EN UGE PÅ JYDERUP HØJSKOLE

LINJEFAG

Dit linjefag er det fag du bruger mest tid på gennem hele dit ophold. Linjefagene har hver deres beskrivelse og du finder links til dem i sidebaren til venstre her på siden

VALGFAG

Du har også valgfag som del af dit ophold. Skolen har et varieret udbud af fag. du finder beskrivelser af de forskellige valgfag her.

FÆLLESFAG

Fællesfag er fag, hvor alle skolens elever er sammen på tværs af deres linjefag.

I fællesfagene fordyber vi os i forskellige temaer . Vi tager udgangspunkt i aktuelle politiske og historiske begivenheder som f.eks.: #MeToo, kommunevalg, 40 års dagen for kuppet i Chile, de ti verdensmål eller specifikke præsente debatter. Derudover tager vi ofte på ture i området der rummer store naturoplevelser og en rig kulturhistorie. I perioder vil vi også køre længere temaer med projektarbejde indenfor kreativitet, improvisation, formidling, organisering og projektstyring.

STUDIETUR

Både til forår og efterår tager hele skolen afsted på en samlet studietur. Turen varer en uge, hvor vi besøger forskellige historiske eller kulturelle steder i Danmark, mens vi bor og spiser godt

AFTNERNE

Aftnerne er frie, men der vil mindst en aften gang om ugen være en koncert, en debat, en filmfremvisning eller lignende.

WEEKENDERNE

Man bestemmer selv om man vil blive på højskolen i weekenderne. Der er som udgangspunkt ingen undervisning, men rig mulighed for at fordybe sig i sit eget projekt i studiet eller på værkstederne.