DATO

søndag 5. august
– lørdag 11. august

2018

PRISER


–  4000 kr. pr. uge
(Inkl. kost, logi og undervisning)

(Tillæg enkeltværelse: 500 kr.)

Dagselev
3000 kr. pr. uge
(inkl. kost og undervisning)

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling. (Find tilmeldingsformularen nederst på siden)

FØLG OS PÅ FACEBOOK

INFORMATION og TILMELDING til
LITTERATUR

Forlaget Gladiator og Jyderup højskole inviterer til litterært sommerstævne

Tag med på Litterært Sommerstævne for at blive klogere på litteratur, for at læse og skrive både alene og sammen med kvalificerede og interesserede medkursister og forfattere. Alle litterære udgangspunkter er velkomne og det er underordnet, om du først lige har opdaget, at det kribler i fingrene eller har skrevet længe og har et par romaner liggende i skuffen: Det vigtigste er, at du holder af skrive/tegne/læse og ønsker at blive bedre. Du får afprøvet mange forskellige litterære greb og opdager på den måde, hvor stort et potentiale der er i din egen skrift. Vi tilbyder linjefag i såvel skrivning og læsning som tegneserie, art writing og lyd/tekst-montage.

PROCESSER
Sommerstævnets tema er processer. Processen er en central del af det at skrive, og at kende sin egen proces gør, at man også får større tillid til sit eget potentiale som skrivende. I år vil vi fokusere på den kunstneriske skriveproces, men også zoome ud og se på andre former for processer, så kursisterne vil kunne opleve forbindelser mellem forskellige arbejdsmetoder og samfundsområder, og derved komme til at føle sig mindre ensomme i skrivningen. I de forskellige aftenforedrag skal vi høre om en billedkunstners arbejde med forskellige materialer; selvorganisering og græsrodsarbejde som en proces; samt kroppens processer, nemlig fordøjelsen og vores bakterielle indre liv.

Programmet er sat sammen af daglige wokshops på linjefaget, som indeholder både individuelt arbejde, gruppearbejde og fælles samtale. Hver morgen er der en almen morgensamling ved Jyderup Højskoles forstander. Tre aftener i ugen vil der være et foredrag med en indbudt foredragsholder over temaet processer. Bl.a. holder forsker Adam Bencard foredrag om bakterierne i vores fordøjelsessystem og hvordan det kan ændre vores syn på krop og tænkning. Billedkunstner Ursula Nistrup fortæller om at tænke kunstnerisk gennem materialer som ler, musik og fotografi. Onsdag aften inviteres deltagerne til åbent foredrag ved forfatter Lone Hørslev. Den sidste aften er der oplæsning ved alle kursets deltagere og undervisere samt fest.

LINJER
Kurset kører med en fast struktur, og her tilbydes seks forskellige linjer, som deltagerne melder sig på for hele kurset (man kan ikke vælge dag til dag):

1. Skrivelinjen med skriveøvelser og tekstlæsninger ved Hans Otto Jørgensen. Her kommer man i gang med at skrive og prøver sin kunnen af.

2. Manuskriptlæsning ved Mette Zingenberg. Her kan man komme med mere sammenhængende tekstforløb og få konstruktiv kritik.

3. Tegnede fortællinger ved Halfdan Pisket. Holdet laver en fortælling med billeder, og lærere og deltagere giver sammen vejledning og kritik.

4. Art Writing ved Ida Marie Hede. Her arbejder man tekst i forhold til fx tegning, foto, film og performance. Holdet laver bl.a. kollektive skriveøvelser og leger med former, og alle giver i fællesskab feedback.

5. Lydmontage/tekstmontage (Underviser bekræftes senere). Her skal kursisterne producere deres egen lydmontage og skabe tekst, der følger værket.

6. Læselinjen ved Andreas Pedersen. Her læser man litterære værker fra hele litteraturhistorien og åbner i fællesskab op for forståelse og diskussion.

UGEPROGRAM:

UNDERVISER – Ida Marie Hede

Ida Marie Hede er uddannet fra Forfatterskolen i 2008 og er derudover MA i Aural & Visual Culture fra Goldsmiths College i London.  Ida har udgivet seks bøger, senest ‘En To Tre’ på Forlaget Gladiator. I 2017 udkommer prosabogen ‘Bedårende’ på samme forlag. Ida har bl.a. undervist på Holbæk Kunsthøjskole, Kunstakademiet i København, Project Art Writing i Aarhus, og hun er fast underviser på Gladiatorskolens Forfatterskole og kurset Art Writing. For spørgsmål kontakt Ida på ida.bertelsen@gmail.com

UNDERVISER – Mette Zingenberg

Mette Zingenberg er uddannet fra Gladiators forfatterskole, og er derudover underviser på Gladiators 1-årige forfatteruddannelse i København og Den fynske Forfatterskole i Odense.  Mette debuterede med novellesamlingen Min lille horror i 2016.

TILMELDING

VIGTIGT:  Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummeret.  Hvis du ikke har et dansk CPR-nummer vil vi bede dig om at indtaste din fødselsdato (dd.mm.yy)