søndag 30. juni

Børn
–  2500 kr. pr. uge

INFORMATION OG TILMELDING TIL
Højskoleophold med musik, filosofi og pædagogik
Uge 27 / søndag den 30. juni – lørdag den 6. juli

Højskole med musik, filosofi og pædagogik

Brug en uge af sommeren på et forrygende højskoleophold med musik, filosofi, pædagogik og bliv klædt på til et liv med et aktivt skabende musikalsk indhold. Det bliver en uge fyldt med kreative musikalske aktiviteter og mennesker.

Inspiration og redskaber til et musikalsk virke

Med dig hjem får du inspiration og redskaber til at bruge musik på en intuitiv og skabende måde både i dit eget liv, og i de fællesskaber du er i. Du vil opleve dig selv, som det musikalsk skabende menneske du er og få pædagogisk viden om musikalsk opdragelse og undervisning. Når ugen er omme, vil du bedre kunne håndtere og formidle musikalske aktiviteter og traditioner i hjemmet, på dit arbejde, i skolen eller på din uddannelse. Det vil også kunne hjælpe dig i din støtte til dine egne eller andre børns musikalske opdragelse og samtidig skabe større fokus på sanselighed og selvværd.

Du kommer igennem mange forskellige musikalske aktiviteter som fx sangskrivning, improvisation, circle song, rytmik og elektronisk musik. På baggrund af aktiviteterne laver vi musikpædagogiske og filosofiske oplæg og diskuterer sammen vores erfaringer og oplevelser.

Også for børn

Opholdet er både for børn (fra 7 år) og voksne, fordi vi skal blive klogere på hinandens musikalitet på tværs af generationer og identiteter. Udgangspunktet er, at musikalitet er en måde at være i verden på og som sådan noget alment menneskeligt. Musik har eksisteret i alle kulturer i hele menneskehedens historie, og derfor er musikalitet ikke kun en individuel færdighed men et universelt menneskeligt anliggende.

Underviserne

Underviserne på kurset har en bred baggrund i det musikalske landskab. Udover at have stor undervisningserfaring er de også professionelle musikere, sangskrivere, tekstforfattere, producere og komponister. Der vil også komme oplæg udefra fra folk, som gennem deres virke har stor viden om pædagogik, og den musikkultur vi lever i, og hvordan vi kan udvikle den.

Programmet for dagene vil således være en blanding af forelæsninger, workshops og diskussioner.

Kurset er kommet i stand på initiativ af musikskolen Music House i samarbejde med Jyderup Højskole.
Læs mere om Music House her

UNDERVISER – Lotte Brøndum

Lotte Brøndum er musiker, komponist og musiklærer, og har arbejdet med en bred vifte indenfor musikken. Hun har blandet sin turnevirksomhed og sit komponistvirke med undervisning igennem 35 år. Indenfor undervisningsområdet startede hun sin karriere på Den Rytmiske Aftenskole i 1983, hvor hun underviste i klaver og sammenspil. Siden videreuddannede hun sig med konservatorieforberedende kurser i musikteori og pædagogiske kurser på blandt andet Musikhøjskolen på Frederiksberg. Endvidere har hun undervist i sangskrivning i Gentofte Kommune, og en række af musikskoler og aftenskoler i Gentofte, Hvidovre og København.

Lotte har været ansvarlig for Musikafdelingen i Skovshoved Fritidscenter fra 2008-2013, og har senest etableret Music House, som er en Musikskole med en særlig pædagogisk profil. Som musiker og komponist har Lotte blandt andet turneret med bandet Miss B Haven, skrevet musik til teaterstykker på Husets Teater og musikopsætninger i Saltlageret i København. Derudover har hun deltaget i Internationale sangskrivnings-retreats i Sverige og Danmark og har skrevet og udgivet musik med blandt andet Engelske Boo Hewerdine og Michael Weston King.

UNDERVISER – Anna María Björnsdóttir

Anna María Björnsdóttir er en islandsk sangerinde og musiker, som er ved at blive færdig med en kandidat i didaktik og musikpædagogik på Århus universitet. Hun har undervist i sang og vokal-improvisation igennem mange år. Anna María har udgivet to soloplader, hvor hun på den første komponerede musik til gamle islandske digte og på den anden komponerede musik til kærlighedsdigte, som hendes bedstefar skrev til hendes bedstemor i over 60 år. Derudover har hun udgivet to plader med den nordiske vokal improvisationsgruppe IKI, hvoraf den første vandt en Danish Music Award i 2011.

UNDERVISER – Jesper Ørberg

Jesper Ørberg er musiker(pianist), komponist og producer og stifter af Musiklaboratoriet, hvor han underviser børn i at bruge computeren som et musikinstrument. Jesper er uddannet folkeskolelærer og cand.mag. i musikpædagogik og didaktik og har gået på Dick Groove School of Music i USA. Han arbejder i øjeblikket som musiklærer i Street Værk på Ellebjerg skole, som er en del af projektet Mere Musik til Byens Børn i Københavns kommune og som folkeskolelærer på Hellerup skole. Desuden er han freelance musiker/komponist/producer og er medlem af bandet Bamboo Brothers.

OPLÆGSHOLDER – Jens Skou Olsen

Jens Skou Olsen er jazzmusiker, forfatter og foredragsholder. Han er Ph.d. fra RUC og docent og hovedunderviser på diplomuddannelsen i kulturledelse på Den Danske Scenekunstskole i København. Sideløbende er han med sin kunstneriske praksis optaget af den aktuelle samfundsudvikling, hvor han ser overfladiskhed, letkøbthed, ensomhed, rodløshed, pseudo-arbejde, pseudo-akademisering, salgstænkning og smartness som kræfter, der truer med at løbe vores kultur over ende. Jens sidder i bestyrelsen for SOPHIA – Tænketank for pædagogik og dannelse.