søndag 29. juli
– søndag 5. august

–  4000 kr. pr. uge

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.

MUSIK MED RØDDER
information og tilmelding

Musikken bliver kaldt Folkemusik, Spillemandsmusik, Roots, Folk og meget, meget mere. Ja, kært barn har mange navne. Fælles for det hele er, at musikken har rødder i en folkelig tradition. Man kan også sige, at det er Musik med Rødder.

Bliv bedre på dit instrument eller lær et nyt. Vi tilbyder undervisning i violin, bas, guitar og harmonika. Vi spiller både sammen og hver for sig, lærer om musikforståelse, stemninger og musikhistorie. Alle undervisere er dygtige og aktive kunstnere fra den danske musikscene.

Harmonika: Med afsæt i den danske spillemands- og folkemusik tager vi på en musikalsk rejse, hvor vi besøger Skotland/Irland. Vi spiller reels, jigs, hornpippes mv. og de både de klassiske og ukendte sange. Herefter rejser vi over Atlanten i hælene på emigranterne til USA med Oldtime/Bluegrass og folkesange fra Appalacher bjergene, Cajun fra Mississippiflodens delta og Country fra Nashville, Tennessee.

Vi arbejder med spilleteknikken, basspillet og det rigtige ”taw” til de forskellige genre. Melodierne vil bliver tilpasset deltagerne. Vi spiller i stor gruppe, i duo, og solo. Det vil også være sammenspil sammen med violin- og guitarholdet. Vi mærker sammenspillet glæder og bliver dygtigere på vores instrumenter. Vi vil lege med musikken, improvisere, finder på og gøre den gamle musik til vores.

Underviser på Harmonikaholdet: Kaj Bertelsen

Årets øvrige undervisere er Klaus Pindstrup og Per Worm.

Klaus Pindstrup, violin. For Klaus er det musikken og sammenspillet, der er i centrum – ikke det enkelte instrument. Derfor er alle instrumenter velkomne – ikke kun violiner. Alle der spiller musik, kan opleve den glæde, energi og magi, musikken rummer, når Klaus spiller for!

Per Worm, guitar. Per er uddannet klassisk guitarist og optræder med sin egen musik, hvor han blander comedy/sangskrivning/politik/liv.

Sensommerfest ved Skarresø.

Sidste år startede der en ny tradition med en minifestival i slutningen af kurset. Dette års festival finder sted i et telt ved højskolen fredag og lørdag, og kursisterne er selvfølgelig med begge dage både på og foran scenen. Så oveni en uges harmonikakursus får du lejlighed til at optræde og opleve en lille intim festival, som afslutning på kurset. Der er endnu ikke sat navne på festivallens plakat.

UGEPROGRAM:

KAJ BERTELSEN – HARMONIKA

Kaj er harmonika-spiller af guds nåde i den folkelige tradition og tillige en fantastisk historiefortæller med vanlig underspillet nordjysk humor. Han er også formand for Danske Harmonikaspilleres Landsforbund og har i mange års erfaring med undervisning på forskellige højskoler.

POUL-HENRIK JENSEN – KURSUSLEDER

Udover at have det øverste ansvar for skolen, underviser Poul-Henrik i kulturledelse og er gennemgående ved skolens morgensamlinger.

Poul-Henrik er 56 år og elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet som diplom journalist og læser historie. Han har arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).

E-mail: ph@jyderuphojskole.dk

KLAUS PINDSTRUP – VIOLIN

Klaus er en af Danmarks bedste violinister og harmonikaspiller og tidligere lektor på musikkonservatoriet. Han er idémand bag Himmerlands Folkemusikskole og udfolder sig samtidig aktivt på den danske musikscene.

PER WORM – GUITAR

Per er uddannet klassisk guitarist og optræder med sin egen musik, hvor han blander comedy/sangskrivning/politik/liv og død m.m.

TILMELDING

VIGTIGT:  Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummeret.  Hvis du ikke har et dansk CPR-nummer vil vi bede dig om at indtaste din fødselsdato (dd.mm.yy).