65.000 børn og unge lever under fattigdomsgrænsen i Danmark. Dem vil vi på Jyderup Højskole gerne give mulighed for at komme på sommerferie helt gratis.

De fleste uger er det de voksne, der fylder rummene med sang og kreativitet på Jyderup Højskoles slot, Sølyst. Men fremover skal en af disse uger dedikeres til cirka 40 af de børn og unge, der lever under fattigdomsgrænsen i Danmark.
”Jeg er bestyrtet over, at vi i et så rigt land som Danmark, har så mange fattige børn. På Jyderup Højskole har vi muligheden for at gøre en forskel”, siger Poul Henrik Jensen. ”Vi har naturen, huset og logistikken til at arrangere sådan en uge, ja vi har vel nærmest pligt til at gøre en indsats. De unge mennesker er jo landets fremtid”.

Det er frivillige, der skal stå for at løse de mange opgaver i forbindelse med børnesommerferien, lige fra rengøring og madlavning til den pædagogiske indsats. Her vil Jyderup Højskole især bruge sin kontakt til tidligere elever.
”Vi er helt sikre på, at der er nogen derude, der har lyst til at bruge nogle dage eller en hel uge på at være med til dette projekt. Det er i den grad sådan ånden på skolen er, og som jeg ved, mange af vores tidligere elever tager med sig videre i livet”, siger Poul Henrik Jensen.
Hvem de frivillige helt præcist er, har vi endnu til gode at finde ud af, men tidspunktet er den anden uge i juli (uge 28), og økonomien kommer fra de Niels Hausgaard-koncerter højskolen arrangerer hvert år.
”Støtten fra Niels Hausgaard og de mange gæster, der hvert år kommer, er afgørende for at projektet kan lade sig gøre”, slutter Poul Henrik.

Har du lyst til at blive frivillig kan Jyderup Højskole kontaktes på info@jyderuphojskole.dk
For yderligere information om Børnesommerferie på Jyderup Højskole kontakt Poul Henrik Jensen. Telefon: 2148 7914
. Mail: ph@jyderuphojskole.dk

Hør forstander Poul Henrik Jensen i interview i Kulturen på P1