Holbæk, 20. juni 2019
Sommerlejr for udsatte børn på Jyderup Højskole

For første gang arrangerer Red Barnet Holbæk Lokalforening og Jyderup Højskole i samarbejde en sommerlejr for udsatte børn og deres forældre.

Sommerlejren finder sted på Jyderup Højskole ud til Skarresø og midt i skoven den 10.-13. juli 2019. Temaet for lejren er Jorden Rundt, og deltagerne skal udforske alle verdenshjørner og nyde Jyderups smukke natur med aktiviteter som musik, kunst, leg på land og vand og meget mere.

Deltagerne er 40 børn og voksne fra 8-10 familier i Holbæk Kommune samt frivillige fra Red Barnet og Jyderup Højskole.

Børn kan være dårligt stillede og udsatte på forskellige måder. Fælles er, at de oplever afsavn enten socialt, økonomisk eller kulturelt. Udsatte børn kommer nemmere til at isolere sig socialt, og det kan have negative konsekvenser for deres opvækst. For mange børn i Danmark betyder skoleferie hverken rejser, sommerhusture eller udflugter. Derfor arbejder Red Barnet på at give børn og forældre mulighed for at komme afsted på en sommerlejr, hvor de kan få gode oplevelser og danne nye venskaber.

”Vi glæder os rigtig meget til at kunne tilbyde børnene og deres forældre nogle gode dage i hyggelige og smukke omgivelser på Jyderup Højskole”, siger Heidi Mødekjær, formand for Red Barnets Lokalforening i Holbæk. – ”Det er første gang Red Barnet i Holbæk arrangerer en sommerlejr, og vi ser sammen med lejrlederen og vores gode gruppe af frivillige frem til at skabe nogle sjove og spændende dage i de skønne omgivelser. Vi er sammen med Jyderup Højskole i fuld gang med forberedelserne. ”

Forstander for Jyderup Højskole Poul-Henrik Jensen siger:
”Vi lever i et af verdens rigeste lande og alligevel har vi tæt på 65.000 fattige børn i Danmark. Og hvis et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svageste – så er vi ludfattige! Som højskole kan vi – foruden at lægge hus til – spille en vigtig rolle i debatten.  Vores højskoletraditioner omhandler dannelse, frihed, demokrati og medborgerskab. Vi er ikke blåøjede men helt bevidste om, at efter fire dages sommerlejr venter hverdagen, og grundvilkårene for vores sommerlejr-kursister er ikke forandrede. Men vi vil arbejde for, at ethvert barn, der deltager, går herfra med følelsen af at have haft en succes”.

Red Barnet Holbæk Lokalforening og Jyderup Højskole

KONTAKT: