–  1400 kr. pr. uge

–

Studietur er ikke inkl. prisen

Tilmeldingsgebyr:
(Tilmelding er først gældende når tilmeldingsgebyret er betalt)

KURSER

Forår 2018

• 24 uger: 7. jan. – 23. juni
  • 12 uger: 7. jan. – 31. marts
  • 12 uger: 1. april – 23. juni

Efterår 2018

• 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
  • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
  • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

VÆVNING

Vævning på Jyderup Højskole er for dig, der ønsker at fordybe dig i et håndværk, lære det fra bunden og få historien med. Vævning er en unik arbejdsproces, som giver sindet og tankerne et hvil i en ellers stresset hverdag. At væve udfordrer alle dine evner, både de praktisk håndværksmæssige, de kreative og styrker din evne til at organisere og skabe struktur.

Der væves på gobelin- og skaftevæve i smukke omgivelser med udsigt over Skarresøen. Her kan du i fred og ro udfordre dig selv med fremstilling af billedvævning, tæpper, møbelstoffer og tekstile skulpturer. Håndværket i sig selv giver inspiration til nye udfordringer og de vildeste vævninger.

Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem fælles oplæg og individuelt arbejde, hvor alle aldre og erfaringer er mødes. Vi arbejder i lyst og glæde med væveprocessen og fremstiller modige tekstiler, der er baseret på individuelle mål og personlighed. Det bliver sjovt og spændende og du vil opleve, at denne form for fælles-individuel projektundervisning giver sjove og interessante resultater.

På højskolens væveværksted bevæger vi os ikke kun ind i vores eget væveunivers, men ser både frem og tilbage i tiden. Vi hilser bl.a. på vævehistoriens vigtigste ikoner, vævere, som har været eller er kunstnere på deres felt. I det kommende semester vil vi undersøge et udvalg af historiske personligheder og lade dem inspirere os.

I foråret 2018 står vi på skuldrene af væverne fra Bauhaus, Sveriges Maja Söderström og Norges Frida Hansen og sammen med dem vil vi fremstille de hotteste vævninger.

UNDERVISNINGSMODULER

1) Tema: Fokus på Bauhaus Væverne

Starter 2. april – 28. april 2018/  4 uger

2) Tema: Vikleprøver og farvelære

Starter 29. april-5. maj 2018/ 1 uge

Instruktører: Astrid Skibsted, væver og designer og Claus Muldstrup, grafiker, serigraf, tegner

3) Tema: Nordiske væve-ikoner Maja Sjöström og Frida Hansen

Starter 6. maj- 2. juni 2018, 4 uger

4) Tema: Vild vævning

Starter 3. Juni- 23. Juni 2018, 3 uger

For yderligere spørgsmål til forløbet, kontakt Gitte Karlshøj

Tlf: 50562522 – email: mangalitzaworkshop@gmail.com

LINJEFAGSLÆRER – GITTE KARLSHØJ

Gitte Karlshøj, født i 1954, medstifter af Vævere i Vestsjælland. Gitte fortæller om sig selv: – “Som 17 årig købte jeg min første væv og har siden da identificeret mig som ‘væver af Guds nåde’!”
Gitte har opbygget et professionelt vævestudie på højskolen, hvor hun underviser i valgfaget vævning.