søndag 14. juli

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Elektronisk musikproduktion
14.  juli –  20.  juli 2019

Jyderup Højskoles sommerkursus i Elektronisk Musik er både for dig som vil udvikle din tekniske kunnen, dine kreative evner og dine performance-færdigheder, og for dig som er helt ny og vil kickstarte med elektronisk musik. På Jyderup Højskoles sommerkursus i elektronisk musik er der plads til alle genrer og alle niveauer.

I dagtimerne har vi workshops og undervisning med nogle af Danmarks bedste indenfor deres felt, og hver aften har vi en aftenaktivitet fx en koncert, et foredrag, bålaften, filmvisning eller andet. Du har hele ugen adgang til Jyderup Electronic’s udstyr og studier, og højskolen ligger midt i den flotteste natur, som der også er tid til at nyde.

Kursets undervisere 2019 er Atte fra Dansk Modular, Sofus Forsberg og Henrik Sundh (Dodebum).

Jyderup Højskoles sommerkursus i elektronisk musik fokuserer i år på Modularsynthesizer og Ableton Live.
Kurset er opdelt i to dele; de første to dage vælger man ét af to hold – se beskrivelse neden for, de næste to dage har hele kurset workshop med Sofus Forsberg, hvori en praktisk opgave indgår. Den sidste dag er der workshop og gruppe-jam med Henrik Sundh.

Program Elektronisk Musik

Mandag – Tirsdag – Hold 1, Dansk Modular
En modularsynthesizerbølge skyller over verden for tiden. Formatet Eurorack blev skabt af Dieter Doepfer i midt 90’erne. Det er idag det mest populære format med en voksende skare af brugere og nye brands, som bringer helt nye tankegange og teknologier ind i modularverdenen og bygger videre på idéerne fra 60’ernes pionérer indenfor elektronisk musik.

Dansk Modular er en forening, hvor modularentusiaster mødes for at dele viden, jamme og dykke dybere ned i modular synthese sammen. På sommerkurset holder Dansk Modulars Atte (a773) hands-on workshops i Eurorack modularsynthese, både for dem med stor erfaring og eget modularsystem og dem uden. Jyderup Højskoles modularsynthesizer står til rådighed til fri afbenyttelse, og der er også flere muligheder for at låne en modularsynthesizer under kurset, for dem der endnu ikke har sin egen.

Mandag – Tirsdag – Hold 2, Ableton Live
Workshop i Ableton Live 10 med Henrik Sundh, som er Jyderup Electronics faste lærer. Du lærer at optage, sample, bruge en synthesizer, programmere beats, komponere og producere elektronisk musik i Ableton Live 10. Holdet er som udgangspunkt rettet mod begyndere og kræver ingen forkundskaber, men niveauet kan justeres efter deltagernes niveau og ønsker. Hvis du er nysgerrig på at lave musik på computer, skriver dine egne sange og vil lære at producere selv, eller er du allerede igang og vil fordybe dig og lære gode tricks til din musik – Så skal du vælge dette hold. Henrik Sundh vejleder og hjælper også dette hold under Sofus Forsbergs oplæg resten af ugen.

Onsdag – Torsdag – Workshop med Sofus Forsberg
Sofus Forsberg er en eksperimenterende elektronisk musiker med et imponerende output indenfor mange afskygninger af elektronisk musik. Han har udforsket moderne lyddesigns, minimalistiske melodiske mønstre, polyrytmiske strukturer samt selve lydens stoflighed og tekstur. Han har udgivet albums og remixes, mixet og mastereret andre kunstneres musik og samarbejdet med andre kunstformer. Efter seks år i Berlin er han blevet en levende del af den internationale technoscene, hvor han ekvilibristisk improviserer på sin modular synthesizer. I 2018 optrådte Sofus blandt andet i Boilerrooms kæmpe modular synthesizer jam ‘Machines’, spillede på festivalerne ‘Freqs of Nature’ og ‘Waking Life’ og har flere udgivelser på vej i 2019. Han har desuden holdt workshops på blandt andet Sonic College, Det Jyske Musikkonservatorium og Toftlunde Højskole.

Sofus Forsberg kommer til Jyderup med et kunstnerisk og teknisk oplæg, som skal fungere som inspiration til kursisternes produktion af et eget stykke musik. Dagene er delt op med oplæg om formiddagen og arbejdstid om eftermiddagen, med vejledning, hjælp og feedback fra Sofus Forsberg.

UNDERVISER – HENRIK SUNDH

Henrik er underviser og kursusleder på sommerkurset i Elektronisk Musik. Han er komponist, producer og musiker uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang erfaring fra musikbranchen, og optræder under navnet Dodebum. Han har blandt andet udgivet tre EP’er på bleep.com med instrumental elektronisk musik og spillet en lang række improvisationskoncerter.

Henrik Sundh er desuden fast underviser på Jyderup Højskoles linje for elektronisk musik, Jyderup Electronic.