Ansatte på Jyderup Højskole

Poul Henrik Jensen

Forstander

Udover at have det øverste ansvar for skolen, underviser Poul Henrik på forskellige valgfag og er gennemgående ved skolens morgensamlinger.

Poul Henrik elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet diplomjournalist og har læst historie. Tidligere har han arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).

Mail: ph@jyderuphojskole.dk

Henrik Sundh

Linjefagslærer – Musiklinjen

Henrik er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang, bred erfaring fra musikbranchen, og har undervist i synthesizer, Ableton Live, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium.

Mail: henrik@jyderuphojskole.dk

Anders Schreiner

Anders Schreiner

Linjefagslærer – Dansk sprog og kultur

Cand. mag i dansk, og ekspert i nyere dansk bondelitteratur, har tidligere arbejdet på Karen Blixen museet og Den frie udstillingsbygning.

Billie Maya Johansen

Linjefagslærer – Fri Kunst

Billie interesserer sig for sammenhængen mellem det sociale og det politiske og for fænomener fra vores tid og liv, med en god portion underspillet humor oveni. Med Billie som lærer kan du forvente et seriøst modspil, når du skal udvikle og træne din kreative og abstrakte tænkning. Det drejer sig om at lukke lidt af, for de mange 1000 muligheder vi har i dag og i stedet kigge indad og finde det skabende og legende i sig selv.

Nanna Brendholdt

Linjefagslærer –Det lille Jordbrug

Nanna er uddannet i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. Hun er specialiseret i fællesskabsdrevet naturressourceforvaltning, social retfærdighed og bæredygtighed og er særligt inspireret af oprindelige folks liv med naturen og hinanden, arbejde med jorden og verdenssyn. Derudover er hun yogalærer i Sivananda yoga.

Nanna er på orlov, og kommer tilbage i september 2020

Andreas Lloyd er linjefagslærer på Grøn Guerilla. Han er uddannet antropolog og har de sidste to år arbejdet som iværksætter. Han har været en bærende drivkraft i en række nyskabende danske civilsamfundsinitiativer – bl.a. Københavns Fødevarefællesskab, Borgerlyst, Samtalesaloner og Medborgerne. Undervejs har Andreas været medforfatter på en række bøger om borgerlyst, handlekraft, samtaler og samfundssind.

Mail: andreas@jyderuphojskole.dk

Mette Zingenberg er forfatter til novellesamlingen ‘Min lille horror’ og har erfaring som skrivelærer fra både Vestjyllands Højskole og Gladiator.

Køkken

Nicklas Jedig

Køkkenchef

Nicklas er selv vokset op i Jyderup og har arbejdet som kok på flere gode restauranter i Holbæk og København. Han elsker at lave grøn, maveglad og sund mad med udgangspunkt i lokale råvarer.

Administration

Jette Hedegaard Kristoffersen

Administration og mentor

Det er Jettes stemme, du hører, når du ringer til skolen. Hun sørger for stort og småt og samler trådene på skolens kontor. Jette har en solid baggrund som projektleder og har desuden undervist og arbejdet med mennesker det meste af sit arbejdsliv, blandt andet som lærer på tegnsprogstolkeuddannelsen. Hun er uddannet lingvist, socialpædagog og tegnsprogstolk, og virker også som mentor på højskolen.

Inger Christine Løwe

PR-medarbejder

Inger Christine er skolens PR-medarbejder og redaktør for sociale medier. Hun er journalist, uddannet i moderne kultur og kulturformidling, hvor hun specialiserede sig i kønsstudier og kulturanalyse. Ved siden af arbejdet på Jyderup Højskole skriver og anmelder hun, mest for Politiken.

Mail: inger@jyderuphojskole.dk

Sidsel Nielsen Bonde

Web-master og grafisk designer

Sidsel er uddannet designer og har sans for visuelle detaljer. Hun sørger for skolens visuelle identitet og laver grafisk design til arrangementer, plakater og internet. Derudover passer hun skolens hjemmeside.

Birgit Jørgensen

Rengøringsassistent

Birgit sørger for at nå ud til nullermændende i krogene og at skolen altid, trods den meget aktivitet og liv fra elever og lærere, får den tiltrængte rengøring.

Holger Vig

Pedel

Holger har styr på det meste i huset. Han vedligeholder og ordner vores slot, og så spiller han guitar og synger fødselsdagssange, når en elev har fødselsdag.

Gæstelærere

Jyderup Højskole er stiftet af en stor kreds af politikere, kunstnere, kulturfolk og musikere. Det betyder, at vi kan trække på nogle af de bedste kræfter i Danmark, og at flere af dem har sagt ja til at lægge vejen forbi Jyderup fra tid til anden.

Højskolen har haft besøg af

Andrea Hejlskov Forfatter og foredragsholder, Anette Bod Operasanger, Erik Meaker Glaspuster, Niels Hausgaard Musiker, Huxi Bach Musiker og journalist, Kresten Osgood Jazzmusiker, Niels Skousen Musiker, Steen Møller Foredragsholder, Mads Mouritz Musiker, Per Worm Musiker, Lilibeth Cuenca Kunstner, Morten Schelde Kunstner, Loomit Graffitikunstner, Motorsaw Videokunstner, Bjørn Svin Musiker, Mads Brauer (Efterklang) Musiker, Anders Lund Madsen Tv og radio vært, CMPone Graffitimaler/kunstner, Marie Eømwr Westh Billedkunstner, Sylvest Alexis Jeppesen Tegneserietegner, Copyflex Dj og musiker, Dj Hvad Musiker, Hannah Schneider Musiker, Jan Danebod Billedkunstner, Christian Vogel Musiker, ELOQ(cheff records) Musiker, Mike Sheridan Musiker, DAVEY WILLIAMS Jazzmusiker. LADONNA SMITH Jazzmusiker, JOSEF KLAMMER Jazzmusiker, SEPPO GRUNDLER Jazzmusiker, Nicolai Busk Folkemusiker, Kaj Bertelsen Folkemusiker, Poul Dissing Musiker, Benny Holst Musiker, Viggo Sommer Musiker