PRISER

Almindelig elev
–  1400 kr. pr. uge
(Inkl. kost, logi og undervisning)

Dagselev
– 
1000 kr. pr. uge
(inkl. kost og undervisning)

Studietur er ikke inkl. prisen

Tilmeldingsgebyr:
950 kr
(Tilmelding er først gældende når tilmeldingsgebyret er betalt)

KURSER

Forår 2018

 • 24 uger: 7. jan. – 23. juni
 • 12 uger: 7. jan. – 31. marts
 • 12 uger: 1. april – 23. juni

Efterår 2018

 • 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
 • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
 • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

SE UGESKEMA

MUSIK 

Vil du skabe musik sammen med andre og samtidig lære at skrive og producere dine egne sange? Og vil du bo i et kreativt og inspirerende miljø på et gammelt slot i den smukke natur? – Så er Jyderup Højskoles musik-linje noget for dig!

Musiklinien er bygget op omkring tre grundpæle; sangskrivning-samspil-produktion, og undervisningen er sammensat på en måde som klæder dig på til at blive bedre til hele den skabende proces som musiker både som individualist og sammen med andre.

Tre faser i musikkens liv som er lige vigtige
Med sangskrivning skal forstås den komposition der ligger til grund for musikken. Det kan både være en sang i traditionel forstand, hvor vi tager afsæt enten i en bestemt arbejdsgang eller kigger nærmere på en stilart, men vi vil også undersøge grænserne for, hvornår en sang bliver til en sang, og hvad der skal til for at man overhovedet oplever, at der bliver fremført en komposition.

Samspillet er alt det hvor vi interagerer med andre omkring musik i alt lige fra jamsession, bandsammenhæng til opsætning og udførelse af turneer og koncerter. Det kan være at vi lærer vores sang fra os til de andre på holdet, eller vi sammensætter et orkester udefra den flok instrumentalister vi er. Vi fokuserer både på at få vores ide til at fungere, og at finde vores rolle i bandsammenhæng. Vi vænner os til at sætte ord på vores idéer og tænke performativt.

Produktionsdelen handler om at få dokumenteret det vi har skabt.
Afhængigt af, hvordan de forskellige kompositioner falder ud, og hvad der passer til den enkelte elev, så kan dokumentationen være alt fra en telefon- eller kassettebåndsoptagelse til en færdig produktion lavet i Logic eller Ableton Live.

Vi får opbygget en samling skitser, sange, tracks, øvelokalsoptagelser og har når semesteret er omme en lidt bedre forståelse for både hvem vi er som kunstnere, og hvad mulighederne og faldgruberne er når vi arbejder med at skabe musik.

Underviserne:
Linjen bliver ledet af Anders Wallin, som blandt andet spiller med i bandet Skammens Vogn. Han har også sit eget solo-projekt som hedder The Gun, og så har han tidligere spillet med Blue Foundation.

Undervejs i forløbet vil du blive præsenteret for forskellige gæsteundervisere såsom Pato, Kirstine Stubbe Teglbjærg (Hun Solo og Blue Foundation) og Per Worm
Skolen har løbende besøg af såvel nationale som internationale sangskrivere og musikere som tager ophold i en kortere periode.

Koncerter:
Forårssemesteret der starter i januar ligger ud med en koncert med en af sangskrivningens grand old men Niels Hausgaard. Vi har derudover en stor del af undervisningen tilrettelagt, således at vi løbende for lejlighed til at optræde live på spillesteder og venues. I Jyderup findes Cafe Habibi hvor vi en gang hver måned arrangerer Open Mic.

KREATIVT MILJØ
Som elev på Jyderup Højskole bliver du en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere andre kreative linjer, som du også får mulighed for at prøve kræfter med i de mange valgfag, hvor du kan vælge fag som fx: Kreativ Skrivning, Graffiti, Udeliv, Elektronisk Musik, Ukulele/Guitar/Klaver, Vævning og Litteratur. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover musiklinjens undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.
Der vil i løbet af et semester være forskellige samarbejdsprojekter med skolens øvrige linjer. Højskolen har hjemme i et gammelt slot tæt ved skov og sø, kun en time fra København i tog og bil.
På skolen er der muligheder for at sejle i kano, overnatte på tømmerflåde og tage en tur i sauna.

MADEN
Skolens køkken  fokuserer på økologi og lokale fødevare, med mulighed for at være både vegetar, veganer og glutenallergiker.

Semesteret starter d. 13 august til den 16 dec i alt 18 uger. – For tilmelding se i skærmens venstre side

HVAD GØR VI HER?

På Jyderup Højskoles musik linje tager vi udgangspunkt i lysten til at skabe.  Sange, musik og kreativitet har en forunderlig evne til gøre tilværelsen lidt større end en almindelig tirsdag måske normalt føles. I dette forunderlige rum er det plads til både fejltrin og store ord, finurligheder og banaliteter.

DET FOREGÅR PÅ ET SEMESTER
– Noget af alt det du kan forvente dig

 • Håndtering og fordybelse i dit instrument
 • Styrkelse af din stemme hvis du er sanger
 • Samspil
 • Studietur med live jobs
 • Workshops med danske/internationale gæstelærer
 • Undervisning og hands on arbejde med danske/internationale producere om at indspille dine sange
 • Du har sange og musik indspillet og produceret med hjem
 • Du spiller live-jobs i deltager på festivaller.
 • Co-writing og indspilning med elektroniske musikere
 • Du lærer om vilkår og rettigheder – KODA, DAF, DMF, DJBFA og DPA

 TILKNYTTEDE UNDERVISERE

ANDERS WALLIN

Anders Wallin er musiker, sangskriver og producer.

Selvom han er skolet i jazzkontrabas har han som sideman arbejdet med en bred vifte af artister, fra tung sub-bas i Blue Foundation til neo folk blues med Mads Mouritz & Hælerne, og spiller for tiden både båndløs slapbass med artrockerne i Skammens Vogn og én-akkords roots i Fried Okra Band.

Som producer har han kreeret flere plader i sit eget studie med bl.a Nana Jacobi og LEW.
Desuden er han primus motor, sangskriver og crooner i The Gun.

PATO SIEBENHAAR

Pato er sangskriver, rapper, producer og har udover gruppen Trolle//Siebenhaar sit eget pladeselskab Black Cheese Records. Han startede sin musikalske karriere i ska-bandet Furillo som guitarist. Pato fik sit gennembrud som solist med debutalbummet ‘Music For Early Birds & Nighthawks’, der bød på skramlet rock og rap blandet med hiphopbeats, rock, ska, blues og reggae. Singlen ‘Nighthawks’ blev et mindre hit i Danmark – ikke mindst efter at have været spillet meget på P3. Læs mere om Pato på www.patosiebenhaar.dk

KIRSTINE STUBBE TEGLBJÆRG

Kirstine Stubbe Teglbjærg er tidligere forsanger i Blue Foundation, som hun har udgivet fire albums med. Hun har i de seneste år arbejdet med diverse soloprojekter og er blandt andet også med i det super seje HUN SOLO projekt som arbejder for diversitet og kvalitet i dansk musik.

Læs mere om HUN SOLO:
http://hunsolomusic.tumblr.com/

PER WORM

Per underviser i sangskrivning. Per er uddannet klassisk guitarist, men optræder selv med sin egen musik der blander comedy/sangskrivning/politik/liv og død m.m.

Klaver og stemmetræner
ANETTE BOD
operasanger, mezzosopran

Anette Bod debuterede som Carmen i Biel/Solothurn, Schweiz 1999, et parti hun senere også har sunget på Det Kongelige Teater, på Göteborgsoperan og med Folkoperan på gæstespil i New York. Hun har sunget Wagnerpartier
som Fricka i Das Rheingold og Die Walküre, Waltraute i Götterdämmerung, Brangäne i Tristan und Isolde og Ortrud i Lohengrin, italienske roller som Amneris i Aida, Azucena i Il Trovatore, Maddalena i Rigoletto og Santuzza i Cavalleria Rusticana, samt Genevieve i Pelleas et Melisande, Jocaste i Oedipus Rex, Lucretia i The Rape of Lucretia, og Kabanicha i Katja Kabanova. I Danmark har Anette Bod medvirket i et antal produktioner på Det Kongelige Teater, samt på Den Jyske Opera, Den Ny Opera, Den Fynske Opera og Opera Hedeland. Engagementer uden for Danmark blandt andet i Göteborg, Malmö, Bremen, Kiel, Berlin, Baden-Baden, Biel-Solothurn, på Coliseu do Porto, Brooklyn Academy of Music, Festival d’Aix en Provence og Påskefestspillene i Salzburg. Som koncertsanger har Anette Bod sunget Liedkoncerter og medvirket i en række oratorier og orkesterkoncerter. Hun har sunget med orkestre i Danmark, Sverige, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Portugal, Estland og Polen i et repertoire spændende fra de klassiske oratorier af Bach og Händel til Verdis Requiem, Beethovens 9. Symfoni og Missa Solemnis, Bernstein’s Jeremiah Symphony, Wagner’s Wesendonklieder og Gustav Mahlers sange og symfonier.

Guitarunderviser:
CHRISTIAN ALVAD
guitarist

Christian Alvad er en erfaren komponist og musiker, og er anerkendt som en af landets bedste akustiske guitarister.Den 29. nov 2013 udkom det nyeste album: Traveller’s Touch
Christian Alvads forrige CD: The Lakeside Sketches udkom ultimo nov. 2011 og blev nomineret til en Award ved DMA folk nov. 2012 i kategorien: Årets Instrumentalist.
CD’en: Hillside Tunings 2007, blev nomineret i to kategorier, og vandt en award ved DMA folk 2008. 
Alvads karakteristiske melodiske guitarspil, solidt plantet i den nordiske tradition, men med rødder i folk, gospel og blues og med inspiration fra alle musikkens verdenshjørner, er altid blevet kvitteret med flotte anmeldelser herhjemme som i udlandet.