–  1400 kr. pr. uge

–

Studietur er ikke inkl. prisen

KURSER

Efterår 2017

• 18 uger: 13. aug. – 16. dec.
  • 12 uger: 13. aug. – 4. nov.
  • 12 uger: 24. sep. – 16. dec.

Forår 2018

• 24 uger: 7. jan. – 23. juni
  • 12 uger: 7. jan. – 31. marts
  • 12 uger: 1. april – 23. juni

Efterår 2018

• 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
  • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
  • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

SE UGESKEMA 2016

Kunst på Jyderup Højskole

(CLICK HERE FOR ENGLISH VERSION)

Om undervisningen:
På kunstlinjen tror vi på at udviklingen og lærdommen sker når du som elev kaster dig ud i nye ting og tør at fejle – Learning by doing. Vores kunstlærer Anders Reventlov lover tilgæld at præsenterer en intensiv og energisk undervisning, som han lover både bliver udfordrende, hårdt, spændende og sjovt.

Undervisningen er en blanding af teori og praksis. Det praktiske er udover håndværks introduktioner i høj grad op til den enkelte elevs indsats – Jo mere du selv arbejder jo bedre vejledning kan du få og jo mere kan du udvikle dig kunstnerisk. Som en vigtig del af undervisningen kigger vi på hele kunstverdenen og alle dens aspekter i alt fra den ikke-kommercielle aktivistiske kunstpraksis til den kommercielle, kunstnerisk praksis og kuratorisk praksis. I løbet af semesteret besøger vi løbende aktuelle udstillinger i Danmark og får besøg af inspirerende gæstelærere fra ind- og udland.

Det lærer du på et semester på kunstlinjen:
– At arbejde med graffiti, maleri, tegning, skulptur, video og installation.
– Hvad det vil sige at arbejde seriøst og fokuseret med kunst.
– At udvikle et projekt. Fra ide til færdigt værk.
– At organisere dig selv, som kunstner.
– At kuratere og lave en udstillinger med alt, hvad det indebære af overvejelser fra projekt beskrivelse til færdig udstilling. At tale om og forstå dit eget værk
– Hvis du som elev har særlige ønsker om at søge ind på et af kunstakademierne i Danmark eller i udlandet vil vi også vejlede dig og hjælpe dig i den retning du ønsker.

KREATIVT MILJØ
Som elev på Jyderup Højskole bliver du en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere andre kreative linjer, som du også får mulighed for at prøve kræfter med i de mange valgfag, her kan du blandt andet vælge: Kreativ skrivning, graffiti, udeliv, elektronisk musik, ukulele, vævning og litteratur. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover kunst-linjens undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.
Der vil i løbet af et semester være forskellige samarbejdsprojekter med skolens øvrige linjer. Højskolen har hjemme i et gammelt slot tæt ved skov og sø, kun en time fra København i tog og bil.
På skolen er der muligheder for at sejle i kano, overnatte på tømmerflåde og tage en tur i sauna.

MADEN
Skolens køkken  fokuserer på økologi og lokale fødevare, med mulighed for at være både vegetar, veganer og glutenallergiker.

Semesteret starter d. 13 august til den 16 dec i alt 18 uger. – For tilmelding se i skærmens venstre side

Kunstlinjen tilbyder workshops, teori og gæstelærere

Få faglig feedback og lær nye arbejdsmetoder i din kunst

Den faste underviser Anders Reventlov, vil kaste dig ud i retninger og måder at tænke kunst på, som du ikke troede var mulig. Undervisningen er workshopbaseret og krydret med teori samt en masse inspirerende gæstelærere, og tilrettelagt, så du både har mulighed for at få ny inspiration samt tid til at arbejde med dit eget udtryk.

Hvis du vælger kunstlinjen, får du en unik mulighed for at møde og arbejde sammen med etablerede danske og internationale kunstnere, grafikere og graffitimalere.

LINJEFAGSLÆRER på KUNSTLINJEN – ANDERS REVENTLOW

Han udfordre og guider dig til at blive bedre og mere kreativ

Fast underviser. Uddannet Billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi 2004-2009. Har malet graffiti siden 1996. Anders arbejder med en idé om at tegning kan være skrift, og med udgangspunkt i de mexicanske muralisters tankegang om kunsten, som noget der skal være tilgængeligt for den brede befolkning.

TIDLIGERE GÆSTELÆRERE PÅ KUNSTLINJEN

Lilibeth Cuenca
Kunstner

Morten Schelde
Kunstner

Loomit
Graffitikunstner

CMPone
Graffitimaler/kunstner

Marie Rømer Westh

Jan Danebod

Sylvest Alexis Jeppesen
Tegneserietegner

Zven Balslev
Billedkunstner

HVAD SIGER DE TIDLIGERE ELEVER?

Eric Steiger

“What I got from Jyderup Højskole, and the art class, was total freedom to do what I liked. The only boundary to that freedom was the discipline that I discovered I had to enforce on myself if I was going to be successful with my artwork. Also, I was exposed to many different ways of working that never would have occured to me had I not been at the school, which greatly opened up my own practice. And last, but not least, Anders Reventlov gave me the kick in the ass I needed to move forward.”

Eric SteigerElev på kunst 2016
Preben Højer

“Kunstlinjen har givet mig en bred forståelse for kunst og fået mig til at tænke over det jeg laver, hvorfor jeg laver det, samt hvad der giver mening for mig at lave. Derudover har jeg fået en bedre forståelse for kunst og andre kunstnere både danske og internationale, og gennem mange gode samtaler og dialoger fået sat ord på hvorfor de gør som de gør. Alt i alt har det givet mig blod på tanden, fornyet lyst til at lave kreative ting, og gjort det muligt nu at leve af min hobby!”

Preben HøjerElev på kunst 2016