DATOER

Forår 2022

24 uger – 9. jan. – 25. juni 2022
12 uger – 9. jan – 2. april 2022
12 uger – 3. april – 25. juni 2022

Efterår 2022

19 uger – 10. aug. – 20. dec. 2022

Tilmeld dig Skrivelinjen her

Læs mere om opstart og priser her

PRIS

Skrivelinjen

39.710 kroner for foråret 2022

+ 3000 kr for studietur

FØLG OS PÅ FACEBOOK

SE UGESKEMA


Skrivelinjen

På Skrivelinjen er vi et lille, ambitiøst hold, hvor der er god tid til den enkelte elev. Det er for dig, der gerne vil i gang med den roman, du længe har gået og brygget på, og det er for dig, der allerede skriver digte. Du kommer ikke til at skrive til skrivebordsbordskuffen: Vi læser i fællesskab, hvor du trygt kan afprøve ideer, få inspiration og få en følelse af, hvordan det føles at vise tekster frem.

Der er mange fordele ved at være på en mindre højskole og et mindre hold, hvis man ønsker at få kunstnerisk udbytte af sit ophold. Her er en mulighed for at få skrevet med ro, fokus og kritisk modspil, og din stemme vil ikke drukne i mængden. Vi har skabt en form, hvor man i løbet af semesteret vil få mulighed for at møde en hel række – vidt forskellige – etablerede og aktuelle forfattere.

Vi kommer til at læse litteratur sammen fra alle tider og fra alle dele af verden. Vi skal ind og se, hvad der får det til at fungere, og hvad vi kan lære af de andre forfattere. Man bliver aldrig god til at skrive, hvis man ikke interesserer sig for, hvad andre skriver. At læse i fællesskab er den bedste måde at komme i gang.

Du vil blive udfordret med skriveøvelser, der kan styrke stemmen og give en fornemmelse af, hvor stort dit litterære register egentlig er. Målet er at gøre dig frygtløs over for den blanke side og bevidst om dine egne mål og evner.

Men det vigtigste er at finde frem til, hvad du selv vil skrive, og give dig tid og støtte til at få det ført ud i livet. Du skal arbejde på at få lavet et værk færdigt her – ikke bare skitser eller noter til et – så du har et solidt udgangspunkt at skrive ud fra senere hen, og så du kender hele processen fra idé til færdig tekst.

Den faste lærer på Skrivelinjen er Mette Zingenberg, som er erfaren forfatter og skrivelærerunderviser. Men hver fjerde uge vil en gæstelærer tage over, så man undervejs når at lære mange forskellige forfattere at kende og får mulighed for at få læst sine tekster af dem. Der vil også være oplæsningsaftener med forfattere udefra. Blandt de forfattere, vi har haft som gæster, er:

Naja Marie Aidt
Christina Hesselholdt
Thomas Boberg
Ursula Andkjær Olsen
Claus Handberg Christensen
Hanne Højgaard Viemose

Vi tager på udflugter til litterære arrangementer rundt om i landet, f.eks. oplæsninger, debatmøder og litteraturfestivaler. Du vil undervejs også få mange muligheder for at afprøve dine egne tekster foran et publikum.

Som elev på Jyderup Højskoles skrivelinjen bliver du en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere andre kreative linjer. Vi har tradition for at lave samarbejder mellem Skrivelinjen, Billedkunst og Musiklinjen.

Fast underviser – Mette Zingenberg

Mette Zingenberg er forfatter til novellesamlingen ‘Min lille horror’ og har erfaring som skrivelærer fra både Vestjyllands Højskole og Gladiator.