Ansatte på Jyderup Højskole

Gert Møller Jensen

Forstander

Gert er tiltrådt som forstander den 1. maj 2021 og har det øverste ansvar for Jyderup Højskole. Gert er bachelor i Dramaturgi ved Aarhus Universitet og er i skrivende stund i gang med at sin kandidat i Visuel Antropologi. Gert har arbejdet med unge mennesker i mange forskellige sammenhænge blandt andet i huskunstnerforløb i hans eget projektteater, som daglig leder i C:NTACT Fonden, udvalgskoordinator i AFS Interkultur og senest som koordinator på Holbæk Drama College. Derudover har Gert arbejdet som proces- og organisationskonsulent og har mere end 20 års ledelseserfaring. Gert er optaget af, hvordan vi møder hinanden som mennesker, og hvordan vi etablerer gode og gensidigt konstruktive møder, som kan berige os som individer og samfundet som helhed.

Mail: gert@jyderuphojskole.dk

Henrik Sundh

Linjefagslærer – Musiklinjen

Henrik er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang, bred erfaring fra musikbranchen, og har undervist i synthesizer, Ableton Live, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium.

Henrik er pt. på orlov.

Mail: henrik@jyderuphojskole.dk

Billie Maya Johansen

Linjefagslærer – Fri Kunst

Billie interesserer sig for sammenhængen mellem det sociale og det politiske og for fænomener fra vores tid og liv, med en god portion underspillet humor oveni. Med Billie som lærer kan du forvente et seriøst modspil, når du skal udvikle og træne din kreative og abstrakte tænkning. Det drejer sig om at lukke lidt af, for de mange 1000 muligheder vi har i dag og i stedet kigge indad og finde det skabende og legende i sig selv.

Mail: billie@jyderuphojskole.dk 

Nanna Brendholdt

Linjefagslærer –Grøn Guerilla

Nanna er uddannet i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. Hun er specialiseret i fællesskabsdrevet naturressourceforvaltning, social retfærdighed og bæredygtighed og er særligt inspireret af oprindelige folks liv med naturen og hinanden, arbejde med jorden og verdenssyn. Derudover er hun yogalærer i Sivananda yoga.

Mail: Nannab@jyderuphojskole.dk 

Andreas Lloyd

Fast valgfagslærer og administration

Andreas Lloyd er fast lærer på valgfaget ‘Fællesskabet’. Han er uddannet antropolog og har de sidste mange år arbejdet som iværksætter. Han har været en bærende drivkraft i en række nyskabende danske civilsamfundsinitiativer – bl.a. Københavns Fødevarefællesskab, Borgerlyst, Samtalesaloner og Medborgerne. Undervejs har Andreas været medforfatter på en række bøger om borgerlyst, handlekraft, samtaler og samfundssind.

Mail: andreas@jyderuphojskole.dk

Mette Zingenberg er forfatter til novellesamlingen ‘Min lille horror’ og har erfaring som skrivelærer fra både Vestjyllands Højskole og Gladiator.

Du kan altid kende Aske på hans vandresko, outdoorbukser og krøllede hår. Han er på alle måder et naturmenneske med stor erfaring i at bevæge sig i naturen og diverse seje friluftsaktiviteter – fra overnatning i skovens og parkens store egetræer til at finde hjem i ukendt skov kun med kort og kompas. Naturen er hans legeplads og han brænder for samværet med sine elever og at dele sin viden og begejstring.

Aske er uddannet friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut.

Anna er musiker og komponist uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium, har studeret komposition hos David Braid i Toronto, Canada og modtaget undervisning af Lionel Loueke.
Anna spiller med en lang række etablerede og upcoming musikere og bands, såsom Asger Techau fra Kashmir, IDA KUDO, AyOwA og hun har optrådt på et utal af scener. I 2019 har hun blandt andet spillet på SPOT Festival og med IDA KUDO som opvarming til selveste Sting ude i Europa. Hun har også medvirket og skrevet musik til forestillingen I skovens dybe stille ro, produceret af Leiv Arne Kjøllmoen.

Anna underviser i sammenspil på Musiklinjen og i valgfaget sammenspil.

Køkken

Nicklas Jedig

Køkkenchef

Nicklas er selv vokset op i Jyderup og har arbejdet som kok på flere gode restauranter i Holbæk og København. Han elsker at lave grøn, maveglad og sund mad med udgangspunkt i lokale råvarer.

Mail: kokken@jyderuphojskole.dk

Tabita Larsen

Ernæringsassistent

Tabita er ernæringsassistent på Jyderup Højskole. Hun er uddannet på Roskilde Slagteriskole – både i ernæring og som dyrepassermedhjælper. Hun nyder at lave vegansk og vegetarisk, at sanke og bruge naturlige, lokale råvarer. I sin fritid dyrker hun terrænløb og fisker.
Tabita er pt. på barsel.

Maj Beck

Ernæringsassistent

Maj er i et barselsvikariat som ernæringsassistent. Hun bor i Store Merløse med sin mand og har erfaring fra mange forskellige køkkener; kantine, efterskole, specialskole.

Hun elsker at lave med smag, farver og at inspirere andre med sin mad. Og ellers kører hun gerne både ind- og udland tynd på bagsædet af sin mands Harley.

Administration

Jette Hedegaard Kristoffersen

Administration og mentor

Det er Jettes stemme, du hører, når du ringer til skolen. Hun sørger for stort og småt og samler trådene på skolens kontor. Jette har en solid baggrund som projektleder og har desuden undervist og arbejdet med mennesker det meste af sit arbejdsliv, blandt andet som lærer på tegnsprogstolkeuddannelsen. Hun er uddannet lingvist, socialpædagog og tegnsprogstolk, og virker også som mentor på højskolen.

Mail: jette@jyderuphojskole.dk

Inger Christine Løwe

PR-ansvarlig og valgsfagslærer

Inger Christine er ansvarlig skolens PR og redaktør for sociale medier. Hun er forfatter og journalist, uddannet i moderne kultur og kulturformidling, hvor hun specialiserede sig i kønsstudier og kulturanalyse. Ved siden af arbejdet på Jyderup Højskole skriver hun fiktion og laver kulturjournalistik, mest for Politiken. Hun underviser også i valgfag.

Inger er pt. på barsel

Mail: inger@jyderuphojskole.dk

Sidsel Nielsen Bonde

Web-master og grafisk designer

Sidsel er uddannet designer og har sans for visuelle detaljer. Hun sørger for skolens visuelle identitet og laver grafisk design til arrangementer, plakater og internet. Derudover passer hun skolens hjemmeside.

Michelle Pedersen

Oldfrue

Michelle Pedersen er hende, der sørger for, at vores slot er skinnende flot. Hun gør rent, og så hjælper hun også til i køkkenet.
Hun bor i Svinninge og elsker at være aktiv i sin fritid.

Holger Vig

Pedel

Holger har styr på det meste i huset. Han vedligeholder og ordner vores slot, og så spiller han guitar og synger fødselsdagssange, når en elev har fødselsdag.

Gæstelærere

Jyderup Højskole er stiftet af en stor kreds af politikere, kunstnere, kulturfolk og musikere. Det betyder, at vi kan trække på nogle af de bedste kræfter i Danmark, og at flere af dem har sagt ja til at lægge vejen forbi Jyderup fra tid til anden.

Højskolen har haft besøg af

Andrea Hejlskov Forfatter og foredragsholder, Anette Bod Operasanger, Erik Meaker Glaspuster, Niels Hausgaard Musiker, Huxi Bach Musiker og journalist, Kresten Osgood Jazzmusiker, Niels Skousen Musiker, Steen Møller Foredragsholder, Mads Mouritz Musiker, Per Worm Musiker, Lilibeth Cuenca Kunstner, Morten Schelde Kunstner, Loomit Graffitikunstner, Motorsaw Videokunstner, Bjørn Svin Musiker, Mads Brauer (Efterklang) Musiker, Anders Lund Madsen Tv og radio vært, CMPone Graffitimaler/kunstner, Marie Eømwr Westh Billedkunstner, Sylvest Alexis Jeppesen Tegneserietegner, Copyflex Dj og musiker, Dj Hvad Musiker, Hannah Schneider Musiker, Jan Danebod Billedkunstner, Christian Vogel Musiker, ELOQ(cheff records) Musiker, Mike Sheridan Musiker, DAVEY WILLIAMS Jazzmusiker. LADONNA SMITH Jazzmusiker, JOSEF KLAMMER Jazzmusiker, SEPPO GRUNDLER Jazzmusiker, Nicolai Busk Folkemusiker, Kaj Bertelsen Folkemusiker, Poul Dissing Musiker, Benny Holst Musiker, Viggo Sommer Musiker

Tidligere undervisere

Poul-Henrik Jensen, forstander. Anders Schreiner, lærer i Dansk Sprog og Kultur. Harald Voetmann, lærer på Skrivelinjen.