JYDERUP HØJSKOLE SØGER LÆRER
TIL LITTERATUR- OG SKRIVELINJE

Vi søger en underviser, som er brændende optaget af litteratur og kan videregive denne passion til eleverne, og samtidig har lyst til at arbejde på en folkehøjskole.

Vi forestiller os at,

• du har en uddannelse fra en forfatterskole, universitet og/eller selv er skrivende og velbevandret i dansk, nordisk og global litteratur.
  • du er solidt plantet inden for fagområdet (forfatter, anmelder, litteraturforskning) kombineret med god undervisningserfaring.
  • du har lyst til at drive linjefaget frem og skabe grobund for videre udvikling.
  • interesserer dig for din samtid og de store spørgsmål og udfordringer omkring os.
  • du kan lide at have mange mennesker omkring dig, har en vis mængde spontanitet og er løsningsorientere

Har du lyst til at være med, så har vi en 80 % lærerstilling til dig.
Du kommer til at undervise hold på 6-8 elever, og deltager i tværfaglige forløb i samarbejde med skolens øvrige lærere.
Hovedparten af undervisningen består af læsning og skrivning. Din hovedopgave bliver at lære eleverne at sætte ord på det, de ikke før havde ord for. Eleverne skal kunne reflektere over deres egen skrivning og eget litterære udtryk også i forhold til andre forfatteres tekster.

Højskolen vil med vores litteratur- og skrivehøjskolelinje anspore eleverne til også at bryde med traditionelle litterære kredsløb og inspirere til andre og nye udgivelses- og produktionsformer.

Herudover indgår du på lige fod med skolens øvrige undervisere i det sociale liv og netværk, som præger højskolens dagligdag med bl.a. foredrag, fester, weekend-arrangementer og dagligt samvær med eleverne. Du vil som led i dette få aften- og weekendvagter, holde morgensamlinger, deltage i studieture mm.

Ansøgningsfrist 8. juli kl. 12.00. Du skal kunne starte medio august 2018
Send din ansøgning til info@jyderuphojskole.dk

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte forstander Poul-Henrik Jensen 21487914