SE UGESKEMA

MUSIK

Vil du skabe musik sammen med andre og samtidig lære at skrive og producere dine egne sange?

Musiklinien er bygget op omkring tre grundpæle; sangskrivning-samspil-produktion, og undervisningen er sammensat på en måde som klæder dig på til at blive bedre til hele den skabende proces som musiker både som individualist og sammen med andre. Vi Tager til enhver tid udgangspunkt i lysten til at skabe. Sange, musik og kreativitet har en forunderlig evne til gøre tilværelsen lidt større end en almindelig tirsdag normalt føles. I dette forunderlige rum er det plads til både fejltrin og store ord, finurligheder og banaliteter.

De tre faser i musikkens tilblivelse som vi arbejder med
S
angskrivning handler om den komposition, der ligger til grund for musikken. Det kan både være en sang i traditionel forstand, hvor vi tager afsæt enten i en bestemt arbejdsgang eller kigger nærmere på en stilart, men vi vil også undersøge, hvornår en sang bliver til en sang og hvad der skal til for, at en lytter overhovedet oplever, at der bliver fremført en komposition.

Samspillet er alt det, hvor vi interagerer med andre omkring skabelsen af musik i alt fra jamsession, bandøvere til opsætning og udførsel af turneer og koncerter. Det kan være, at vi lærer vores egen komposition fra os til de andre på holdet eller at vi sammensætter et orkester med den flok instrumentalister vi er. Vi fokuserer både på at få vores ide til at fungere og at finde vores rolle i bandsammenhæng. Vi vænner os til og bliver bedre til at sætte ord på vores idéer og tænke performativt.

Produktionsdelen handler om at få dokumenteret det vi har skabt. Afhængigt af, hvordan de forskellige kompositioner falder ud og hvad der passer til den enkelte elev, så kan dokumentationen være alt fra en telefon- eller kassettebåndsoptagelse til en færdig produktion lavet i Logic eller Ableton Live.

På den måde får vi opbygget en samling skitser, sange, tracks og øvelokaleoptagelser og når vi når til vejs ende i semesteret har vi fået en bedre forståelse af både hvem vi er som kunstnere og hvad mulighederne og faldgruberne er, når vi arbejder med at skabe musik.

Underviserne:
Musiklinjen bliver ledet af Anders Wallin, som blandt andet spiller med i bandet Skammens Vogn. Han har også sit eget solo-projekt som hedder The Gun, og så har han tidligere spillet med Blue Foundation.

Undervejs i forløbet vil du blive præsenteret for forskellige gæsteundervisere såsom Pato, Kirstine Stubbe Teglbjærg (Hun Solo og Blue Foundation) og Per Worm
Skolen har løbende besøg af såvel nationale som internationale sangskrivere og musikere som tager ophold i en kortere periode.

Koncerter:
Forårssemesteret der starter i januar ligger ud med en koncert med en af sangskrivningens grand old men Niels Hausgaard. Vi har derudover en stor del af undervisningen tilrettelagt, således at vi løbende for lejlighed til at optræde live på spillesteder og venues. I Jyderup findes Cafe Habibi hvor vi en gang hver måned arrangerer Open Mic.

KREATIVT MILJØ
Som elev på Jyderup Højskole bliver du en del af et kreativt miljø. Skolen rummer flere andre kreative linjer som du også får mulighed for at prøve kræfter med i de mange valgfag, hvor du kan vælge fag som fx: Kreativ Skrivning, Graffiti, Udeliv, Elektronisk Musik, Ukulele/Guitar/Klaver, Vævning og Litteratur. Der vil i løbet af et semester være forskellige samarbejdsprojekter med skolens øvrige linjer. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover musiklinjens undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.Højskolen har hjemme i et gammelt slot tæt ved skov og sø, kun en time fra København i tog og bil.
På skolen er der muligheder for at sejle i kano, overnatte på tømmerflåde og tage en tur i sauna.

DET FOREGÅR PÅ ET SEMESTER
– Noget af alt det du kan forvente dig

• Håndtering og fordybelse i dit instrument
  • Styrkelse af din stemme hvis du er sanger
  • Samspil
  • Studietur med live jobs
  • Workshops med danske/internationale gæstelærer
  • Undervisning og hands on arbejde med danske/internationale producere om at indspille dine sange
  • Du har sange og musik indspillet og produceret med hjem
  • Du spiller live-jobs i deltager på festivaller.
  • Co-writing og indspilning med elektroniske musikere
  • Du lærer om vilkår og rettigheder – KODA, DAF, DMF, DJBFA og DPA

TILKNYTTEDE UNDERVISERE

ANDERS WALLIN

bassist og sanger, komponist og producer.

Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2005 med kontrabas som hovedinstrument.

Har spillet med en bred vifte af forskellige artister som sideman, fra garagerock til store poporkestre over indie-folk og avantgardjazz.

Som producer spænder Anders repertoir også vidt med udgivelser, der går fra soundtracks til Zentropa-film, til grammy-nominerede jazzplader og popalbums.