søndag 15. juli
–  lørdag 21. juli

–  4000 kr. pr. uge

Når du har tilmeldt dig, sender vi en mail med videre oplysninger om betaling.

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Politik & Filosofi
15. – 21. juli

Europa – sommerkursus med studenterkredsen

Studenterkredsens Sommermøde 2018 afholdes igen i et samarbejde med Jyderup Højskole. På kurset anlægges en lang række forskellige blikke på Europa og det europæiske. Hvordan ser Europa ud set fra en litterær, en religiøs, en krigsmæssig, en filosofisk, en musikalsk, en historisk, en identitetsmæssig, en sproglig og en politisk vinkel?

I græsk mytologi var Europa navnet på en fønikisk prinsesse, der blev kidnappet af Zeus. Siden hen begyndte antikkens grækere at bruge prinsessens navn om den vestligste del af den eurasiske landmasse. Nu til dags rækker enigheden om betegnelsen ‘Europa’ sjældent længere end til enighed om navnets mytologiske oprindelse. For nogen er Europa udtryk for et kulturelt fællesskab af nationalstater med dybe rødder i kristendommen og antikkens Rom og Hellas. For andre er Europa først og fremmest et politisk fællesskab karakteriseret ved arven fra Oplysningstiden i form af menneskerettigheder og demokrati. Selv Europas fysiske grænser er ofte omdiskuterede. Er Tyrkiet en del af Europa? Er Armenien? Er Rusland?

Kurset består af foredrag med de meste akutelle, interessante og debatskabende foredragsholdere.

Derudover vil der være koncert, udflugt, filmfremvisning, gudstjeneste og fest.

Se mere om program, der løbende offentliggøres på Facebook

Der gives rabat, så prisen for medlemmer af studenterkredsen er 2.300 kr.

Prisen for øvrige studerende er 2.800 kr.

TILMELDING

VIGTIGT:  Det er et lovmæssigt krav at indtaste CPR-nummeret.  Hvis du ikke har et dansk CPR-nummer vil vi bede dig om at indtaste din fødselsdato (dd.mm.yy)