søndag 21. juli

Politik og Filosofi – sommerkursus
21. – 27. juli 2019

Studenterkredsens sommermøde – Havet

Havet har været og er til stadighed en kilde til inspiration for litteratur og maleri, hjemsted for blandt andet Herman Melvilles Moby Dick og Bibelens Livjatan, både ophøjet og angstprovokerende i sin vælde og uudgrundelighed. Også som politisk vilkår og mulighed har havet gjort sig gældende i sin funktion af krigsskueplads i Danmarks historie og aktuelt i form af den sidste grænse for flygtninges og migranters vej til det forjættede Europa. Drag med, når Studenterkredsen udforsker havet som æstetisk, politisk, litterært og teologisk fænomen langt ind i nattens dyb, hvor champagneboblerne flyder frit, indtil Solen stiger af dets skød.

Onsdagens tur går til Sjællands Odde for at blandt andet at bese Willemoes’ gravmæle og tage en dukkert i vandet, undervejs vil forstander Poul-Henrik Jensen berette om Willemoes og Englandskrigene og andre seværdigheder i denne smukke del af Danmark

Foredrag

• Ph.d.-stipendiat, cand.mag. Rasmus Vangshardt, der vil foredrage under titlen: ”Havet og ’det oceaniske’ som kunstnerisk motiv og kulturkritisk strategi i Vestens litteraturhistorie”
  • Lektor i filosofi, idéhistorie og religion Aksel Haaning, der vil foredrage om C. G. Jungs dybdepsykologi (titel kommer snaret).

Derudover vil valgmenighedspræst for Kjellerup Valgmenighed, Kristoffer Garne, forestå årets gudstjeneste i samarbejde med organist for Højdevangskirken, Jannik Vedel.

Alle er velkomne

Studenterkredsens Sommermøde, Politik og Filosofi 2019 holdes som vanligt på og i samarbejde med Jyderup højskole. Alle er velkomne og du behøver ikke være medlem af studenterkredsen for at deltage. Der gives rabat til medlemmer af Studenterkredsen, så prisen for medlemmer bliver 2.300 kr.

Læs mere om studenterkredsen