mandag 9. august
– lørdag 14. august

–  4500 kr. pr. uge

Hvad blafrer den røde fane for?

Sommerkursus 9. august – 14. august 2021

En uge i arbejderbevægelsens historie, kunst, sang og musik. Mulighed for at deltage i et spor med akvarel, maleri m.m.

“Arbejderbevægelsen og Højskolen har brug for hinanden”. Sådan sagde landets kulturminister i 2020. Vi har taget hende på ordet, og i samarbejde med Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie (Selskabet for arbejderhistorie) og Arbejdernes Kunstforening har vi lavet et ugekursus. Her kommer vi rundt om arbejderbevægelsen; historien, kunsten og  kulturen. Vi trænger ind i historien,  og stiller spørgsmålet: Er der i hele taget arbejdere og har de en særlig kultur i vore dage?”
Vi har fået en række spændende foredragsholdere til at komme til Jyderup netop den uge. Hver formiddag kan man vælge mellem at arbejde med billeder og akvareller m.m. under kyndig vejledning af Claus Handgaard, eller at høre foredrag og deltage i debatten. Om eftermiddag samles vi alle til foredrag og debat.
Der erogsåen særlig udflugt til lokalområdet på programmet.
NB: Der er venteliste til alle eneværelser.
Kursus program:

Kursusledere:

Poul-Henrik Jensen, Jyderup Højskole

Mads Bruun Pedersen, Selskabet til forskning i arbejderbevægelsens historie/Selskabet for arbejderhistorie

Kurset er tilrettelagt  i samarbejde med Selskabet for arbejderhistorie, Arbejderens Kunstforening.

KURSUSLEDER –  Poul Henrik Jensen

Poul Henrik elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet diplomjournalist og har læst historie. Tidligere har han arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).