–  1400 kr. pr. uge

–

Studietur er ikke inkl. prisen

Tilmeldingsgebyr:
(Tilmelding er først gældende når tilmeldingsgebyret er betalt)

KURSER

Forår 2018

• 24 uger: 7. jan. – 23. juni
  • 12 uger: 7. jan. – 31. marts
  • 12 uger: 1. april – 23. juni

Efterår 2018

• 18 uger: 12. aug. – 15. dec.
  • 12 uger: 12. aug. – 3. nov.
  • 12 uger: 23. sep. – 15. dec.

Vil du hellere på et ophold af kortere varighed?
Kontakt os på info@jyderuphojskole.dk

SE UGESKEMA

NORDISK FRILUFTSLIV
connecting to nature

Har du mod på eventyr i naturen, drages du mod de store skove og savner du at kramme et træ?
Med den nordvestsjællandske natur som ramme arbejder vi med basale friluftsfærdigheder, der gør os sikre og komfortable i naturen og klar til at tage på eventyr.

I både teori og praksis lærer du om, hvordan du holder dig varm, bruger kort og kompas, medbringer, finder, tilbereder mad i naturen og hvordan du planlægger en tur. Vi skal også på en længere kanotur og overnatte under åben himmel.

Selvom Nordisk friluftsliv først og fremmest er et udendørs kursus og du derfor skal være praktisk klædt på, er der ikke tale om en udstyrsaktivitet. Basisudstyr til MikroAdventure vil være tilstrækkeligt,  så udeliv er ret “low budget”.

NATURPARK ÅMOSEN OG HØJSKOLENS OMGIVELSER ER VORES LEGEPLADS

Skolen ligger smukt placeret ved Skarresø og der er masser af skov omkring skolen. Skarresø og Jyderup Højskole ligger i Naturpark Åmosen, som bliver en stor del af Friluftsliv’s legeplads. Skolen har adgang kanoer, shelters og derudover har skolen både en tømmerflåde med hytte på samt en brændefyret sauna, som friluftsliv bruger. Der er altså masser af muligheder lige uden for skolens dør og vi kommer til at vandre, cykle og i det hele taget tage naturen i brug

KREATIVT MILJØ
Som elev på Jyderup Højskole bliver du en del af et kreativt miljø, da skolen rummer flere andre kreative linjer. I løbet af semesteret får du i form af valgfag mulighed for at prøve kræfter med de andre linjefag og flere til. Frilufts laver ligeledes tværfaglige samarbejdsprojekter med skolens andre linjer. Du vil desuden indgå i højskolens daglige liv, som udover forfatterskolens undervisning også indebærer morgensang, debatter, foredrag og koncerter.

TING VI SKAL ARBEJDE MED

• Kend din kano – kursus på brugernivaeu.
• En uges – vandre /  padle tur
• Huggeplads og brændely.
• Førstehjælpskursus, med fokus på udeliv.

VI SAMARBEJDER MED

• Naturpark Åmosen
• Geopark Odsherred
• Basecamp North

LINJEFAGSLÆRER – SANDER BLOHM

Sander Blohm er kok, underviser og naturformidler. Han har de sidste mange år arbejdet med grupper i naturen, og ser det som sin fornemmeste opgave, at bringe folk ud i det fri.

I sit eget firma Naturkok, laver han arrangementer for grupper, hvor der er fokus på mad og naturoplevelser. Men han bruger også rummet til personlig udvikling, og finder ro derude.

Tilgangen til friluftsliv, er let og ukompliceret. Det er kvalifikationer før udstyr, som man kender det fra den nordiske friluftstradition.