søndag 4. juli

–  4500 kr. pr. uge

Elektronisk Musikproduktion

Sommerkursus 4. juli –  10.  juli 2021

Jyderup Højskoles sommerkursus i Elektronisk Musik er både for dig, som vil udvikle din tekniske kunnen, dine kreative evner og dine performance-færdigheder, og for dig som er helt ny og vil kickstarte med elektronisk musik. På Jyderup Højskoles sommerkursus i elektronisk musik er der plads til alle genrer og alle niveauer.

Du har workshops og undervisning med nogle af Danmarks bedste inden for sine felter i dagtimerne, og hver aften er der en aftenaktivitet, f.eks. en koncert, et foredrag, bålaften, filmvisning og andet. Du har hele ugen adgang til Jyderup Electronic’ udstyr og studier, og højskolen ligger midt i den flotteste natur, som der også er tid til at nyde.

Kursets undervisere 2021 er Atte fra Dansk Modular, Henrik Sundh og Rangleklods.

Mandag-tirsdag d. 5.-6. juli skal deltagerne vælge 1 af følgende 2 hold:

Hold 1. Modular synth

En modularsynthesizerbølge skyller over verden for tiden. Formatet eurorack er i dag det mest populære med en voksende skare brugere og nye brands, som bringer helt nye tankegange og teknologier ind i modularverdenen.

Dansk Modular er et community, hvor modularentusiaster mødes for at dele viden, jamme og dykke dybere ned i modular synthese og koncepter sammen. På sommerkurset holder Dansk Modulars Atte (a773) en hands-on workshops i eurorack modularsynthese, både for dem med eget modularsystem – og meget erfaring – og for dem uden. Jyderup Højskoles eget eurorack system står til rådighed og fri afbenyttelse for dem, der endnu ikke har sin egen. Alternativt kan man installere den gratis modulare synthesizer “vcv rack” på sin computer. Der er bl.a. workshops i lyddesign, sequencing, sync og live-modular.

Links:

Hold 2. Ableton Live

Workshop i Ableton Live 10 med Henrik Sundh. Du lærer at optage, sample, bruge en synthesizer, programmere beats, komponere og producere elektronisk musik i Ableton Live.

Holdet er som udgangspunkt rettet mod begyndere og kræver ingen forkundskaber, men niveauet kan justeres efter deltagernes niveau og ønsker. Er du nysgerrig på at lave musik på computer? Skriver du egne sange og vil lære at producere selv? Er du godt i gang og vil fordybe dig og lære gode tricks til din musik? Så er dette hold for dig.

Henrik Sundh er underviser på Jyderup Højskoles linje for elektronisk musik, Jyderup Electronic, og kursusleder på sommerkurset. Henrik har en lang erfaring fra musikbranchen som musiker, producer og underviser. Han optræder under navnet Dodebum som bl.a. har udgivet 3 EP’er på bleep.com og spillet en lang række elektroniske improvisationskoncerter. Han vandt i 2005 to Danish Music Awards med synth-krautrock-impro-bandet Autofant og kultbandet Tys Tys.

Onsdag d. 7. juli – Torsdag d. 8. juli.

De efterfølgende to dage (onsdag-torsdag) holder Rangleklods workshop for alle deltagere.

Rangleklods har siden 2011 udgivet eksperimenterende, men dybt melodisk elektronisk musik, der både passer ind på klubben og i høretelefonerne en tirsdag eftermiddag hjemme i sofaen. De lydlige universer vekselvirker mellem kompleksitet og simplicitet, mellem lys og mørke, orden og kaos. I et Rangleklods track smelter hardware synths, eurorack og trommemaskiner naturligt sammen med organiske elementer som vokal, guitar og field recordings, og sammen skaber de et soundscape, der er under konstant udvikling.

Bag Rangleklods står Esben Nørskov Andersen, der er uddannet på Jysk Musikkonservatorium i Elektronisk Komposition (DIEM). Han har boet i længere perioder i Berlin, spillet over 500 koncerter i hele verden, spillet to fyldte koncerter på Roskilde Festival og udgivet to album og to EP’er, alle anmelderroste.

Lige nu skriver Esben sit næste album for rullende kameraer på YouTube og Twitch, hvor han livestreamer næsten hver eneste dag mandag-fredag. Til workshoppen får du indblik i Esbens arbejdsgang og mange anderledes og inspirerende måder at skabe lyde og arrangere sange på.

Kursusleder – Henrik Sundh

Henrik er underviser og kursusleder på sommerkurset i Elektronisk Musik. Han er komponist, producer og musiker uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang erfaring fra musikbranchen og optræder under navnet Dodebum. Han har blandt andet udgivet tre EP’er på bleep.com med instrumental elektronisk musik og spillet en lang række improvisationskoncerter.

Henrik Sundh er desuden fast underviser på Jyderup Højskoles linje for elektronisk musik, Jyderup Electronic.