ANSATTE PÅ JYDERUP HØJSKOLE 

NANA GERSTRØM ALSTED

Konstitueret forstander i efteråret 2019

Nana er uddannet sociolog, bestyrelsesmedlem i Foreningen af folkehøjskoler i Danmark (FFD), formand for bæredygtighedsudvalget og har en særlig interesse for hvordan dannelse, social forandring og natur hænger sammen.

POUL HENRIK JENSEN

Forstander- orlov i efteråret 2019

Udover at have det øverste ansvar for skolen, underviser Poul-Henrik på forskellige valgfag og er gennemgående ved skolens morgensamlinger.

Poul-Henrik elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet som diplom journalist og læser historie. Han har arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst & musik og har en højskolebaggrund fra blandt andet Esbjerg Højskole, Sdr. Felding Højskole og Engelsholm Højskole (forstander).
E-mail: ph@jyderuphojskole.dk

HENRIK SUNDH

Linjefagslærer – Jyderup Electronic og Levende musik

Henrik er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2000 med klaver som hovedinstrument. Han har en lang, bred erfaring fra musikbranchen, og har undervist i synthesizer, Ableton Live, Logic Pro, komposition, klaver, sammenspil, hørelære og kunstnerisk vejledning på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium.
E-mail: henrik@jyderuphojskole.dk
Anders Schreiner

ANDERS SCHREINER

Linjefagslærer – Dansk sprog og kultur

Cand. mag i dansk, og ekspert i nyere dansk bondelitteratur, har tidligere arbejdet på Karen Blixen museet og Den frie udstillingsbygning.

BILLIE MAYA JOHANSEN

Linjefagslærer – Kunst

Billie interesserer sig for sammenhængen mellem det sociale og det politiske og for fænomener fra vores tid og liv, med en god portion underspillet humor oveni. Med Billie som lærer kan du forvente et seriøst modspil, når du skal udvikle og træne din kreative og abstrakte tænkning. Det drejer sig om at lukke lidt af, for de mange 1000 muligheder vi har i dag og i stedet kigge indad og finde det skabende og legende i sig selv.

Nanna er uddannet i Internationale Udviklingsstudier og Geografi. Hun er specialiseret i fællesskabsdrevet naturressourceforvaltning, social retfærdighed og bæredygtighed og er særligt inspireret af oprindelige folks liv med naturen og hinanden, arbejde med jorden og verdenssyn. Derudover er hun yogalærer i Sivananda yoga.

Harald Voetmann er uddannet på Forfatterskolen 1997-99 og tog en grunduddannelse i latin på Københavns Universitet. Han debuterede i 2000 som forfatter med prosasamlingen KAPRICER, og har siden udgivet både romaner, noveller og digte, samt oversættelser af romersk litteratur. Han har modtaget Kritikerprisen og Otto Gelsted-prisen og været nomineret til bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris.

ANDERS WALLIN

Gæstelærer – Levende Musik

Anders Wallin er musiker, sangskriver og producer.

Selvom han er skolet i jazzkontrabas har han som sideman arbejdet med en bred vifte af artister, fra tung sub-bas i Blue Foundation til neo folk blues med Mads Mouritz & Hælerne, og spiller for tiden både båndløs slapbass med artrockerne i Skammens Vogn og én-akkords roots i Fried Okra Band. Som producer har han kreeret flere plader i sit eget studie med bl.a Nana Jacobi og LEW. Desuden er han primus motor, sangskriver og crooner i The Gun.

KØKKEN

NICKLAS JEDIG

Køkkenchef

Nicklas er selv vokset op i Jyderup og har arbejdet som kok på flere gode restauranter i Holbæk og København. Han elsker at lave grøn, maveglad og sund mad med udgangspunkt i lokale råvarer.

ADMINISTRATION

EVA MAX ANDERSEN

Kommunikation, administration og biavl

Eva får højskolens budskaber ud i verden og passer småt og stort på kontoret. Hun er uddannet i kommunikation og naturvidenskab og har arbejdet med kommunikation og formidling i mange år. Hun er desuden en erfaren biavler og rutineret plantenørd, der kender de fleste planter i have og natur af navn og gavn.

E-mail: eva@jyderuphojskole.dk

SIDSEL NIELSEN BONDE 

Web-master og grafisk designer

Sidsel er uddannet designer og har sans for visuelle detaljer. Hun sørger for skolens visuelle identitet og laver grafisk design til arrangementer, plakater og internet. Derudover passer hun skolens hjemmeside.

BIRGIT JØRGENSEN

Rengøringsassistent

Birgit sørger for at nå ud til nullermændende i krogene og at skolen altid, trods den meget aktivitet og liv fra elever og lærere, får den tiltrængte rengøring.

HOLGER VIG

Pedel

Holger har styr på det meste i huset. Han vedligeholder og ordner vores slot, og så spiller han guitar og synger fødselsdagssange, når en elev har fødselsdag.

GÆSTELÆRERE

Jyderup Højskole er stiftet af en stor kreds af politikere, kunstnere, kulturfolk og musikere. Det betyder, at vi kan trække på nogle af de bedste kræfter i Danmark, og at flere af dem har sagt ja til at lægge vejen forbi Jyderup fra tid til anden.

HØJSKOLEN HAR HAFT BESØG AF

Andrea Hejlskov Forfatter og foredragsholder, Anette Bod Operasanger, Erik Meaker Glaspuster, Niels Hausgaard Musiker, Huxi Bach Musiker og journalist, Kresten Osgood Jazzmusiker, Niels Skousen Musiker, Steen Møller Foredragsholder, Mads Mouritz Musiker, Per Worm Musiker, Lilibeth Cuenca Kunstner, Morten Schelde Kunstner, Loomit Graffitikunstner, Motorsaw Videokunstner, Bjørn Svin Musiker, Mads Brauer (Efterklang) Musiker, Anders Lund Madsen Tv og radio vært, CMPone Graffitimaler/kunstner, Marie Eømwr Westh Billedkunstner, Sylvest Alexis Jeppesen Tegneserietegner, Copyflex Dj og musiker, Dj Hvad Musiker, Hannah Schneider Musiker, Jan Danebod Billedkunstner, Christian Vogel Musiker, ELOQ(cheff records) Musiker, Mike Sheridan Musiker, DAVEY WILLIAMS Jazzmusiker. LADONNA SMITH Jazzmusiker, JOSEF KLAMMER Jazzmusiker, SEPPO GRUNDLER Jazzmusiker, Nicolai Busk Folkemusiker, Kaj Bertelsen Folkemusiker, Poul Dissing Musiker, Benny Holst Musiker, Viggo Sommer Musiker