Spar 4000 kr!
Tilmeld dig på vores Early Bird side inden 23. juni

–  1400 kr. pr. uge

–

Studietur er ikke inkl. prisen

Tilmeldingsgebyr:
(Tilmelding er først gældende når tilmeldingsgebyret er betalt)

KURSER

Efterår 2018

• 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
  • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
  • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Forår 2019

• 25  uger: 6. jan.  – 29. juni
  • 12 uger: 6. jan. – 30. marts
  • 19 uger: 31. marts – 29. juni

Efterår 2019

• 19 uger: 11. aug. – 21. dec.
  • 12 uger: 11. aug. – 2. nov.
  • 13 uger: 22. sep. – 21. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

SE UGESKEMA

NORDISK FRILUFTSLIV

Friluftsliv på Jyderup Højskole er lige dele ud-i-naturen-oplevelser og klassiske friluftsdiscipliner såsom kano, kajak og klatring. Friluftsliv handler om fællesskab og om at være på tur, og på friluftsholdet er gruppen og turen i fokus, hvad enten det er vandreture i skoven, kajakture på Isefjorden, kanoture på Tissø eller klatreture op imellem Jyderups trækroner.

Friluftsliv handler også om at være tilstede i naturen, om at sanse årstidernes skift og om at fordybe sig i naturens stilhed og lyde. På Linjefaget går vi derfor også i dybden med nogle af de mere langsomme og reflekterende elementer af friluftslivet, hvor der vil være tid til undren og eftertanke.

Faget er således en god blanding af fordybelse, action og sammenhold, og der er garanti for at få rykket ved både fysiske og mentale grænser. Det kræver ingen forudsætninger at deltage, men man skal have lyst til at blive udfordret og være forberedt på at friluftsliv er stærkt sammenholdsskabende og potentielt vanedannende.

NATURPARK ÅMOSEN OG HØJSKOLENS OMGIVELSER ER VORES LEGEPLADS

Skolen ligger smukt placeret ved Skarresø og der er masser af skov omkring skolen. Skarresø og Jyderup Højskole ligger i Naturpark Åmosen, som bliver en del af Nordisk Friluftslivs legeplads. Skolen har adgang til kanoer og kajakker og har eget klatretræ og shelter. Desuden har skolen en tømmerflåde med hytte samt en brændefyret sauna, som giver gode muligheder for sommersvømmeture og vinterbadning. Alle muligheder står således åbne for at tage naturen i brug lige uden for skolens døre.

KREATIVT MILJØ

Som elev på Jyderup Højskole bliver du en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere andre kreative linjer. I løbet af semesteret får du i form af valgfag mulighed for at prøve kræfter med de andre fag på skolen, og på Nordisk Friluftsliv kommer vi også til at lave tværfaglige samarbejdsprojekter med skolens andre linjer. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover undervisningen i Nordisk Friluftsliv indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.

LINJEFAGSLÆRER – ASKE JOKIL

Aske er uddannet friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut og har parallelt med studierne i filosofi og kriminologi undervist i blandt andet kajak, kano, klatring, mountainbike og parkour. Aske er altid i bevægelse, tager på eventyr, så ofte han kan og brænder for at give glæden ved natur og bevægelse videre til alle der måtte være interesserede.