SE UGESKEMA

KUNST PÅ JYDERUP HØJSKOLE

Kunst / Samtidskunst / Graffiti

Om undervisningen:
På kunstlinjen arbejder vi ud fra learning by doing princippet. Det vil sige, at vi tror på at udvikling og lærring sker når du som elev kaster dig ud i nye ting og tør fejle. Til gengæld for dit får du intensiv og energisk undervisning som kunstlærer, Anders Rewentlow lover bliver både udfordrende, hård, spændende og sjov!

Undervisningen er en blanding af teori og praksis. Det praktiske er udover introduktioner til forskellige håndværk, i høj grad givet ved den enkelte elevs indsats – Jo mere du selv arbejder jo bedre vejledning kan du få og jo mere kan du udvikle dig kunstnerisk. Som en vigtig del af undervisningen kigger vi på hele kunstverdenen og alle dens aspekter i alt fra den ikke-kommercielle aktivistiske kunstpraksis til den kommercielle kunst og forskellige kuratoriske praksisser. I løbet af semesteret besøger vi aktuelle udstillinger rundt om i Danmark og får besøg af inspirerende gæstelærere.

Det lærer du på et semester på kunstlinjen:
– Hvad det vil sige at arbejde seriøst og fokuseret med samtidskunst.
– At udvikle et projekt. Fra ide til færdigt værk.
– At organisere dig selv, som kunstner.
– At kuratere og lave en udstillinger med alt, hvad det indebære af overvejelser fra projekt beskrivelse til færdig udstilling. At tale om og forstå dit eget værk
– Hvis du som elev har særlige ønsker om at søge ind på et af kunstakademierne i Danmark eller i udlandet vil vi også vejlede dig og hjælpe dig i den retning du ønsker.

GRAFFITIKURSUS – ET UNIKT TILBUD
Som den eneste Højskole i Danmark tilyder vi som en del af vores kunstkursus en hel måned med undervisning i Graffiti. Graffiti-forløbet varer 4 uger og introducerer bl.a. med historie og teori om grafittiens udvikling fra tags på toge i 70ernes New York, frem til i dag, hvor Graffitien er en af verdens største og mest indflydelsesrige kreative bevægelser. Du vil udover at komme til at kende historien, lære sprayteknikker og få en unik mulighed for at male dine egen kæmpe pieces på skolens helt egen 30 meter lange graffitivæg.

Der må påregnes materialeudgifter i forbindelse med graffitiforløbet. Regn med imellem 3-600.kr som minimum, primært til spraydåser. Du kan købe materialer af skolen, men må også gerne selv medbringe eller købe dåser mm.
Link til graffiti butik: https://www.runforcover.dk/spraycans

ANDRE SÆRLIGE FORLØB OG GÆSTELÆRERE
Zine/serigrafi workshop med Kunstner Zven Balslev.

Performance workshop med Billedkunstner Kim Grønborg.

Tegneserie workshop med Tegnefilm skaber og tegnefilmsinstruktør Sabine Ravn

MATERIALER
Du som elev selv skal betale for de materialer du bruger i undervisning. Skolen indkøber oftest materialer, der skal bruges til specifikke workshops og eleverne kan så vælge at købe dem af skolen.

KREATIVT MILJØ
Som elev på Jyderup Højskole bliver du en del af et kreativt miljø. Skolen rummer flere andre kreative linjer, som du også får mulighed for at prøve kræfter med bl.a som et af mange valgfag, såsom: Kreativ skrivning, udeliv, elektronisk musik, ukulele, vævning og litteratur. Der vil også i løbet af et semester være forskellige samarbejdsprojekter mellem skolens linjer. Herudover vil du indgå i højskolens daglige liv, som udover kunst-linjens undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.Højskolen har hjemme i et gammelt slot tæt ved skov og sø, kun en time fra København i tog og bil.
På skolen er der desuden rig mulighed for at sejle i kano, overnatte på tømmerflåde og tage en tur i sauna.

FAST UNDERVISER:
Anders Reventlov

Vores faste underviser på Jyderup Højskole er Billedkunstner Anders Reventlov

Han er uddannet fra det Jyske kunstakademi og yderst aktiv på den danske kunstscene udover at være en fantastisk energisk og motiverende underviser så har han selv gang i mange projekter udover højskolen. Blandt andet køre han et udstillingsrum i Jyderup på der hedder Tegn:Artspace, her vil der løbende være ferniseringer som eleverne på kunstlinjen selvfølgelig skal deltage i, her kan de møde de udstillende kunstnere og se samtidskunst på højt niveau. Det at vi har en underviser der professionelt arbejder med kunst er guldværd da det smitter af på undervisningen at han har fingrene i kunstens verden konstant.

TIDLIGERE GÆSTELÆRERE PÅ KUNSTLINJEN

Billie Maya Johansen

Lilibeth Cuenca

Morten Schelde

Loomit
Graffitikunstner

CMPone
Graffitimaler/kunstner

Marie Rømer Westh

Jan Danebod

Sylvest Alexis Jeppesen
Tegneserietegner

Zven Balslev
Billedkunstner

HVAD SIGER DE TIDLIGERE ELEVER?
Eric Steiger

“What I got from Jyderup Højskole, and the art class, was total freedom to do what I liked. The only boundary to that freedom was the discipline that I discovered I had to enforce on myself if I was going to be successful with my artwork. Also, I was exposed to many different ways of working that never would have occured to me had I not been at the school, which greatly opened up my own practice. And last, but not least, Anders Reventlov gave me the kick in the ass I needed to move forward.”

Eric SteigerElev på kunst 2016
Preben Højer

“Kunstlinjen har givet mig en bred forståelse for kunst og fået mig til at tænke over det jeg laver, hvorfor jeg laver det, samt hvad der giver mening for mig at lave. Derudover har jeg fået en bedre forståelse for kunst og andre kunstnere både danske og internationale, og gennem mange gode samtaler og dialoger fået sat ord på hvorfor de gør som de gør. Alt i alt har det givet mig blod på tanden, fornyet lyst til at lave kreative ting, og gjort det muligt nu at leve af min hobby!”

Preben HøjerElev på kunst 2016