mandag 23. juli
– søndag 29. juli

Elev på nutidskunst
–  4000 kr. pr. uge

Når du har tilmeldt dig nederst på siden, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Nutidskunst & Vævning

Fordyb dig i en af to linjer: “Nutidskunst” eller “Vævning”. Lær om kunsten i dag og arbejd med installation, konceptkunst og maleri, eller frembring billeder fra væven og få viden om materiale, historie og håndværk.

På Nutidskunst lærer du om hvad kunsten er i dag og arbejder bl.a med installation, konceptkunst og maleri, og det er i høj grad processen og ikke på det færdige værk der fokuseres på. Værkproduktion sker både individuelt og i samarbejde på holdet. Nutidskunst er åbent for alle der er klar på at udfordre sig selv kunstnerisk og er anført af den altid inspirerende og energiske billedkunstner Anders Reventlov, som selv er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi.

Læs mere om Anders Reventlov længere nede på siden

På Vævning lærer du at væve! Vær kreativ med et 5000 år gammelt håndværk og skab noget konkret med dine hænder. Gitte Karlshøj er professionel væver og tekstildesigner, og hun vil i vævestudiet vise hvordan man frembringer fantastisk stærke billeder samt undervise i materiale, historie og håndværk.

Hele kurset sker i et kreativt miljø i smukke inspirerende naturomgivelser i historiske rammer på det gamle slot med navnet Sølyst i Jyderup (kun en time fra København i direkte tog). Skolen har sine egne kanoer, sauna, hytte på tømmerflåde, shelters samt bål og grill faciliteter.

Kurset er åbent for alle og er foruden kunst-undervisningen fyldt med morgensange, foredrag, udflugt, koncerter og ikke mindst rigtig god mad lavet af sunde og grønne lokale fødevare. (Mulighed for at være vegetar, veganer og glutenfri)

Glæd dig til en spændende og koncentreret uge spækfyldt med nye oplevelser, inspiration, fordybelse, kreativ udfoldelse og dejlige mennesker.

KURSUSLEDER – ANDERS REVENTLOV

Anders er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi 2004-2009. Har malet graffiti siden 1996. Anders Arbejder med en ide om at tegning kan være skrift, og med udgangspunkt i de mexicanske muralisters tankegang om kunsten, som noget der skal være tilgængeligt for den brede befolkning.

E-mail: anders@jyderuphojskole.dk

KURSUSLEDER – POUL-HENRIK JENSEN

Udover at have det øverste ansvar for skolen, underviser Poul-Henrik i kulturledelse og er gennemgående ved skolens morgensamlinger.

Poul-Henrik er 56 år og elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet som diplom journalist og læser historie. Han har arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).

E-mail: ph@jyderuphojskole.dk

UNDERVISER – GITTE KARLSHØJ

Gitte Karlshøj, født i 1954, medstifter af Vævere i Vestsjælland. Gitte fortæller om sig selv: – “Som 17-årig købte jeg min første væv og har siden da identificeret mig som ‘væver af Guds nåde’!”
Gitte har opbygget et professionelt vævestudie på højskolen, hvor hun på de lange kurser underviser i valgfaget vævning.

TILMELDING

VIGTIGT:  Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummeret.  Hvis du ikke har et dansk CPR-nummer vil vi bede dig om at indtaste din fødselsdato (dd.mm.yy)