–  1400 kr. pr. uge

–

Studietur er ikke inkl. prisen

Tilmeldingsgebyr:
(Tilmelding er først gældende når tilmeldingsgebyret er betalt)

KURSER

Forår 2018

• 24 uger: 7. jan. – 23. juni
  • 12 uger: 7. jan. – 31. marts
  • 12 uger: 1. april – 23. juni

Efterår 2018

• 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
  • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
  • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

SE UGESKEMA 2016

NORDISK FRILUFTSLIV

CONNECTING TO NATURE

Har du mod på eventyr i naturen, drages du mod de store skove og savner du at kramme et træ.
Med den nordvestsjælandske natur, som rammen, arbejder vi med teori og praksis, og målet er at få erfaringer så man færdes trygt i naturen, og føler sig klar til at tage på eventyr, ung som ældre

Fokus kommer til at ligge på basale færdigheder inden for friluftsliv, og vi arbejder med et sigte, der gør os komfortable med naturen. Hvordan holder du dig varm, kort og kompas, mad på tur, kano, knob og praktisk turplanlægning er elementer i undervisningen.

Det meste af undervisningen foregår udendørs, så du skal være praktisk klædt, men ellers er udgangspunktet basisudstyr til MikroAdventure. Så udeliv er “low budget” og ikke en udstyrsaktivitet.

JYDERUP HØJSKOLE – NATURPARK ÅMOSEN
Vores legeplads i naturen

Skolen ligger smukt placeret ved Skarresø og der er masser af skov omkring skolen. Skarresø og Jyderup Højskole ligger i Naturpark Åmosen som bliver en stor del af Friluftsliv’s legeplads. Skolen har adgang kanoer, sheltere, tømmerflåde med hytte på samt brændefyret sauna. Så der er masser af muligheder ude og lige i nærheden, som vi kommer til at vandre, cykle og opholde os i.

KREATIVT MILJØ

Som elev på Jyderup Højskole bliver du en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere andre kreative linjer, som du også får mulighed for at prøve kræfter med i de mange valgfag du kan vælge indenfor kunst, politik og musik. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover Frilufslivslinjens undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.
Der vil i løbet af et semester være forskellige samarbejdsprojekter med skolens øvrige linjer. Højskolen har hjemme i et gammelt slot tæt ved skov og sø, kun en time fra København i tog og bil.

MADEN

Skolens køkken  fokuserer på økologi og lokale fødevare, med mulighed for at være både vegetar, veganer og glutenallergiker. Semesteret starter d. 13 august til den 16 dec i alt 18 uger. – For tilmelding se i skærmens venstre side

BESØG OS

Få en rundvisning og snak med lærere og elever. Vi giver 200 kr i tilskud til transportomkostningerne. Skriv en mail til info@jyderuphojskole.dk og fortæl os hvornår du gerne vil komme – så tager vi godt imod dig

TING VI SKAL ARBEJDE MED

• Kend din kano – kursus på brugernivaeu.
• En uges – vandre /  padle tur
• Huggeplads og brændely.
• Førstehjælpskursus, med fokus på udeliv.

VI SAMARBEJDER MED

• Naturpark Åmosen
• Geopark Odsherred
• Basecamp North

LINJEFAGSLÆRER – SANDER BLOHM

Sander Blohm er kok, underviser og naturformidler. Han har de sidste mange år arbejdet med grupper i naturen, og ser det som sin fornemmeste opgave, at bringe folk ud i det fri.

I sit eget firma Naturkok, laver han arrangementer for grupper, hvor der er fokus på mad og naturoplevelser. Men han bruger også rummet til personlig udvikling, og finder ro derude.

Tilgangen til friluftsliv, er let og ukompliceret. Det er kvalifikationer før udstyr, som man kender det fra den nordiske friluftstradition.