søndag 30. juni

Børn
–  2500 kr. pr. uge

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Højskoleophold med musik, børn og unge
Uge 27 / søndag den 30. juni – lørdag den 6. juli

Musik, børn og unge

Et kursus for børn og deres voksne med lyst til musik

Tag dine børn i hånden og brug en uge med musik, instrumenter og kreativt fællesskab, hvor store og små skaber musik sammen.

Det er ønsket om et musikalsk fællesskab med børn, der er i fokus. Der er både plads til den erfarne musikpædagog eller familien der gerne vil lære at spille musik sammen. Vi motiverer hinanden og bruger hinandens kompetencer til fælles læring. Du kan både komme alene eller med børn.

Det er en uge, hvor du både kan udvikle dig som musikpædagog, og give din viden videre til andre, eller du kan udvikle din egen og dine børns musikalitet. Kom og opfyld drømmen om at spille et instrument eller lære et nyt instrument at kende i et fællesskab med børn og voksne. Samtidig skal vi nyde højskolelivet, med god mad, fællessang, naturen omkring os, bålaftener og meget mere på Jyderup Højskole. Fællesskab og musik er i fokus

Underviserne er tre musikere og musikpædagoger, som gennem en årrække har undervist og formidlet musik til børn og voksne i børneinstitutioner, folkeskoler, musikskoler, ungdomsskoler, plejehjem ed videre. Vores virke er at skabe et musikalsk fællesskab, uanset hvilke forudsætninger den enkelte har. Du behøver ikke at kunne spille på et instrument eller være god til at synge for at være med på kurset – lysten til musik er nok. Vores erfaring viser imidlertid, at mange får lyst til at lære at spille et instrument eller gå til en form for musik efter at have deltaget på et af vores kurser.

Denne musikuge er uden præstationsræs og talentfokusering, som ofte forbindes med musikundervisning. Kort sagt alle er velkomne

Underviserne

Underviserne på kurset har en bred baggrund i det musikalske landskab. Udover at have stor undervisningserfaring er de også professionelle musikere, sangskrivere, tekstforfattere, producere og komponister. Der vil også komme oplæg udefra fra folk, som gennem deres virke har stor viden om pædagogik, og den musikkultur vi lever i, og hvordan vi kan udvikle den.

Programmet for dagene vil således være en blanding af forelæsninger, workshops og diskussioner.

Kurset er kommet i stand på initiativ af musikskolen Music House i samarbejde med Jyderup Højskole.

UNDERVISER – Lotte Brøndum

Lotte Brøndum er musiker, komponist og musiklærer, og har arbejdet med en bred vifte indenfor musikken. Hun har blandet sin turnevirksomhed og sit komponistvirke med undervisning igennem 35 år. Indenfor undervisningsområdet startede hun sin karriere på Den Rytmiske Aftenskole i 1983, hvor hun underviste i klaver og sammenspil. Siden videreuddannede hun sig med konservatorieforberedende kurser i musikteori og pædagogiske kurser på blandt andet Musikhøjskolen på Frederiksberg. Endvidere har hun undervist i sangskrivning i Gentofte Kommune, og en række af musikskoler og aftenskoler i Gentofte, Hvidovre og København.

Lotte har været ansvarlig for Musikafdelingen i Skovshoved Fritidscenter fra 2008-2013, og har senest etableret Music House, som er en Musikskole med en særlig pædagogisk profil. Som musiker og komponist har Lotte blandt andet turneret med bandet Miss B Haven, skrevet musik til teaterstykker på Husets Teater og musikopsætninger i Saltlageret i København. Derudover har hun deltaget i Internationale sangskrivnings-retreats i Sverige og Danmark og har skrevet og udgivet musik med blandt andet Engelske Boo Hewerdine og Michael Weston King.

UNDERVISER – Anna María Björnsdóttir

Anna María Björnsdóttir er en islandsk sangerinde og musiker, som er ved at blive færdig med en kandidat i didaktik og musikpædagogik på Århus universitet. Hun har undervist i sang og vokal-improvisation igennem mange år. Anna María har udgivet to soloplader, hvor hun på den første komponerede musik til gamle islandske digte og på den anden komponerede musik til kærlighedsdigte, som hendes bedstefar skrev til hendes bedstemor i over 60 år. Derudover har hun udgivet to plader med den nordiske vokal improvisationsgruppe IKI, hvoraf den første vandt en Danish Music Award i 2011.

UNDERVISER – Jesper Ørberg

Jesper Ørberg er musiker(pianist), komponist og producer og stifter af Musiklaboratoriet, hvor han underviser børn i at bruge computeren som et musikinstrument. Jesper er uddannet folkeskolelærer og cand.mag. i musikpædagogik og didaktik og har gået på Dick Groove School of Music i USA. Han arbejder i øjeblikket som musiklærer i Street Værk på Ellebjerg skole, som er en del af projektet Mere Musik til Byens Børn i Københavns kommune og som folkeskolelærer på Hellerup skole. Desuden er han freelance musiker/komponist/producer og er medlem af bandet Bamboo Brothers.

OPLÆGSHOLDER – Jens Skou Olsen

Jens Skou Olsen er jazzmusiker, forfatter og foredragsholder. Han er Ph.d. fra RUC og docent og hovedunderviser på diplomuddannelsen i kulturledelse på Den Danske Scenekunstskole i København. Sideløbende er han med sin kunstneriske praksis optaget af den aktuelle samfundsudvikling, hvor han ser overfladiskhed, letkøbthed, ensomhed, rodløshed, pseudo-arbejde, pseudo-akademisering, salgstænkning og smartness som kræfter, der truer med at løbe vores kultur over ende. Jens sidder i bestyrelsen for SOPHIA – Tænketank for pædagogik og dannelse.