SE UGESKEMA

SKRIVEHOLDET

Hvis du vil i gang med at skrive, eller vil blive bedre til det, er Skriveholdet på Jyderup Højskole noget for dig. Vi er et lille og ambitiøst hold, hvor der er god tid til hver enkelt elev. Din stemme kommer ikke til at drukne i mængden, og hvis du ønsker at engagere dig i litteraturen, kan du her få alt det modspil, du har brug for.
Skriveholdet er et kursus med fællesskab, hvor du kan finde inspiration, og hvor det skal føles trygt at afprøve ideer og vise tekster frem for hinanden.

Litteratur og forfatterskole

Vi kommer til at læse litteratur sammen fra alle tider og fra alle dele af verden. Vi skal ind og se, hvad der får det til at fungere, og hvad vi kan lære af de andre forfattere. Man bliver aldrig god til at skrive, hvis man ikke interesserer sig for, hvad andre skriver. At læse i fællesskab er den bedste måde at komme i gang.
Du vil blive udfordret med skriveøvelser, der kan styrke stemmen og give en fornemmelse af, hvor stort dit litterære register egentlig er. Målet er at gøre dig frygtløs overfor den blanke side og bevidst om dine egne mål og evner.
Men det vigtigste er at finde frem til, hvad du selv vil skrive, og give dig tid og støtte til at få det ført ud i livet. Du skal arbejde på at få lavet et værk færdigt her – ikke bare skitser eller noter til et – så du har et solidt udgangspunkt at skrive ud fra senere hen, og så du kender hele processen fra idé til færdig tekst.

Lærer på forfatterskole

I det kommende semester er det Mette Zingenberg, som underviser skriveholdet. Hun er opvokset i Spanien og udkom med sin debut-roman i 2016. Min lille horror.

KREATIVT MILJØ

Som elev på Jyderup Højskoles skrivehold bliver du en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere andre kreative linjer. I løbet af semestret får du mulighed for at prøve kræfter med de andre linjer eller udfordre dig selv på helt nye områder i et valgfag. Vi arrangerer også tværfaglige samarbejdsprojekter med skolens andre linjer. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover skriveholdet er morgensang, debatter, foredrag og koncerter.

OPSTART FORÅR 2020

Vores langer kurser har følgende opstart i foråret 2020

25 uger – 5. jan. – 28. jun. 2020
12 uger – 5. jan. – 28. mar. 2020