionære af slagsen. Han er gæstelærer når kunst og elektronisk musik har et to uger lang tværfagligt samarbejde.
Han er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 2006 og har siden haft flere udstillinger i både København, Helsinki, Delhi, Glasgow, Venedig, Berlin, Madrid, Japan og Canada, og gennem de sidste ti år har han udført adskillige live præsentationer med sin lyd.

Gæstelærer 2020: Kirstine Stubbe Teglbjerg

Kirstine har igennem en lang karriere stået i spidsen for flere markante musikalske projekter. Hun var én af grundlæggerne af den prisbelønnede gruppe Blue Foundation og var toneangivende for gruppens sangskrivning og lyd.

I 2013 udgav hun sin første udgivelse i eget navn, det anmelderroste DIY-album “Hamskifte”, som hun skrev, indspillede og producerede selv. Hun har komponeret musik til teater og moderne dans, samt til film og TV, blandt andet Catherine Hardwickes Twilight.

Senest har Kirstine været med til at skabe en helt ny koncertform med HUN SOLO, der med stor succes præsenterer solokoncerter med kvindelige artister. På Jyderup Højskole vil hun undervise i sangskrivning og tekstforfatning.

Linjefagslærer: Henrik Sundh

Komponist, producer, musiker, underviser.

Henrik er en mageløs musiklærer med en lang solid erfaring både som musiker, komponist, producer og underviser. Med ham får du en kreativ og yderst kvalificeret indføring i musikkens og sangskrivningens fantastiske univers. Selv om han på højskolen tager udgangspunkt i det elektroniske univers har, han en klassisk musikuddannelse fra Rytmisk Musikkonservatorium bag sig med klaver som hovedinstrument,  og har dermed en bred og omfattende musikteoretisk viden i bagagen. En viden som samler trådene mellem det elektroniske, det akustiske og sangskrivningen.

Henrik har stadig en egen musisk karriere kørende ved siden af undervisningen på Jyderup Højskolen, og optræder siden 2010 under navnet Dodebum, og har spillet en lang række elektroniske improvisationskoncerter, produceret albums og optrådt sammen med bl.a Kirstine Stubbe Teglbjærg, Thomas Knak, Jakob Bro, Das Beckwerk, Steffen Brandt, Rumpistol, Audionauts, Snöleoparden, Kresten Osgood, Maria Laurette Friis, Nielsen Sisters, og dansekompagniet Mute Comp. Physical Theatre’s forestilling Blackout! Han har desuden erfaring som orkesterleder og partiturkomponist med Nowhereland (10 m/k ensemble 1997-2003), pladeselskabs- og synthesizer-dude,  producer og remixer (fx Kirstine Stubbe Teglbjærgs ‘Lysvæld og Sol’ 2013) og udgivelse af egne projekter Dodebum’s EP-trilogi “Sunshinepeople and the Mud”, som distribueres af det brittiske selskab Bleep.com.

Som lærer har Henrik har erfaring i synthesizer, Ableton Live & Push, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning fra Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Nordjysk Musikkonservatorium, Musikhögskolan Göteborg, Rytmisk Center, Akademiet Musik +, Det Fri Gymnasium og Sct Annae MGK.

Fast lærer: Anna Roemer

Anna er musiker og komponist uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium, har studeret komposition hos David Braid i Toronto, Canada og modtaget undervisning af Lionel Loueke.
Anna spiller med en lang række etablerede og upcoming musikere og bands, såsom Asger Techau fra Kashmir, IDA KUDO, AyOwA og hun har optrådt på et utal af scener. I 2019 har hun blandt andet spillet på SPOT Festival og med IDA KUDO som opvarming til selveste Sting ude i Europa. Hun har også medvirket og skrevet musik til forestillingen I skovens dybe stille ro, produceret af Leiv Arne Kjøllmoen.

Anna underviser i sammenspil på Musiklinjen og i valgfaget sammenspil.

Hvad siger tidligere elever

Anders Dalhøj

Jyderup Electronic har lært mig at udfolde mig på en måde jeg ikke kunne lære fra youtube tutorials og fagbøger – Det har lært mig at kunne begå mig i musikken som jeg aldrig har kunnet før – det skyldes ikke kun sammenholdet og de fantastiske lærere, men hele det magiske sted, som Jyderup Højskole er.

Anders Dalhøj
Vilde Tuv

“Jeg havde i lang tid drømt om at kunne producere egen musik og på 4 måneder på Jyderup lærte jeg så meget! Fantastisk dygtige lærere og medelever, samt tid og udstyr til at kunne fokusere. Ellers ligger skolen midt i en nydelig skov og man lærer de sødeste mennesker at kende og spiser den lækreste mad.”

Vilde Tuv

Næste opstart

Efterår 2021

18 uger – 15. aug. – 18. dec. 2021

Forår 2022

24 uger – 9. jan. – 25. juni 2022
12 uger – 9. jan – 2. april 2022
12 uger – 3. april – 25. juni 2022

Efterår 2022

19 uger – 10. aug. – 20. dec. 2022


Tilmeld dig Musiklinjen her

Læs mere om opstart og priser her