søndag 1. august

MUSIK MED RØDDER
Information og tilmelding – sommerkursus
1. august – 7. august 2021

Musikken bliver kaldt Folkemusik, Spillemandsmusik, Roots, Folk og meget, meget mere.

Ja, kært barn har mange navne. Fælles for det hele er, at musikken har rødder i en folkelig tradition. Man kan også sige, at det er Musik med Rødder.

Bliv bedre på dit instrument. Vi arbejder med sammenspillets svære kunst. Vi spiller sammen, lærer om musikforståelse, stemninger og historier om musikken. Vi spiller og lytter. Vi vil lege med musikken, improvisere og arbejde med de forskellige måder at udsmykke melodierne på og gøre den gamle musik til vores. Der arbejdes både med og uden noder.

Med afsæt i den danske spillemands- og folkemusik tager vi på en musikalsk rejse, hvor vi besøger Skotland/Irland. Vi spiller reels, jigs, hornpippes mv. og både de klassiske og ukendte sange. Herefter rejser vi over Atlanten i hælene på emigranterne til USA. Her kan vi møde Oldtime/Bluegrass og folkesange, Cajun fra Mississippiflodens delta og Country fra Nashville, Tennessee. Melodierne vil blive tilpasset deltagerne.

Det glade musikalske og muntre sammenspil er kursets omdrejningspunkt.

Oplev højskolelivet med fællessang, magiske morgensamlinger, fængslende foredrag og det lune samvær.

Særpris for Musik med Rødder og Musik med Klaus Pindstrup: 6.800 kroner for begge uger.

UNDERVISER – Kaj Bertelsen

Kaj Bertelsen spiller harmonika, guitar og tinwhistle, og han har i over 30 år undervist på kurser og højskoler over det ganske land. Spiller irsk musik i Fairy Hills, og spillemandsmusik i harmonikaklubben Kielgasterne. Han arbejder til som dagligt fri- og musikskolelærer, og er desuden formand for landsforeningen Danske Harmonikaspillere. Kaj har skrevet bogen ”Elementær Musiklære for Rytmisk Harmonika”.

UNDERVISER – Louise Ring Vangsgaard

Louise har spillet siden barneårene og har en klassisk musikopdragelse i bagagen, men har siden sin første fascination af folkemusikken fordybet sig i både de nordisk og irske musiktraditioner. Hun spiller irsk musik i Tradish og irsk/amerikansk i The Happy River Band, men er desuden kendt fra adskillige sessions på pub´er og festivaler og deltagelse i mange musikalske projekter.

UNDERVISER – Shane Donnelly

Shane Donnelly (Vokal og guitar) er født og opvokset i Limerick, Irland, og har været professionel musiker siden han var 16 år gammel. Han er vokset op som en del af den irske musikscene, og forlod Irland, da han var i starten af tyverne. Herefter spillede han sig vej gennem Europa, før han nåede til Danmark. Han flyttede til Danmark for 20 år siden og er blevet en del af folkemusikscenen her. Som halvdelen af Duoen “Jane & Shane” har han haft en rivende musikalsk karriere. Duoen har samarbejdet med Niels Hausgaard, John Sheahan (The Dubliners), DR UnderholdningsOrkestret & Ålborg Symfoniorkester og mange flere. Shane spiller desuden med Louise i The Happy River band

KURSUSLEDER – Forstander Poul Henrik Jensen

Poul Henrik elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet diplomjournalist og har læst historie. Tidligere har han arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).