søndag 28. juni

Grønland i forandring
28. juni – 4. juli 2020

HVIS GRØNLAND LØSRIVER SIG

Udviklingen mellem Danmark og Grønland forandrer sig hele tiden – Grønland i forandring. Klimaforandringerne og nye fremtidsvisioner i den del af kongeriget udfordrer os. Dertil kommer de nye geopolitiske forandringer, som gør Danmark til en stadig større magtfaktor i verden. Hvordan håndterer vi de nye globale retninger samtidig med, at det grønlandske folk i højere og højere grad ønsker løsrivelse fra Danmark.

Vi mener, der er behov for en fornyet og oplyst og demokratisk samtale om forholdet mellem Danmark, Grønland og hele den arktiske region.

Kursusleder er:

Forfatter, journalist foredragsholder Martin Breum en af landets førende iagttagere af udviklingen i Arktis og i rigsfællesskabet mellem Danmark, Grønland og Færøerne.

Antropolog og journalist Martine Lind Krebs med speciale i Grønland, Arktis og rigsfællesskabet

Poul-Henrik Jensen, forstander på Jyderup Højskole

DAGSPROGRAM