søndag 8. juli
– lørdag 14. juli

–  4000 kr. pr. uge

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.
Find tilmeldingsformularen nederst på siden.

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Elektronisk musik
søndag 8.  juli – lørdag 14.  juli 2018

Jyderup Højskoles sommerkursus i Elektronisk Musik er både for dig som vil udvikle dine færdigheder, og for dig som er helt ny og vil kickstarte med elektronisk musik. På Jyderup Højskoles sommerkursus i elektronisk musik er der plads til alle.

Der er workshops i Surroundsound, Circuit Bending og Ableton Live.

Kurset er opdelt i to samtidige hold i de to første dage, hvor deltagerne skal vælge et af holdene.

Hold 1. Surroundsound. To dages workshop med Julia Giertz. Med udgangspunkt i sine egne multikanalsværker underviser Julia Giertz i Surroundsoundproduktion og -komposition i et til lejligheden opstillet højtalersystem. Deltagerne skal producere egne multikanalsværker.

Hold 2. Ableton Live. To dages workshop med Henrik Sundh. Lær at komponere og producere elektronisk musik i Ableton Live. Du lærer at optage, sample, bruge en synthesizer, programmere beats og lave et stykke musik. Holdet er rettet mod begyndere, .

Den resterende del af kurset er alle deltagere samlet i ét hold, hvor der er to dage med workshop i Circuit Bending med Anders Børup og Ulf Johannesson, samt en afsluttende “jamdag” med Henrik Sundh.

‘Circuit bending’ er et begreb som dækker over modifikation af batteridrevet, lydskabende legetøj. En kreativ ”mishandling” af elektronisk legetøj og -udstyr. Ved at forbinde komponenter i legetøjet, som ikke er tilsigtet at være forbundet, opstår uhørte, unikke lyde og effekter, og dit gamle dyrelydskeyboard genopstår med nye features!

Der er intet krav om tidligere erfaring med elektronik eller lodning, alle kan circuit bende, og du lærer alt du har brug for at vide på kurset.

Du har workshops og undervisning i dagtimerne, og hver aften er der en aftenaktivitet, f.eks  en koncert, et foredrag, bålaften, filmvisning eller andet. Du har hele ugen adgang til Jyderup Electronic’s udstyr og studier, og højskolen ligger midt i den flotteste natur, som der også er tid til at nyde.

UNDERVISER – JULIA GIERTZ

Julia Giertz kommer fra Sverige og er lydkunstner og producer, med en professionel baggrund som danser, koreograf og musiker. Hun fokuserer ofte på samspillet og spændingen mellem krop, lyd og miljø i sine værker, f.eks i hovedværket “Sound as Touch” (2016), et multikanalsværk oprindeligt produceret til 21 højtalare, hvor kroppen lytter, og lyden er fysisk.

Hun har tidligere virket i performance duoen The Mob, og arbejder for tiden sammen med navne som Marie Topp, Sindri Runudde, Lisa Nyberg, Andros Zins-Browne, Tyler Mathew Oyer og Fullmånen från Helvetet.

Hendes værker har været udstillet eller fremført på bl.a Venedig Biennalen, Audiorama, Norberg Festival, Intonal, Notam og Charlottenborg Kunsthal.

UNDERVISER – ANDERS BØRUP og ULF JOHANNESSON

Anders Børup og Ulf Johannesson er begge med i CEO – Bend-O-Rama, som er nordeuropas bedste, vildeste og eneste circuit bending ensemble. De er også med i en lang række sammenhæng i det danske eksperimenterende elektroniske miljø.

De har holdt workshops i Circuit Bending i hele Danmark, til alle aldre, og spillet på circuit bend’ede instrumenter på en lang række festivaler og spillesteder i ind- og udland.

UGEPROGRAM:

UNDERVISER – HENRIK SUNDH

Henrik Sundh er komponist, producer, musiker og underviser uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Har en lang erfaring fra musikbranchen, optræder under navnet Dodebum og har bl.a udgivet 3 EP’er på bleep.com med instrumental elektronisk musik, og spillet en lang række improvisationskoncerter.

Henrik Sundh er fast underviser på Jyderup Højskoles linje for elektronisk musik, Jyderup Electronic, og kursusleder på sommerkurset.

TILMELDING

VIGTIGT:  Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummeret.  Hvis du ikke har et dansk CPR-nummer vil vi bede dig om at indtaste din fødselsdato (dd.mm.yy)