DATOER

–  4500 kr. pr. uge

Sangskrivning og historiefortælling

Sommerkursus 1. august – 7. august 2021

Vi byder på en uges intensivt arbejde med scenisk fortællekunst. Vi udvider endnu engang sfæren, og inddrager ’historiefortælling’ som et selvstændigt undervisningsområde. Det betyder at kurset i langt højere grad vil arbejde og eksperimentere med live-optræden i sin helhed. Der er ikke kun fokus på sangene (sangtekst og musik), men også på det der sker før og efter: hele tilblivelsen og fremførelsen og dermed performance som scenekunst.

Om du synger som en lærke, er dygtig til harmonier eller egentlig ikke rigtigt kender din egen stemme endnu, er af mindre betydning. Det handler i langt højere grad om at du har noget på hjerte – om at du har lyst til at fortælle, formidle, stå på en scene, påvirke, samtale og har lyst til at indtage et publikum.

Dette års kursus kommer til at foregå samtidig med musikkurset ‘Musik med Rødder’.

Kurset tilrettelægges så der både bliver workshops, ene-undervisning med fordybning i den enkeltes arbejder, plenumundervisning med oplæg, samt samspils-grupper med fokus på arrangement. Vær opmærksom på at kurset tager afsæt i at producere nyt materiale. Der vil være stillede opgaver og tema-tilrettelagt undervisning.

Aftnerne er tilrettelagt så der bliver rig lejlighed til samspil på tværs af kurser (se kurset Musik med Rødder som kører samtidig).

NB: Der er venteliste til alle eneværelser.
 På kurset skal vi arbejde med at
  • skrive tekster
  • spille på instrumenter
  • optræde live
  • mestre timing
  • arbejde med tempo og pauser

Underviser – Louise Hausgaard

Louise Hausgaard er uddannet i kulturanalyse og dansk, og arbejder med tekst på et meget detaljerigt plan. Hun har fokus på indhold, mening og budskaber i tekstarbejdet, og assisterer/sparrer individuelt med ideer og form. Når Louise underviser, stiller hun skarpt på de handlinger vi foretager os der udløser pinlighed, nærvær, forløsning og latter. Louises tilgang til scenen har derfor især fokus på intro-arbejde, fysisk ageren, timing og helhedsudtryk og flow.

Underviser – Per Worm

Per Worm er solist, sangskriver, uddannet i guitar, og lever af og i musikkens verden. Han har undervist i klassisk guitarspil og sangskrivning rundt om i landet i mange år. Per har modtaget priser indenfor Comedy og Storytelling. I sin undervisning har Per særligt øje for den enkelte deltagers særegne egenskaber – måske endda ikke selv-opdaget endnu. Han tager således udgangspunkt i den enkelte og i dét sted eleven befinder sig nu rent musikalsk. Herfra starter rejsen videre.

facebook.com/perwormmusic