søndag 28. juli

MUSIK MED RØDDER
Information og tilmelding – sommerkursus
28. juli – 3. august 2019

Folkemusik, Spillemandsmusik, Roots, Folk – kært barn har mange navne. Fælles for det hele er musik med rødder i en folkelig tradition. Vi kalder det Musik med Rødder.

Bliv bedre på dit instrument eller lær et nyt, udgangspunktet er dig, uanset hvilket niveau du er på. Vi tilbyder undervisning i violin, bas, guitar og harmonika. Vi spiller både sammen og hver for sig, og du lærer at komponere, improvisere og fange dit publikum som solo eller sammen med andre. Alle instrumenter og udtryk er velkommen. Du vælger hvilket hold du vil på – en nedenfor, og undervejs i ugen mødes vi på tværs i nye blandede grupper og konstellationer.

Hold 1 – Musik med Rødder

Med afsæt i den danske spillemands- og folkemusik tager vi på en musikalsk rejse, hvor vi besøger Skotland/Irland. Vi spiller reels, jigs, hornpippes med videre og spiller både kendte klassiske og ukendte sange. Herefter rejser vi over Atlanten i hælene på emigranterne til USA med Oldtime/Bluegrass og folkesange fra Appalachebjergene, Cajun fra Mississippiflodens delta og Country fra Nashville, Tennessee.
Vi arbejder med spilleteknikken, basspillet og det rigtige ”taw” til de forskellige genrer. Vi leger med musikken, improviserer, finder på og gør den gamle musik til vores. Vi spiller solo, i duo, i gruppe og har sammenspil med violin- og guitarholdet. Vi mærker sammenspillets glæder og bliver samtidig dygtigere på vores instrumenter.

Underviser: Kaj Bertelsen
Kaj er harmonikaspiller af guds nåde i den folkelige tradition og tillige en fantastisk historiefortæller med vanlig underspillet nordjysk humor. Han er også formand for Danske Harmonikaspilleres Landsforbund og har i mange års erfaring med undervisning på forskellige højskoler.

Hold 2 – Musik med Rødder

Her er det musikken og sammenspillet, der er i centrum – ikke det enkelte instrument. Derfor er alle instrumenter velkomne – ikke kun violiner. Alle der spiller musik, kan opleve den glæde, energi og magi, musikken rummer.

Underviser: Klaus Pindstrup
Klaus er en af Danmarks bedste som violinist og harmonikaspiller og tidligere lektor på musikkonservatoriet. Han er idémand bag Himmerlands Folkemusikskole og udfolder sig samtidig aktivt på den danske musikscene.

KAJ BERTELSEN – HARMONIKA

KLAUS PINDSTRUP – VIOLIN

PER WORM – GUITAR

Per er uddannet klassisk guitarist og optræder med sin egen musik, hvor han blander comedy/sangskrivning/politik/liv og død med mere.

POUL-HENRIK JENSEN – KURSUSLEDER

Udover at have det øverste ansvar for skolen, underviser Poul-Henrik i kulturledelse og er gennemgående ved skolens morgensamlinger.

Poul-Henrik elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet som diplom journalist og læser historie. Han har arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).

E-mail: ph@jyderuphojskole.dk