LINJEFAG

KURSER

Efterår 2019

• 19 uger: 11. aug. – 21. dec.
  • 12 uger: 11. aug. – 21. nov.
  • 13 uger: 22. sep. – 21. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

SÅDAN BOR VI

Jyderup Højskole er en skole i naturen og har til huse på slottet Sølyst, som emmer af gamle og gode historier. Ud over at have været lystslot og hjemsted for to komtesser i starten af 1900-tallet, har slottet været i brug som både drengehjem, kvindekrisecenter og senest som kunstner-residens. Slottets indretning fortæller dets historie med mange forskellige typer værelser.

Vi bor alle under samme tage og værelserne har mange forskellige størrelser og udsigter. Men alle er de lyse og med højt til loftet og vinduer ud til naturen. Alle vores fællesrum emmer af hjemlig hygge med klassiske møbler og kunst på væggene. Hos os finder du ingen institutionsmøbler.

VÆRELSER OG FÆLLESRUM

Skolen råder over to bygninger; Slottet, som er hovedbygningen og Villaen.

På slottet kan der bo 38 elever fordelt på dobbeltværelser, et mindre antal enkeltværelser og et enkelt trepersoners-værelse. Der er fælles bad og toilet på gangene. Der er hyggerum og fjernsynsstue med udsigt over Skarresø samt et bibliotek/arbejdslokale og flere smukke undervisningslokaler. I midten af slottet finder du spisesalen, hvor vi mødes for at spise, sludre over en kop kaffe og ikke mindst holder morgensamlinger, koncerter og foredrag . På anden sal finder du vores elektroniske musiklokaler og studie.

Villaen ligger 100 meter fra hovedbygningen. Her er der et mindre antal sovepladser fordelt på enkeltværelser med bad på gangen. Bygningen rummer også et stort undervisningslokale i stueetagen.

HELT UDE I SKOVEN OG TÆT PÅ STORBYEN

Jyderup Højskole ligger med Skarresø i baghaven og skoven som omkransende ramme. Under dit ophold kommer du altså til at bo helt tæt på naturen, og alligevel er du kun en time fra københavn. Det betyder at skolen kan tiltrække mange kulturpersonligheder, som kommer til skolen enten for at arbejde eller lave arrangementer samtidig med at omgivelserne gør det nemt at finde ro til tanker eller en afsides stund til fordybelse.
I skovbrynet ligger desuden en dejlig brændefyret sauna som elever har adgang til og højskolen har to kanoer, som må bruges på de dele af søen som ikke er fredet på grund af et ynglende ørnepar.

KØKKENET

Køkkenet på Jyderup Højskole laver sæsonbetonet mad tilberedt med stor faglig stolthed og passion! Vi laver mad vi kan lide, som er sund og “grøn”. Vi inspireres af en vekslen mellem et mere traditionelt dansk køkken og internationale indput.

Så vidt muligt bruger vi årstidens råvarer og prioriterer økologi og lokale fødevarer. Vi arbejder i øjeblikket på at gøre os fortjent til den økologiske sølvmærke.

Da Jyderup Højskole er en  højskole med politisk profil går vi aktivt ind i kampen mod madspild. Dette gør vi bl.a. ved at lave aftaler med de lokale supermarkeder og spise mindre kød. vi har tre kødfrie dage om ugen.

Er du vegetar, veganer eller glutenintolerant skal du bare fortælle os det. Kokken skal nok sørge for, at du får lækker mad og bliver mæt!

Vil du se hvad for noget mad vi spiser? – Følg vores køkken på instagram: @kokkenjyderuphojskole

Køkkenet fungerer også som et tilvalg til vores udlejninger og laver gerne mad til større selskaber.

Køkkenet fik i januar 2018 tildelt elitesmiley fra fødevarestyrelsen.
Se vores smiley historik her.